自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

子爵府

2018父親節勳章 2018母親節勳章

網上流傳照片不多,只知傳患抑鬱症,但王室20年婚姻,帶給她最直接的是衰老問題,照計名門望族,身體照顧一定好好, 點解搞到紅顏薄命look?(emoji)

珍珠宮

珍珠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Ste824 發表於 16-10-20 06:23
網上流傳照片不多,只知傳患抑鬱症,但王室20年婚姻,帶給她最直接的是衰老問題,照計名門望族,身體照顧一 ...

王子其實好好,但佢生唔到仔。所以好抑鬱。

子爵府

如果有看她出身,就明白她不是一個只係生仔的美麗花瓶。她未結婚時真係好光芒四射,好有自信的一個女仔,會是一個好出色外交官。幸好王子真係好愛她,王子為她做好多野都唔理會皇室反對。

我們的房子愈來愈大  但家庭成員愈來愈少     
生活愈來愈方便  時間卻愈來愈少
更多的學位   但常識更貧乏     更多的知識 判斷力更少
愈多的專家   但愈多的問題     愈多的藥 但健康愈差
我們登陸月球又回到地球  卻難跟鄰居打個招呼
我們的科技愈來愈發達  但溝通卻愈來愈少    我們變得太重視量  而忽略了質    深厚的利益但淺薄的人際關係

子爵府

leng1999 發表於 16-10-20 06:46
王子其實好好,但佢生唔到仔。所以好抑鬱。

就算生唔到仔,以佢咁modern 嘅教育背景,都應該睇得開呀;仲有王室嘅環境, 都應該可以令佢生活無憂,照顧有加,唔駛搞到嗰樣咁殘,完全唔似養尊處優嘅貴胄。(emoji)

珍珠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Ste824 發表於 16-10-20 07:47
就算生唔到仔,以佢咁modern 嘅教育背景,都應該睇得開呀;仲有王室嘅環境, 都應該可以令佢生活無憂,照 ...

她和王子都看得開。但系繼承皇位既事就冇咁簡單。周邊既人日日比面色佢睇

侯爵府

網上流傳照片不多,只知傳患抑鬱症,但王室20年婚姻,帶給她最直接的是衰老問題,照計名門望族,身體照顧一 ...

想睇相
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

伯爵府

回覆 Ste824 的帖子

壓力問題

用戶要求終止服務

Ste824 發表於 16-10-20 07:47
就算生唔到仔,以佢咁modern 嘅教育背景,都應該睇得開呀;仲有王室嘅環境, 都應該可以令佢生活無憂,照 ...

日本皇室仲係好傳統既。。。

lovingfridayli    發表於 16-10-25 13:52
funfun759    發表於 16-10-20 16:35
Queenie_0012    發表於 16-10-20 13:07
esmehouse    發表於 16-10-20 10:45
wcpcelia    發表於 16-10-20 09:26

侯爵府

回覆:日本王妃雅子

佢未婚前係個光芒四射既現代女性。。有好學歷,好家境,好氣質。。一嫁入呢個皇家。。只係不停咁抑鬱抑鬱加抑鬱。。。呢個世界。。自己既事自己受。。唔慘。。最慘係成個國家既事都好似由你個肚去決定。。咁就好慘。。平凡人家中既奶奶。。講一句。。呢度D新抱都就黎當佢殺父仇人,生死不相往來咁樣。。更何況皇族既奶奶,姨媽姑姐等等。。。一人一句。。一年一句。。都迫得死人。。

funfun759    發表於 16-10-20 16:36
esmehouse    發表於 16-10-20 10:45
lavender366    發表於 16-10-20 10:23
pomanlife    發表於 16-10-20 10:08

水晶宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

死左?

珍珠宮

做左皇妃,有乜嘢吾開心都吾敢揾朋友傾啦!出去又識吾到朋友,有抑鬱都好吾奇

公爵府

后生,近照,最後一張二皇子一家(有小皇子第三順位繼承人)

男爵府

雅子個99即係現任皇后當年都被迫到失語症啦。日本皇室真係好大壓力㗎。

芝麻街    發表於 16-10-20 19:25

珍珠宮

育兒性格勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

佢生活得唔開心
有講過佢本身好外向, 識多種語言
想做外交官, 但王室生活就好似坐監咁
壓力太大搞到情緒有問題....

funfun759    發表於 16-10-20 16:37
esmehouse    發表於 16-10-20 10:46
wcpcelia    發表於 16-10-20 09:26

侯爵府

我個人經驗係生活艱難唔緊要,最多咪勤力搵錢降低生活質素,但心境唔好(例如情緒病,心理問題)會令成個人落哂型,睇落好滄桑

子爵府

十分鐘 發表於 16-10-20 08:19
后生,近照,最後一張二皇子一家(有小皇子第三順位繼承人)

我見過一張近照,眼下兩個大眼袋,嗰樣憔悴到呢。。。可惜我唔識點樣post圖。

珍珠宮

未來王位承繼人(即二王子阿仔)都好大壓力,
日本唔同英國, 傳男不傳女, 日本王室所有親戚都清一色生女,
唔係咀咒呢個小王子, 佢有咩事就好大鑊, 而且本來太子妃仲大壓力

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

當年佢覺得自己好叻,個人好自負,點知入到皇室先發覺個框框真係好難頂,連講嘢聲線都要控制,佢點頂得順,任性令佢同個女都不受人民歡迎,仲要俾個佢睇唔起嘅二皇子老婆做乜都好過佢,啖氣點落

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

好似當年佢一D都唔鍾意太子,拒絕交住,但皇室俾壓力佢父母,最終要做太子妃。

我同情佢。

多多綠茶    發表於 16-10-20 23:14

首頁
12345...7

尾頁

跳至