親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

如題

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

四川好大,你去邊度先?成都定重慶?
I 大蚊豬   

大宅

回覆樓主:

我會去成都,峨眉山,樂山及西岭,想問下你知唔知12月小朋友上峨眉山ok嗎?

子爵府

回覆樓主:

我只答到你成都,因為其他未去過。
成都我留了兩晚(中間去咗九寨溝)
成都機場落機,即包車(早已預約)去雙流的黃龍溪,車程1小時,玩了三小時左右,回程到成都,入住仁和春天酒店(推薦!好新,好靚),晚餐到酒店附近商場食,也可到春熙路食(乘地鐵)。
第二天,包車到熊貓基地,車程45分鐘,入去玩咗三個鐘,食午餐,然後到杜甫草堂,玩了兩個鐘。就到機場乘飛機到九寨溝。
回港前一天,下午由九寨回到成都,已是黃昏,入住公寓式酒店,到附近商場行街食飯。
最後一天,到寬窄巷子(自己乘公交巴士,幾個站到),買手信和午餐,然後到機場回港了。

你12月去,黃龍溪就不推薦,因為不是豐水期,無嘢睇。峨眉山應該有霜降了,應該白色一片,好靚的。
武候祠附近都好有特色,不過同寬窄巷子差不多,時間不足,就只選了後者。
希望幫到你。:mother:

大宅

catmervin 發表於 16-11-17 22:59
我只答到你成都,因為其他未去過。
成都我留了兩晚(中間去咗九寨溝)
成都機場落機,即包車(早已預約)去雙流 ...

謝謝你回覆呀,想問下你,你在那包車,可否介紹給我,謝謝

子爵府

kwan_bbb 發表於 16-11-18 07:56
謝謝你回覆呀,想問下你,你在那包車,可否介紹給我,謝謝
http://you.ctrip.com/dangdiren/service/1916.html

同佢用WECHAT聯絡,其實淘寶都有的,你可以試試。
價錢都貴,我包了五日,七人車(包括九寨和草原)都成4000人仔,傾好要落訂的。

首頁

尾頁

跳至