自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

以前讀書時有無參加?

如果不是硬性規定。
會比子女參加幾多?

想問吓
因我無參加過

伯爵府

回覆:wkpig166 的帖子

學校唔知係咪 每位學生 都要揀一種參加呢?

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

wkpig166 發表於 16-11-19 17:23
以前讀書時有無參加?

如果不是硬性規定。

我仔學校冇硬性規定

水晶宮

畀面勳章

以前讀書時有無參加?

如果不是硬性規定。

我以前參加交通安全隊,因為中意套制服我大女參加航空青年團!仔就參加少年警訊制服團隊,參加一項已經好忙!

侯爵府

回覆:制服 團隊 (中學)

都中學啦,佢自己有分數

我以前是jpc,冇乜活動亦冇制服

子爵府

以前讀書時有無參加?

如果不是硬性規定。

學校冇,我自己帶佢出去參加,佢好鍾意。

wcpcelia    發表於 16-11-21 19:36

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

以前讀書時有無參加?

如果不是硬性規定。

以前參加交通亂咁隊,每星期要抽1日,試過去警校步操

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我大仔學校無硬性規定, 但佢今年參加航空青年團, 好辛苦, 不過我覺得訓練到佢忍耐力,

細仔學校必須參加一項, 佢選左紅十字, 剛起步未知如何

伯爵府

引用:Quote:wkpig166 發表於 16-11-19 17:23 以

原帖由 pomanlife 於 16-11-19 發表
以前參加交通亂咁隊,每星期要抽1日,試過去警校步操
就係諗緊 會唔會花太多時間去操。
。。。。。。。
無時間讀書。
嘻。其實我未知。
今天去中學參觀。。。。
見學校好推廣 呢D制服團隊

諗緊有無媽媽 以前都有參加開。
對大個咗,其實 。。。
即係咪主要學習 紀律???
我本身無玩過。唔知有咩樂趣。。。

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

我仔參加童軍,佢小學已經係小童軍

伯爵府

引用:我大仔學校無硬性規定, 但佢今年參加航空青

原帖由 blackberry 於 16-11-19 發表
我大仔學校無硬性規定, 但佢今年參加航空青年團, 好辛苦, 不過我覺得訓練到佢忍耐力,

細仔學校必須參加一 ...
咁,如果無硬性。。。

你會否鼓勵佢參加?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

wkpig166 發表於 16-11-19 18:39
咁,如果無硬性。。。

你會否鼓勵佢參加?
大仔入航青都係我半夾硬迫佢入, 因知好動又捱得, 不過佢去去吓又幾投入

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

wkpig166 發表於 16-11-19 18:38
。。。。。。。
無時間讀書。

以前讀書操個一星期操個零鐘,因學校近馬路,交通安全隊每日放飯都有人on duty 截停d車比同校學生出去放飯。

參加因為制服靚(個人覺得),學校提供制服,唔洗比錢買。依家唔知係唔係,或唔知係咪間間學校都免費提供制服。

彩鑽殿

701003 發表於 16-11-19 17:49
我以前參加交通安全隊,因為中意套制服我大女參加航空青年團!仔就參加少年警訊制服團隊, ...

我都係鐘意交安制服先參加

彩鑽殿

wkpig166 發表於 16-11-19 18:38
。。。。。。。
無時間讀書。

補充:仲有放學都要負責截停d車,比學生放學

伯爵府

以前讀書時有無參加?

如果不是硬性規定。

有些學校會硬性規定參加一項課外活動 係咪制服團隊就唔知!

有學校強制參加某一樣制服團隊,只有好少學校係咁
遠離癲狗Ling.W+小人ssss

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

701003 發表於 16-11-19 17:49
我以前參加交通安全隊,因為中意套制服我大女參加航空青年團!仔就參加少年警訊制服團隊, ...

可唔可講下航空青年團嘅資料?
其他嗰啲童軍、交通安全隊都聽得多,呢個比較少聽,想知多啲

男爵府

引用:Quote:701003 發表於 16-11-19 17:49 我以

原帖由 si_princess_si 於 16-11-19 發表
...
我都想知

水晶宮

畀面勳章

引用:Quote:701003 發表於 16-11-19 17:49 我以

原帖由 si_princess_si 於 16-11-19 發表
...
好嘢來的但好辛苦步操一定有,上山下海飛天!去野外揹全部行李,自己行上山,過石澗,去野外露營!有得學航空知識,坐直升機......紀律要求好高,有人頂唔順退出

首頁

尾頁

跳至