跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Hello大家好
我上年9月底從香港寄交了I-130表格去USCIS, 我填的地址是香港。
我在10月亦收到USCIS的[收到通知單],也有petition receipt number ,他們寄到我在表格填的香港地址。

2月尾我要搬,亦是香港。

我上USCIS網站。見到可以online change of address。
但是當我繼續填,佢地所有地址都要填zip code, state。我save 唔到。

我點好?

我想儘快通知USCIS我要把原來地址改為香港新地址啊

唔該曬
Maria

子爵府

可以打去郵局問香港的zip code, 佢地上次好似答我填000

男爵府

回覆 YYFUNG 的帖子

可以打封信去USCIS通知改地址, 信上要有Case Number/Petition Number, Name of applicant, Name of petitioner

複式洋房

馬拉雞 發表於 17-3-9 17:45

可以打封信去USCIS通知改地址, 信上要有Case Number/Petition Number, Name of applic ...

都仲未改到.

可能我們要電話去USCIS 問.

最麻煩,是原本 they have transferred our case to another USCIS office in mid Feb and they have sent us a notification by mail for a reason and some instructions. I have not got it yet although it said I should have received by March 26.

都唔知係咪要交嘢(emoji)

大宅

香港因為冇zip code,一般我填0000都Okay

男爵府

you could check your case status online. Simply enter your receipt number.https://egov.uscis.gov/casestatus/landing.do

大宅

轉CENTER唔好打去問, USCIS講會EMAIL OR MAIL, 但FORUM話一般都唔會有電郵到~~

我之前係其他FORUM見到, 問完問題會被pull back 30 - 60 days
「教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏离」(箴22:6)

首頁

尾頁

跳至