自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

子爵府

99入咗醫院做手術之後腦退化,而家拔曬鼻喉尿袋可以吃醫院飯餸療養階段。咁我就隔日煲醫生建議的湯水帶去俾佢飲,今日蒸咗個雞髀搣來喂99,99都好好胃口。之但係阿哥嫂就話我哋好俾好嘢99食,食到胃口(了)曬之後都唔肯再食醫院飯餸。咁我覺得我俾雞髀99食係因為見佢瘦到落曬型。聽佢哋咁講我有啲嬲,但c6又話佢哋無錯。咁係咪我做錯呢?

禁止訪問

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

3333 發表於 16-11-20 18:46
99入咗醫院做手術之後腦退化,而家拔曬鼻喉尿袋可以吃醫院飯餸療養階段。咁我就隔日煲醫生建議的湯水帶去俾 ...

雞脾都係好嘢?!會食到「了」晒?!
咁你問下佢應該整咩食!
最重要..... 又無要佢夾錢又唔洗佢整,講咁多做咩呢?!

男爵府

你咁有孝心仲要比人話

有冇攪錯

男爵府

痴線,食雞脾都話好嘢,佢地好不孝。
你唔洗理

子爵府

引用:唔係,你是個好新抱!

原帖由 麻薯 於 16-11-20 發表
唔係,你是個好新抱!
多謝你嘅回覆,你呢句肯定說話令我覺得無咁委屈。我c6話我小氣,對哥嫂有成見我認我係,因為99有遺產寫咗俾亞哥,99昏迷不醒病危時佢竟然講想放棄搶救算數。我聽到好嬲好嬲,老人家昏迷但仍然求生意志強烈同死神搏鬥緊,個不孝子講呢啲說話

唔係怪獸    發表於 16-11-20 19:06

男爵府

下次如果你地會一齊食飯,就話食餐好嘅,整個全雞髀宴俾佢地,鹵水雞髀,鹽焗雞髀,燒雞髀,炸雞髀,白切雞髀⋯⋯

伯爵府

2018復活節勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

醫院D餐唔好食,難得有人整野比佢食有乜問題,妳無錯呀,咪鬼理佢哋,又唔使佢整嘈乜姐
:-) :hammer: :verycold: :chair: :sm:

子爵府

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

你好孝順係好新抱
老人家佢鐘意食咪比佢食囉…食得幾多年姐……
凡是發生過的都存在,凡是存在過的都有價值。

珍珠宮

回覆樓主:

好,
新,
抱。
留一口氣,荒夜裡點一盞風燈,我們一路同行。

每一個結束,都是一個新開始;集合力量,繼續發聲,They can’t kill us all。

男爵府

我62 爸爸媽咪入院
我都會煮野食比佢地食
雞脾肉又唔係咩好野食
唔駛理佢地
奶奶食得開心 胃口好
康復都快d啦

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆:3333 的帖子

其實d哥嫂有冇住過公立醫院?d飯餸以最健康煑法,令人提不起食慾。

如果醫生話可以食得家人煑的飯餸、湯水,照煑比奶奶食,唔洗理其他人講咩。

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

珍珠宮

3333 發表於 16-11-20 18:58
多謝你嘅回覆,你呢句肯定說話令我覺得無咁委屈。我c6話我小氣,對哥嫂有成見我認我係,因為99有 ...

佢啊哥咁衰,對佢有偏見係正常。

唔使理佢地講嘜,同c6 講個個你係啊媽,你唔想我對佢好咁就算!嘜都唔使做仲好!

瑪瑙宮

大廚勳章

baby_chu 發表於 16-11-20 18:54
雞脾都係好嘢?!會食到「了」晒?!
咁你問下佢應該整咩食!
最重要..... 又無要佢夾錢又唔洗佢整,講咁 ...

佢地驚做壞規矩,以後怕照顧99,無樓主咁好服侍。。。呢d咪衰囉,自己對媽媽,99吾好,其他新抱對99好都比說話有骨。。

yumui61    發表於 16-11-20 20:47
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

水晶宮

回覆樓主:

你做得好呀。老人家食倒係好事。

唔需要嬲。

水晶宮

做好新抱都咁慘,鄧樓主慘

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

我諗起以前初入舊公司,比同事問我咁勤力做咩,妳做得好咪顯得我好差?一樣道理,佢哋當打份工,唔係真心囖

大宅

回覆樓主:

正常人都唔會喜歡食醫院飯,老人家仲有胃口時想食乜咪比佢食Lo!好新抱~

翡翠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

你完全無錯 仲要係一個非常孝順既新抱 你哥嫂果d吾使理 食雞脾只可以係正常補充下 吾可以叫了
若問今世所遇, 皆是前世的緣。 今生寬以待人, 來世皆是善緣。

子爵府

引用:我諗起以前初入舊公司,比同事問我咁勤力做

原帖由 Nicole-hui88 於 16-11-20 發表
我諗起以前初入舊公司,比同事問我咁勤力做咩,妳做得好咪顯得我好差?一樣道理,佢哋當打份工,唔係真心囖 ...
我頭先就咁同c6講:你哥嫂咁講係咪驚襯托佢哋無咁好照顧呀或者以為我有企圖!我煲湯送飯純粹係做好自己新抱本份,99早就寫好曬平安紙分大部分身家俾大仔我真係無嘢可圖,咁做只不過係見佢亞媽成日唔肯食醫院飯餸捱肚餓(因為99食幾啖就唔肯再食,我哋tum小朋友咁喂先肯食細半碗再喂佢就用條脷頂曬出來),我c6竟然都係話我小氣,我而家嬲到唔想同佢講嘢。我同佢講我喺bk開咗post,如果大家都話係我錯嘅話我以後就唔再煲湯送飯做多餘嘢喇

首頁
12345...7

尾頁

跳至