想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

12月2號m,食左醫生嘅排卵藥,有check到邊日排卵,有行埋
1月2、3冇黎m,4號一早嘔左5、6次,即check clearblue話有1-2w
5號用綠D咩都冇....跟住落西醫度,醫生話check左兩次都冇....
呢幾朝用晨尿都冇......

究竟有定冇

大宅

生化咗?

別墅

我同你差不多情況,星期5,6驗cb digital 話有1-2weeks, 頭先再驗,都係cb digital 就話無。。。(emoji)唔知點好。。

複式洋房

babymui1234 發表於 17-1-9 16:48
我同你差不多情況,星期5,6驗cb digital 話有1-2weeks, 頭先再驗,都係cb digital 就話無。。。(emoji)唔 ...

我都諗住星期五、六再驗多次cb....
又忐忑又不安....
聽人地話過cb 敏感好多,我仲抱有希望

別墅

forlum 發表於 17-1-9 16:57

我都諗住星期五、六再驗多次cb....

其實我係無特別預期,只係感覺奇怪所以未到due date就驗,又係驗左兩次cb digital都話有,攪到我呢幾日緊張到連奶茶都唔敢飲,點知今日中午有小小啡色,忍唔住再驗就寫住not pregnant,唔知點解,雖然無心裡凖備話要BB,但今日驗完話無,個心都好難受。所以都好明白你感受。。依家都唔知點好

大宅

有可能係化學懷孕,當遲來m處理便可以了。

複式洋房

babymui1234 發表於 17-1-9 17:25
其實我係無特別預期,只係感覺奇怪所以未到due date就驗,又係驗左兩次cb digital都話有,攪到我呢幾日緊 ...

我都努力左成年幾....所以好想
但我開心左一日...之後就每次都失望

複式洋房

littlehei2008 發表於 17-1-9 20:20
有可能係化學懷孕,當遲來m處理便可以了。

別墅

forlum 發表於 17-1-9 20:25

係呀,都好明白妳心情,我都係一樣,真係有點失望。。不過你要加油呀!唔好放棄!
不過。。我仲剛發現有小許流啡咁。。係咪其實都唔洗去睇醫生啦。唉。。因為我自己驗都已經寫not pregnant.

複式洋房

babymui1234 發表於 17-1-9 20:44
係呀,都好明白妳心情,我都係一樣,真係有點失望。。不過你要加油呀!唔好放棄!
不過。。我仲剛發現有小 ...

我有次,隔左兩個月冇黎...驗左好多次都得一條線,果時用萬寧牌,突然有一日流啡,個心都驚驚地,但到第二日已經係正常m

你可以睇埋聽日先再睇下要唔要睇下醫生

別墅

forlum 發表於 17-1-9 20:48
我有次,隔左兩個月冇黎...驗左好多次都得一條線,果時用萬寧牌,突然有一日流啡,個心都驚驚地,但到第二 ...

多謝你意見呀!
不過妳唔好灰心,妳係咪仲未黎m架?means 仲有機會!

大宅

回覆樓主:

會唔會太早呀。 係岩岩先 show 1-2 w. 正常驗孕捧冇咁快有反應。過多一二星期再驗啦。加油

複式洋房

babymui1234 發表於 17-1-9 20:52
多謝你意見呀!
不過妳唔好灰心,妳係咪仲未黎m架?means 仲有機會!

未呀,m仲未到,我都仲抱有一絲絲希望
大家一齊加油

複式洋房

tingtingMeow 發表於 17-1-9 20:52
會唔會太早呀。 係岩岩先 show 1-2 w. 正常驗孕捧冇咁快有反應。過多一二星期再驗啦。加油
...

我都上網搵左好多資料...多數都話cb驗到好早期嘅,我都係排卵日(有行埋)後14日就check到1-2

去西醫度果朝,我冇用晨尿,又飲左兩杯水先落去,唔知會唔會溝淡左

但點都好....都係要等

大宅

forlum 發表於 17-1-9 20:58
我都上網搵左好多資料...多數都話cb驗到好早期嘅,我都係排卵日(有行埋)後14日就check到1-2

去西醫度果朝 ...

我之前都用CB 驗,顯示1-2wk, 之後我又買其他牌子驗,都係有控...
隔多幾日走去買萬仔驗就冇控...
隔左幾日就黎野了

大宅

回覆 PPKS 的帖子

我岩岩驗到CB有,係咪應該要試多幾個牌子呀?

大宅

Finnachichi 發表於 17-1-9 23:08
回覆 PPKS 的帖子

我岩岩驗到CB有,係咪應該要試多幾個牌子呀?

可以買第二隻牌子試下....
個人認為覺得萬仔都幾準...
因為我前兩年左右,我period 完左後幾日,流好少好少血絲咁... 隔左一日都有呢個情況發生,我諗唔會有左呀,但我前幾日先黎完period... (period 完後一日有dodo)
明知係唔會有左既心態,但我又走去買棒棒驗(萬仔), 結果棒棒顯示係有左.. 後來我去睇婦科,醫生話我冇可能有既,你早幾日先完period, 我話係啦,但棒棒顯示左條線所以黎診所double confirm...
醫生俾我驗一次,結果冇線出黎,睇過陰超冇事... 咁我就不以為意, 返到屋企,流勁多血,好似黎period咁,我打返去診所,醫生叫我明早返來抽血,佢驚我宮外孕,因為我照陰超時睇唔到有咩...
最後抽完血報告係話懷孕,醫生叫我下星期返去再抽,如果指數上升就係宮外孕,下跌就冇左....
再到下星期報告顯示下跌,當時我唔知咩叫化學懷孕,我就問醫生點解我會咁?黎完period 後咁快有左?
醫生話都唔知,佢自己都'摸不著頭腦'

大宅

回覆 PPKS 的帖子

多謝你答得咁詳細同分享你的經歷

我會去診所再驗下的了

大宅

Finnachichi 發表於 17-1-10 11:19
回覆 PPKS 的帖子

多謝你答得咁詳細同分享你的經歷

唔好客氣啊!
祝你好孕

洋房