自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

BB 今日剛剛一歲, 聴日要打一歲針, 但係....
呢兩日有傷風, 仲食緊藥, 請問各位媽咪我聴日應唔應該帶佢去打呢?
(前日同佢睇醫生時, 醫生話如果無發燒, 淨係傷風就可以照打, 但佢又話 bb 作感冒, 真係唔知點好)

水晶宮

我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

你快D 健康院問一問~

男爵府

回覆 #2 titankaine 的文章

今朝打到宜家, 都係電話錄音

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

傷風唔好同bb打針, 改期啦....

神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

病係唔可以打針嫁,打左會重辛苦

大宅

醫生話只要無發燒系可以的. 但我認為就算只有流算水都唔好啦. 一歲針有 d bb個反應會好大. 我勸你最好改期.

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

if i were you, i would just change the date no matter what.
common sense tells you that it's not suitable for babies to have injection when he's sick.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我之前都問過醫生,
佢話~有病唔可打架.

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

改期啦

子爵府

原文章由 旻旻豬 於 08-12-3 13:05 發表
BB 今日剛剛一歲, 聴日要打一歲針, 但係....
呢兩日有傷風, 仲食緊藥, 請問各位媽咪我聴日應唔應該帶佢去打呢?
(前日同佢睇醫生時, 醫生話如果無發燒, 淨係傷風就可以照打, 但佢又話 bb 作感冒, 真係唔知點好) ...

唔打得....我細仔打咭針時都係傷風...母嬰d姑娘睇到我細仔傷風就鬧我...仲帶阿b過來仲咩?bb病唔打得針呀!改期啦

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

一定唔得,千萬唔好,本身病左,身體抵抗力同細菌打緊仗,打針呢,係打多d防疫既菌去身體內,仲反效果架,俾d姑娘丙到9彩架,打去改期話俾姑娘知小朋友病左,等小朋友沒事啦,沒fever同埋鼻水同咳先好去打呀

原文章由 四眼雞丁 於 08-12-3 20:24 發表

唔打得....我細仔打咭針時都係傷風...母嬰d姑娘睇到我細仔傷風就鬧我...仲帶阿b過來仲咩?bb病唔打得針呀!改期啦
[size=medium]穎慧賢淑是伊人,怡悅自樂最歡欣

男爵府

唔該晒, 咁多位媽咪!
決定左聴日唔打, 明早叫老公落去健康院改期

首頁

尾頁

跳至