想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

我星期五去放雪胎,c6今個月已請好幾日假,我叫佢星期五唔洗請假陪我,上網睇好多人都話放胎同做 pap smear差唔多,想知有無人都係自己一個去,同埋有咩要注意的
ps我係外國,要自己揸40分鐘車去診所,唔知有無咩問題

複式洋房

我早幾日放了也是一個人,記得要忍尿,要膀胱大先好放

大宅

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我之前都係一個人去,因為c6難請假

大宅

km1705 發表於 17-1-17 13:11
我星期五去放雪胎,c6今個月已請好幾日假,我叫佢星期五唔洗請假陪我,上網睇好多人都話放胎同做 pap smear差 ...

可以!冇問題!但你要揸車我就唔建議啦,你又要揸車走唔太好咁

別墅

畀面勳章

唔好揸車

大宅

好媽媽勳章

唔揸車唔通搭巴士咩,D人以為你揸電單車呀先叫你唔好揸

男爵府

yuki2244 發表於 17-1-17 13:22
我早幾日放了也是一個人,記得要忍尿,要膀胱大先好放
咁上床果刻要有幾急尿呀?植完幾耐先可以去呀?

男爵府

大家放雪胎係自然定人工週期呀?聽講人工週期會可以谷多啲賀爾蒙有利啲呀

複式洋房

wingyee1230 發表於 17-1-20 07:26
咁上床果刻要有幾急尿呀?植完幾耐先可以去呀?

我太急,植完即去,但屙既時候要慢慢,逐少逐少放出黎(姑娘教既)
一小時飲約750ml 就夠,我就係飲太多,急到標冷汗,植之前仲要放d尿。。。

複式洋房

km1705 發表於 17-1-17 13:11
我星期五去放雪胎,c6今個月已請好幾日假,我叫佢星期五唔洗請假陪我,上網睇好多人都話放胎同做 pap smear差 ...

我都係自己去,植完仲要自己行去第二度俾錢,然後仲要自己搵車返屋企
只要慢慢行就得,自己一個係無問題

別墅

wingsze1010 發表於 17-1-20 09:34
我都係自己去,植完仲要自己行去第二度俾錢,然後仲要自己搵車返屋企
只要慢慢行就得,自己一個係無問題
...

植完 lu,過程好快。我一早飲左兩杯幾水,還可以啦,依家坐左 o係度休息,忍多陣先去廁所

別墅

wingyee1230 發表於 17-1-20 07:26
大家放雪胎係自然定人工週期呀?聽講人工週期會可以谷多啲賀爾蒙有利啲呀 ...

我要做人工週期,因為我 d週期有 d唔準,如果你週期準,荷爾蒙無失調,咁可以行自然週期

複式洋房

我星期一放day 4 胎,都係自己去自己走,放一小時前開始飲水,但飲得太多太急,未放時已經去左三次廁所,所以飲水要慢慢飲呀!我放過三次胎,今次最成功,放胎後可以忍到50分鐘才去小便

複式洋房

請問你們是放多少個胎?

男爵府

km1705 發表於 17-1-20 11:22
我要做人工週期,因為我 d週期有 d唔準,如果你週期準,荷爾蒙無失調,咁可以行自然週期
...
但自然週期要check排左卵未比較煩,好似人工真接食藥控制好啲咁,你由幾時開始食藥架?

男爵府

wingsze1010 發表於 17-1-20 09:32
我太急,植完即去,但屙既時候要慢慢,逐少逐少放出黎(姑娘教既)
一小時飲約750ml 就夠,我就係飲太多, ...
一個鐘飲750ml真係好多喎,多過一支大水呀,植完之後仲話要休息半個鐘添,有啲難度呀,咁急仲要逐啲放,人都癲呀

複式洋房

wingyee1230 發表於 17-1-21 08:25
一個鐘飲750ml真係好多喎,多過一支大水呀,植完之後仲話要休息半個鐘添,有啲難度呀,咁急仲要逐啲放,人 ...

所以我無休息,即去廁所,真心頂唔順

男爵府

wingsze1010 發表於 17-1-21 08:30
所以我無休息,即去廁所,真心頂唔順
去完廁所有返黎再休息嗎?你依家等結果嗎?

複式洋房

wingyee1230 發表於 17-1-21 08:34
去完廁所有返黎再休息嗎?你依家等結果嗎?

去完廁所,坐左15分鐘就走,威院無地方俾我訓。。

男爵府

wingsze1010 發表於 17-1-21 08:36
去完廁所,坐左15分鐘就走,威院無地方俾我訓。。
咁即係休唔休息,係咪少急定爆急都唔影響結果啦,替你開心呀,你放鮮胎定雪胎呀?

首頁

尾頁

跳至