想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有了bb而沒有任何不舒服,是否代表一定會小產?

大宅

唔係架,個個唔同
有d人好舒服,嘔都無嘔過呀!

大宅

對我自己嚟講就係, 但我相信人人唔同既!

上年自然bingo, 好早就有害喜現象, 作嘔作悶得好緊要, 完全唔可以食固體食物, 點知有1日突然胃口好好, 跟住幾日後照 u/s, bb (8 weeks 多)停咗心跳!

今年10月做 iui, 1次bingo, 完全沒有害喜現象, bb 現 7 weeks 多, 但 size & 心跳比正常 7 weeks 細咗同慢咗好多好多......醫生話 99% bb 將會停止生長.....而家冇野可以做, 只可以等......

子爵府

唔一定架 ! 我同事兩胎都陀得好舒服, BB 都平安出世 !
但我有作嘔, 反胃, 口淡, BB 一直都照唔到心跳 ! 到我知道 BB 無左, 都有呢 D 反應, 直至做完手術先無 !

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我陀第一胎都完全無害喜現象, 陀得好舒服, 只係頭兩個月胃口差少少. 呢胎都一樣, 而家9 weeks都無咩唔舒服. 可能同遺傳有關, 因為我媽咪同幾個家姐都無害喜現象.
,

男爵府

好媽媽勳章

scrolllock,你唔好諗咁多啦,你搵左第二個醫生未呀,我小產左,而家仲流醫血,第下星期二去覆診,但我仲有反胃作嘔,所以呢樣唔可以作準架,一日個胎仲係個肚到,都會有害喜現象

大宅

有理論話好健康的媽咪害喜程度係低D喎

男爵府

我問過醫生,醫生話害喜現象同個bb陀得隱唔隱無關係喎

大宅

of course NO, very well of my past experience
hope U well also

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

唔洗驚ga..

我陀亞女時都好舒服...由開始到生,嘔都唔超過5次(仲要計埋想嘔+嘔一啖)...行得走得,返工(要企)都返到7個月..仲搭左兩次長途機+兩次短途機...

首頁

尾頁

跳至