親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

黎緊去大阪難波, 想去 Jins 配眼鏡, 超薄, 防藍光, 全視線.... 咁配會否好貴 ?

同埋Jins 係咪用HOYA 鏡 ?

伯爵府

回覆:難波 Jins 配眼鏡, 抵嗎

貴唔貴就唔肯定
但你應該要 早七日預訂

我配普通鏡就30分鐘

為了二小豬三小豬做了全職奴婢;好彩大豬生生性性^^

大宅

想問下地址喺邊度?想帶我媽咪去配。

男爵府

http://www.jins.com/jp/sp/

子爵府

回覆樓主:

一般近視/藍光/全視線, 只要有你度數既鏡片响舖都可即日取, 最快30分鐘就有

鏡架價錢+藍光4000日元+全視線4000日元, 續個功能加上去, 之前一路做緊兩幅以上, 第二幅開始減1000日元, 漸進鏡就要7天才可取,我覺得比香港平好多

我會揀大型店舖和有得免稅既舖去配,如心齋橋, 梅田

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

珠豬媽 發表於 17-1-13 19:53
貴唔貴就唔肯定
但你應該要 早七日預訂

有散光係咪都要7日?
放下自在

伯爵府

我在難波地鉄站地下街Ekimo內的分店配, 這間都有tax-free. 我和c6都有配, 第2副有折, 平均每副港幣三百幾. 佢啲鏡係hoya鏡, 好薄, 好輕. 有散光都係半小時有得攞.

不過我c6有老花, c6話配普通鏡, 可能c6表達得唔清楚, 結果配咗只適合睇書睇近嘢嘅度數俾佢, 結果要再驗眼再等.

伯爵府

引用:我在難波地鉄站地下街Ekimo內的分店配, 這

原帖由 ioi 於 17-01-14 發表
我在難波地鉄站地下街Ekimo內的分店配, 這間都有tax-free. 我和c6都有配, 第2副有折, 平均每副港幣三百幾. ...
係唔係有個女視光師識講兩句廣東話嗰間

禁止訪問

伯爵府

珠豬媽 發表於 17-1-14 17:58
係唔係有個女視光師識講兩句廣東話嗰間
係有個女視光師, 但唔覺佢講有講廣東話, 都係講英文.

伯爵府

引用:Quote:珠豬媽 發表於 17-1-14 17:58 係唔係

係有個女視光師, 但唔覺佢講有講廣東話, 都係講英文.
佢會講你好,叉燒包

伯爵府

珠豬媽 發表於 17-1-14 20:07
佢會講你好,叉燒包
叉燒包咁可能佢講咗我都唔知, 佢一開始時好似係同我講咗句嘢, 但我聽唔明, 因為冇諗過佢會講廣東話, 我就用好疑惑樣望住佢表示唔明, 之後佢就表示不重要.

大宅

引用:我在難波地鉄站地下街Ekimo內的分店配, 這

我在難波地鉄站地下街Ekimo內的分店配, 這間都有tax-free. 我和c6都有配, 第2副有折, 平均每副港幣三百幾. ...
唔識日文都溝通到嗎?我都想去配副

子爵府

我朋友糸jins做左6個眼鏡...$500左右一個。

糸好平。但我念個架糸madeinchina. 用幾下會
nut色

伯爵府

Sammyan 發表於 17-1-15 15:02
唔識日文都溝通到嗎?我都想去配副
用簡單英文溝通就ok. 上次我趕時間, 冇驗眼, 佢度番我眼鏡的度數照配, 唔駛講好多嘢. 今次有驗眼, 都係答吓邊幅圖clear啲, 不同方向嘅c字缺口向幾多點方向咁, 好簡單.

首頁

尾頁

跳至