跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 陪月勳章

你地同BB改左名未呀?
會點改?自已改定係搵人/搵師傅改?
幾時改?生之前改定抑或生完先改?
會唔會改英文名呀?

男爵府

我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

嘻~同老公傾左~改左喇~都係自己隨心意改...英文就未

別墅

自己改好喇,仲好鍾意添,不過老公仲心大心細中...
唔改英文名喇, 諗住用番中文名譯音也可。

別墅

我反而淨係改左英文, 中文好難諗呀~

翡翠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 陪月勳章

其實我媽咪建議BB出左世之後搵師傅改,因為要夾時辰八字喎(係咪好迷信呢?),所以我透過朋友介紹,攞左個有口碑既師傅既contact,諗住生左先改,好似話有40日時間,都應該OK卦!

複式洋房

中文名會自己改定先﹐再搵師傅睇下囉。
o吾會改英文名﹐改定可能baby o吾鐘意又或者到阿b長大時個英文名會過時﹐而且阿b長大到時佢可以自己改。

大宅

中英文都諗左啦!應該唔會轉!

子爵府

爸B勳章

改左啦!
大囝出世時,已經諗定細果個,男女皆可的。
是自己諗既。
英文名就仲諗緊。
My child, you hold the whole of my heart in your small hands

禁止訪問

大宅

我集合奶奶及自己的意見改左一個

但我阿媽就有d微言

大宅

畀面勳章

本身我哋兩公婆諗好一個嘅, 不過我老豆唔鍾意~~
男女皆可用~~

而家諗住BB出世之後搵師傅改~~ 我姑仔嗰兩個仔女都係搵師傅改的~~ 英文名就仲諗緊, 本身有一個, 同我老公個英文名幾似, 不過同我個FD撞咗~~>.<

別墅

中文名會自己改定先﹐再搵師傅睇下囉。

大宅

醒目開學勳章

中交名會出年番hk搵人改.
英文名諗左幾個..仲未confirm

大宅

我改左英文名, 中文揾師傅改...

首頁

尾頁

跳至