跳至

首頁

尾頁

複式洋房

bb條頸愈來愈有力, 而且bb個身又長左,
條combi sk4打橫揹好唔方便.

想問下大家幾時可以打直揹??

大宅

2個月左右就得,只要bb條頸有力,唔會軟"奶奶"就得

複式洋房

我滿月時已經可以打直揹, 但一定要用有軟板護住頸部既揹帶
打橫揹BB會陏嚟陏去, 好似好危險咁
原文章由 beansky 於 08-12-1 18:33 發表
bb條頸愈來愈有力, 而且bb個身又長左,
條combi sk4打橫揹好唔方便.

想問下大家幾時可以打直揹??

別墅

我都係滿月己經打直揹

珍珠宮

2024年龍年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

我都買左combi 4合1
返黎試過都覺得打橫揹好危險
我係阿b 2個月左右都開始打直揹
大人細路都舒服好多

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 睛靈勳章 BK Milk勳章

我都打算買combi sk4, 原來打橫揹BB係好危險?
http://hk.f2.page.auctions.yahoo ... 0?u=littlepigstores

大宅

我都買左combi 4合一揹帶,
但我冇將b女打橫揹,
因為每次當我想b女上去時,佢就立即喊,
但一拎開揹帶,佢就立即收聲,
可能我b女唔鐘意打橫揹,嫌塊版硬la

宜家我將塊版拆走後,
打直揹b女,佢又肯wo~

原文章由 小花媽咪 於 08-12-2 14:51 發表
我都打算買combi sk4, 原來打橫揹BB係好危險?
http://hk.f2.page.auctions.yahoo.com/hk/auction/b9394890?u=littlepigstores

子爵府

我聽人講要4個月先好打直揹bb, 所以無揹帶情況下, 唯有抱抱. 對我黎講對手好辛苦, 佢又越黎越重.

大宅

你bb肯唔肯坐bb車?
如果肯的話,不如比佢坐la,
你抱得太耐,雙手會痛wo,
日子耐左好易患上"媽媽手"&"肩週炎"呀!!

我坐月果時成日抱住b女,
結果患上"媽媽手",痛左我成個月
要我放完產假,約返左工一個月後先唔痛呀...

原文章由 小花媽咪 於 08-12-2 16:28 發表
我聽人講要4個月先好打直揹bb, 所以無揹帶情況下, 唯有抱抱. 對我黎講對手好辛苦, 佢又越黎越重.

大宅

原文章由 marwai_1030 於 08-12-2 16:38 發表
你bb肯唔肯坐bb車?
如果肯的話,不如比佢坐la,
你抱得太耐,雙手會痛wo,
日子耐左好易患上"媽媽手"&"肩週炎"呀!!

我坐月果時成日抱住b女,
結果患上"媽媽手",痛左我成個月
要我放完產假,約返左工一個月後先 ...

係呀..我坐月時係咁抱,
患左"腕管綜合症"
3個月先好呀

別墅

我都係因為手碗痛唔想成日抱住bb, 所以買左sk4呀~~ 我覺得打橫揹時好辛苦...都唔知有無揹錯... 想打直, 但係個說明書話要4個月先可以打直喎... 我想問打橫揹時個條帶係兩條係肩定係一條係肩呀?

大宅

阿仔出世好硬淨, 一個月大已經直揹喇

[ 本文章最後由 MaMi_Ho 於 08-12-6 23:47 編輯 ]

子爵府

我唔知, 只見到:
http://hk.f1.page.auctions.yahoo.com/hk/auction/1117264917?u=littlepigstores

其實我自己都好想買SK4, 但見大家都話橫揹好辛苦, 所以都係買其他.

原文章由 Deneve 於 08-12-6 19:23 發表
我都係因為手碗痛唔想成日抱住bb, 所以買左sk4呀~~ 我覺得打橫揹時好辛苦...都唔知有無揹錯... 想打直, 但係個說明書話要4個月先可以打直喎... 我想問打橫揹時個條帶係兩條係肩定係一條係肩呀? ...

首頁

尾頁

跳至