跳至

首頁

尾頁

子爵府

我發現bb抖氣聲好大聲, 有時好似鼻塞貢 你地bb有無呢d情況

複式洋房

我個仔細細個巳經係咁, 醫生話佢有少少鼻敏感, 所以抖氣聲會大D, 同會有D鼻塞塞咁. 不過唔影響食奶同瞓覺就冇問題, 醫生教可以用手指滴D熱水入佢鼻仔裡面, 等鼻仔濕D, 好似大人吸蒸汽既效果, 同埋等佢入面D鼻屎軟返容易D流出黎.

你要留意返佢咩情況, 如果佢瞓覺時要張開口吸氣, 咁就即係比較嚴重, 問下醫生會好D.

子爵府

佢訓覺同食奶都ok 我下次打針順便問下醫生先
多謝你既回覆哦

原文章由 luckymic 於 08-11-27 12:36 發表
我個仔細細個巳經係咁, 醫生話佢有少少鼻敏感, 所以抖氣聲會大D, 同會有D鼻塞塞咁. 不過唔影響食奶同瞓覺就冇問題, 醫生教可以用手指滴D熱水入佢鼻仔裡面, 等鼻仔濕D, 好似大人吸蒸汽既效果, 同埋等佢入面D鼻屎軟返 ...

洋房

我個仔又係咁, 成日都有 D 痰, 醫生話阿 B 有鼻敏感

洋房

我之前亦發現咁個問題。問過醫生,佢話bb同大人一樣鼻孔內有分泌。我就發現佢其中一個鼻孔內經常有很多鼻屎。醫生俾咗生理鹽水,俾bb滴鼻。

複式洋房

唔洗客氣喇. 不過醫生話依家好多BB都有呢D問題, 因為香港空氣越黎越差.

原文章由 CurtisBB 於 08-11-27 13:57 發表
佢訓覺同食奶都ok 我下次打針順便問下醫生先
多謝你既回覆哦

子爵府

空氣真係好差 我個大仔而家氣管都唔係幾好, 已經食緊"青蛙仔"成3個月 我最怕佢變咗哮喘

原文章由 luckymic 於 08-11-28 00:36 發表
唔洗客氣喇. 不過醫生話依家好多BB都有呢D問題, 因為香港空氣越黎越差.

子爵府

我bb都係成日有鼻屎 不過有時佢抖氣好大聲時候個鼻又見唔到有鼻屎woo 貢我係咪要帶佢去睇醫生好d呢

原文章由 boat8 於 08-11-27 20:19 發表
我之前亦發現咁個問題。問過醫生,佢話bb同大人一樣鼻孔內有分泌。我就發現佢其中一個鼻孔內經常有很多鼻屎。醫生俾咗生理鹽水,俾bb滴鼻。

子爵府

我個仔又係有d啖聲 貢你醫生點講? 要唔要食藥?

原文章由 bobo-bibi 於 08-11-27 19:55 發表
我個仔又係咁, 成日都有 D 痰, 醫生話阿 B 有鼻敏感

大宅

我bb都係幾多鼻屎,我諗住空氣差先甘樣

下次都係再問下e生先

首頁

尾頁

跳至