單親天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

我同我老公拍拖6年,中間離離合合吵吵閙閙過無數次,2013年終於以為可以收成正果,結左婚,依家我仲有左bb9個月,下個月生得,我老公細過我3年,佢貪玩,可以講乜都岩玩,朋友有局叫到大多數都會到,我以前都中意去玩,當然無佢咁頻密,佢飲親酒就會好似癲左咁,自己去邊做左啲咩都唔知,我以為,結左婚後,男人會定性啲,因為佢始終細過我,貪玩爛玩無可否認,後來結婚呢2年,佢係比以前好左小小,但近呢大半年開始,我發現佢飲完酒會hi野,之後我嘈完佢,好番啲無再掂呢啲,依家就會上馬檻叫雞,賭錢又賭得好大,有一次佢又去飲酒,跟著失左蹤,我夜晚晚大住個肚出去搵佢,佢電話又熄又開,又呃我話番到屋企,但結果唔係

大宅

當然,我依家話佢爛賭又爛滾已經唔係發現一,兩次咁少,今晚,佢又為左要出去賭錢同我嘈左一場大架,佢叫我忍唔住就走,佢叫我唔好管佢,佢話覺得我真係好煩,佢話大家唔夾一齊都無意思,其實佢講到咁,我唔明自己點解仲要忍佢落去,離婚會唔會對大家都好啲?

大宅

佢究竟係咪真係愛你?爛睹已經唔好,仲要叫雞?一個對家庭同伴侶都唔忠誠既人,仲可以點同佢走落去?

大宅

回覆 janetysc 的帖子

我都係咁諗,點解仲要同佢走落去?因為我都好辛苦好無助,依家仲有左bb下個月生,應該點做好,我好驚bb將來無爸爸唔知點算,但我又諗,其實佢都係改唔到,就算將來bb大左我地可能都係會行到離婚呢個地步,又擔心bb出世後我驚我照顧得佢唔好

大宅

你自己嘅命運係由自己決定,個老公又叫雞又賭錢對屋企又無責任,段感情仲有乜前途先?

大宅

我老豆又係賭錢又出去滾,屋企由細到大都家嘈屋閉,老豆又會打阿媽,我問我阿媽做乜幾十年都唔離婚⋯⋯我讀完書出來做咗幾年嘢有能力就搬咗,原生家庭同我亦好有隔膜。

男爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

如果你亞爸對亞媽唔好, 又叫雞又賭錢, 請問你需要咁既爸爸嗎? 其實你內心知道要點做, 只係下唔下到決心做啫

大宅

回覆 shishicat 的帖子

係,其實我內心知道應該點做,但我好驚面對將來既問題,做單親媽媽

大宅

單親路唔易行,尤其有小朋友,但樓主老公聽落好唔負責任,樓主應該要唸清楚,如果個男人係真心愛自己唔會咁樣對自己!

大宅

sukiloveme1986 發表於 17-1-29 01:00

我都係咁諗,點解仲要同佢走落去?因為我都好辛苦好無助,依家仲有左bb下個月生,應 ...

難道你認為bb有個咁o既爸爸又會係件好事咩,長痛不如短痛啦⋯⋯當bb懂性時,你哋先分開,bb會仲更好唔開心,我都係過來人,心軟只會累死自己同bb

大宅

sukiloveme1986 發表於 17-1-29 05:28
回覆 shishicat 的帖子

係,其實我內心知道應該點做,但我好驚面對將來既問題,做單親媽媽 ...

你預期驚做單親媽...不如你驚個男人滾到連累自己中愛滋好過啦⋯⋯到時bb仲慘,連唯一錫佢親人都冇埋做得人阿媽,就要懂得「馬死落地行」否則你都保護唔到個bb!驚都要硬住頭皮,頂硬上架啦!

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

我前夫比你先生好少少啦,不過我都選擇左單親,單親後開心左好多,覺得對個仔都好啲。仔仔五個月大時,佢一隻手抱住阿仔一隻手打到我口腫鼻腫,你以為我個仔得五個月會記唔到呢啲事?事實係佢重見返佢老豆後好似見鬼咁尖叫狂喊

大宅

sukiloveme1986 發表於 17-1-29 00:11
我同我老公拍拖6年,中間離離合合吵吵閙閙過無數次,2013年終於以為可以收成正果,結左婚,依家我仲有左bb9 ...

單親路真系好難行!你先生有冇俾家用你?有冇人幫你湊小朋友?如果有既!你可以當佢死既!繼續生活。吾好理佢!只要佢肯俾錢你!佢有人幫你湊小朋友!你就當佢透明吧!當多個人幫手湊大個仔!你依然可以過自己既生活!

洋房

sukiloveme1986 發表於 17-1-29 01:00

我都係咁諗,點解仲要同佢走落去?因為我都好辛苦好無助,依家仲有左bb下個月生,應 ...

傻妹,唔好成日驚BB冇咗daddy唔得,現在最大問題係你未生,佢已經係咁,唔照顧你,佢亦都冇諗過你已經為佢陀住9個月BB,你仲為佢諗咁多做乜,佢唔會因為你同佢嘈交而變番好,離婚唯一一條出路,放生佢=放生自己

子爵府

甘既男人吾配做人爸爸,比我一早走了,仲忍佢?

複式洋房

回覆樓主:

唔離開都係因為小孩子

大宅

sukiloveme1986 發表於 17-1-29 00:11
我同我老公拍拖6年,中間離離合合吵吵閙閙過無數次,2013年終於以為可以收成正果,結左婚,依家我仲有左bb9 ...

嫖賭飲吹都齊,沒有情況比繼續跟他一起更糟吧!
鼓起勇氣離開!

大宅

回覆樓主:

記住出世紙都唔好寫佢名,費事佢癲起上黎有嘢可以要脅你
好好保護bb同自己

禁止訪問

翡翠宮

早走即著啦, 又嫖又賭; 呢D老豆要黎有咩意思?

首頁

尾頁

跳至