自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

我最左買左個mini cooker返公司, 牌子叫Cuisintec 好鬼正
個 look 完全唔似電飯煲, 好似飯 "胡"咁架, 插電制就可整熱D飯, 有2層架, 我係Wing on 買$328, 後來同事發現PCCW尊尚會50分+$180就可買到, 真係超好好用
用開微波爐丁飯嘅媽咪不妨念念

(消費滿$1500送你電飯煲)
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1906943&page=1#pid29461333

[ 本文章最後由 001128985 於 08-12-7 23:29 編輯 ]

珍珠宮

好媽媽勳章

個mini cooker點樣架, 我都有諗過買個細電飯煲仔返公司用架, 煮飯時+一碟餸蒸, 健康又慳錢, 唔想食咁多街外同微波爐野, 但又怕煲飯時好大陣飯味

大宅

係訝佢有餸蒸格, 可以分開飯同餸架!!

有紅色同白色, 我買左白色

佢地好似係擺promote 架, 之前見永安同先施有得賣,
但而家唔肯定

原文章由 海妮 於 08-11-26 15:09 發表
個mini cooker點樣架, 我都有諗過買個細電飯煲仔返公司用架, 煮飯時+一碟餸蒸, 健康又慳錢, 唔想食咁多街外同微波爐野, 但又怕煲飯時好大陣飯味

伯爵府

原文章由 001128985 於 08-11-26 15:26 發表

但而家唔肯定

...

用嚟滾湯得唔得呢?

大宅

回覆 #3 海妮 的文章

請問要煮幾耐?

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 001128985 於 08-11-26 15:26 發表

但而家唔肯定

...

我想問下呢個壺係咪可以由生米煮成飯架, 定係只用來蒸熱番d飯餸呢

珍珠宮

好媽媽勳章

煮起上嚟, 有無飯香架, 如果有香味, 我就唔用得lu.

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

但而家唔肯定

...

係番熱定用嚟煮飯嫁? 幾錢呀?
神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

大宅

1. 我未試過滾湯喎.....
2. 可以由生米煮成飯架
3. 我自已只用來蒸熱番d飯餸(因為係公司唔想咁"槁")
4. 煮起上嚟, 無煙, 無飯香架
所以至推介比大家

原文章由 YanYan0116 於 08-11-26 15:51 發表
煮起上嚟, 有無飯香架, 如果有香味, 我就唔用得lu.

大宅

我係Wing on 買$328, 後來同事發現PCCW尊尚會50分+$198就可買到

原文章由 2heiBBmama 於 08-11-26 15:53 發表

係番熱定用嚟煮飯嫁? 幾錢呀?

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

好似唔錯喎 咁係要係 office 洗米整 "送"

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 001128985 於 08-11-26 15:56 發表
1. 我未試過滾湯喎.....
2. 可以由生米煮成飯架
3. 我自已只用來蒸熱番d飯餸(因為係公司唔想咁"槁")
4. 煮起上嚟, 無煙, 無飯香架
所以至推介比大家

...

心思思想買添

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我都用緊呢個

大宅

我自已只用來蒸熱番d飯餸(因為係公司唔想咁"楊"), 約10分鐘可以整返熱, 仲可以keep warm, very good

原文章由 miffymiffy 於 08-11-26 15:57 發表
好似唔錯喎 咁係要係 office 洗米整 "送"

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我又係買左呢隻, 不過無送個蒸格. 上個月開始同另外個同事一齊用, 唔想再用microwave, 因成日都話會生cancer.

我係先施買同個同事一人一個, 佢平d比我$500/2pcs. 其實佢係飯煲可以煮2個人飯, 不過我只係office返熱, 至於有無味就睇下你有d咩送, 我上次有蝦所以都有味, 如果你得肉, 菜就問題.

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

但而家唔肯定

...

sogo 10/f 有得買

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 001128985 於 08-11-26 15:57 發表
我係Wing on 買$328, 後來同事發現PCCW尊尚會50分+$198就可買到

pccw專尚會50分+$198平好多喎, 不過我冇呀

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 LongRyan 於 08-11-26 16:02 發表
我又係買左呢隻, 不過無送個蒸格. 上個月開始同另外個同事一齊用, 唔想再用microwave, 因成日都話會生cancer.

我係先施買同個同事一人一個, 佢平d比我$500/2pcs. 其實佢係飯煲可以煮2個人飯, 不過我只係office返熱, ...

唔知而家重有冇買2個平d呢? 我想買多個比老公.

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我係上環先施買, 個sales好好人架, 佢有個梗檔係度, 你同佢講我朋友(即係我 )早幾個星期係度買$500/2pcs, 叫佢比番你呢個價錢你, 佢應該重記得. 反而永安果個企梗唔肯平, 要成$298一個.

原文章由 海妮 於 08-11-26 16:07 發表

唔知而家重有冇買2個平d呢? 我想買多個比老公.

珍珠宮

咦~~ 呢樣野幾好喎~~ 等我問下我老豆買唔買返個先~~

佢而家搬左廠, 去到d山卡啦, 公司又冇微波爐, 用保暖飯盒帶飯都唔熱啦~

多謝推介啊~
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

首頁
12345...7

尾頁

跳至