跳至

首頁

尾頁

別墅

亞女琴日便便咗5, 每次都係黃色稀稀的, 幾日前都試過一日三次, 但個次就有發燒, 我吾知係肚瀉定係同出牙有關, 因為我工人姐姐話佢以前湊個bb係出牙時都有咁嘅情況., 請教下出牙仔屎係點架, 會否一日咁多次呢?

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章

我個仔吽牙仔時係間中一次肚痾, d 便便係黃色稀稀地, 唔會一日痾咁多次, 同平時一樣一日去1-2次便便.

如果出牙仔, 仲會成日流口水.

大宅

睇下醫生啦!安心 d 麻。
或者問下衛生署熱線。
家庭健康服務資詢熱線:2112-9900

別墅

睇咗醫生, 係腸胃炎, 醫生話暫時吾飲本身嘅奶粉, 要飲另一隻類似豆奶嘅奶粉, 同埋一日食三餐粥仔先喎, 睇見佢牛牛豆豆就心痛啦, 佢上星期已發燒, 今星期又咁樣, 係我吾好, 傳染比佢, 下次我病時, 一定吾再掂亞女啦!

大宅

我都傳染左感冒俾個仔,搞到佢氣管炎,
兩母子又住埋一間屋好難隔離既。

男爵府

腸胃炎會傳染架咩?應該係亞b出牙仔口痕痕周圍咬食左d唔乾淨既野姐!
之前我亞b又係一日痾六.七次,又係要飲豆奶,要差不多三個星期先好番!
體重drop到below3%!
最攪笑日日番到屋企就第一時間就係check便便,睇下水唔水同咩顏色!
放心,只要比佢飲多d水,基本上佢都無咩問題,重好活潑tim

別墅

但是佢好吾鍾意飲水呢, 醫生話比寶礦力佢飲, 雖然甜甜地 (小小個隻), 佢都吾飲

男爵府

唔飲水唔得wor,肚痾得多會脫水架~~~
飲多d奶得唔得?

不過其實我知道醫生開果d藥其中一款係令到d便便無咁水(朱古力味果款,亞b好鍾意架!),可以防止脫水既,所以唔洗太擔心.

首頁

尾頁

跳至