論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

話說終於上個月20號批左visa,預佢正常2星期內到啦,點知今日問agent有機票日子未,佢答未,比我問多2句,原來姐姐連印尼果邊training centre都未到,咩事呀?等到謝左....

象牙宮

須預早D 時間。

印尼人本身 多變化..... 借口千變萬化。

多d 了解, 對自己有利的。
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

大宅

唉,個agent 果邊連幾時上training 日子都未比到我

大宅

聽聞要成日去催去問,你急佢地唔急.

一冇消息就要問,我家人等姐姐都係.成日打電話問.

珍珠宮

2018復活節勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

beauty_lover17 發表於 17-3-1 16:59
話說終於上個月20號批左visa,預佢正常2星期內到啦,點知今日問agent有機票日子未,佢答未,比我問多2句, ...
我都係上月中批左VISA, 但到今日仍然未知幾時到港, 我請的是海外菲! AGENT 又話菲國改制, 要TRAINING 後攪文件, 要等多一星期多D~~
等到頸都長了....

大宅

我都苦等海外菲姐,佢12月到係中東完約,agent話約2月中來,點知現在都未到,究竟請海外菲傭要約耐時間?

大宅

bobo101^*^ 發表於 17-3-2 09:43
我都係上月中批左VISA, 但到今日仍然未知幾時到港, 我請的是海外菲! AGENT 又話菲國改制, 要TRAINING 後攪 ...

我係等印印,都唔知搞咩搞咁耐。我覺得agent好有問題囉...去到最尾個step跟成咁。我見有case最快一星期到港,有咩可能要人等一個月...chi sin!

大宅

jfbe 發表於 17-3-2 12:20
我都苦等海外菲姐,佢12月到係中東完約,agent話約2月中來,點知現在都未到,究竟請海外菲傭要約耐時間?
...

快既2個月,慢既4個月都有。要睇吓邊個step等得耐左

大宅

Fatina 發表於 17-3-1 19:30
聽聞要成日去催去問,你急佢地唔急.

一冇消息就要問,我家人等姐姐都係.成日打電話問. ...

信agent會自動波就係蠢

大宅

回覆 beauty_lover17 的帖子

which agent?
My case is also the same! Maid got visa around 17Feb and they delivered to Indonesia around 21Feb.

Until now they said no flight and delay and delay again!

Also I felt very angry that I have paid H$ 2500 for single trip fm Surabaya to HKG but agent told me that the ticket is force to be handle by Indonesia instead of Hong Kong. In that case, CX is not guarantee
曉穎6 Sept 2002      3.47 kg     53 cm6 Sept 2003      8.18 kg    70 cm 6 Sept 2004    10.00 kg   86 cm   6 Sept 2005     14.50 kg   95 cm6 Sept 2006     16.36 kg   105 cm 6 Sept 2007 22 kg 115 cm[size=medium]曉穎

大宅

回覆樓主:

我12月已批visa, 而家姐姐都未到啦。嘔血

大宅

serenachan 發表於 17-3-2 13:57
回覆 beauty_lover17 的帖子

which agent?

That's no make sense..your approval date even much earlier than me. No flight? This is just a big excuse, how come will be no flight?

大宅

shootertse 發表於 17-3-2 14:26
我12月已批visa, 而家姐姐都未到啦。嘔血

12月?依家3月啦wor. 你個agent 咩事?

大宅

beauty_lover17 發表於 17-3-2 21:26
12月?依家3月啦wor. 你個agent 咩事?

我都想知@@

大宅

shootertse 發表於 17-3-2 21:30
我都想知@@

咁佢咩原因咁離譜?好難接受wor

珍珠宮

回覆樓主:

我等左半年,夠晒誇張,agent的原因,千奇百趣

大宅

回覆樓主:

本身話3個月黎到,之後話印尼政府要d姐姐轉去指定銀行還loan, 夾住xmas d紅日有勁多日銀行無開,之後就話好多姐姐排隊轉未輪到佢,到最近又話銀行整好,不過工作証未得,話多1個禮拜應該ok, 希望今次堅係得><

大宅

lovebbb 發表於 17-3-2 23:26
我等左半年,夠晒誇張,agent的原因,千奇百趣

你agent覆到你幾時到未?

別墅

beauty_lover17 發表於 17-3-1 16:59
話說終於上個月20號批左visa,預佢正常2星期內到啦,點知今日問agent有機票日子未,佢答未,比我問多2句, ...

我都21/2批左visa,已差不多4個月,今日問agnet幾時到港,還未回覆.

珍珠宮

shootertse 發表於 17-3-2 23:57
你agent覆到你幾時到未?

覆左,希望可以如期到來,拖得太耐

首頁

尾頁

跳至