嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

別墅

想問下,有冇jm有醫小朋友咳好掂嫁?
我女兒由9月開始有痰有咳,食左半個月西葯都冇改善,10頭轉左睇中醫直到現在,咳係改善到,冇咳咁多,但仲有咳,而且還有好多痰,特別早上,d痰係黃綠色偏綠。
想轉下中醫去痰呀

複式洋房

我都想知

大宅

回覆樓主:

我都想知。
我女都咳左2個月月,而家靜返少許痰。

大宅

我同阿仔都睇開呢間中醫-吳國正,不過新症要喺紅磡先有得睇,睇過之後可以就番自己方便去其他分舖睇佢,我仔之前病咗成個幾月都唔清,後尾轉睇中醫攪掂。我仔唔肯食西藥,所以而家一有傷風咳都睇佢,可以試下夾唔夾到小朋友

http://www.gloryin.com/

別墅

中醫其實會唔會把到氣管發炎?

大宅

miki1026 發表於 16-11-21 12:30
想問下,有冇jm有醫小朋友咳好掂嫁?
我女兒由9月開始有痰有咳,食左半個月西葯都冇改善,10頭轉左睇中醫直 ...

D痰有黃/綠色代表有菌,其實上Google 一search就有資料,咳同痰咗咁耐都清唔到要睇西醫架啦!應該要食抗生素,我上次就因為唔想呀仔食咁多西藥,走去同佢睇中醫,最後攪到氣管炎要入院,仲俾個醫生鬧我延誤病情!

別墅

se7b25 發表於 16-11-27 23:34
D痰有黃/綠色代表有菌,其實上Google 一search就有資料,咳同痰咗咁耐都清唔到要睇西醫架啦!應該要食抗生 ...

我都同左小朋友睇西醫了,係氣管炎(emoji)(emoji)食左3日葯已經好番啦

首頁

尾頁

跳至