夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

由拍拖到結婚,都有七年啦,仔都生埋,識佢時都知佢係悶蛋一名,但起碼以前都有d幽默感,而家...唉..只係對住部腦....又唔同個囝玩,真係唔知佢點做人老豆!今日問呀囝鍾唔鍾意爸爸,(佢3歲),佢話唔鍾意....
其實好心淡呀...但為咗個囝,又唔會/唔可以分開...而家只係同一個男人住埋,瞓埋同一張床,一起食飯...就係咁...呢d叫夫妻咩? 我地真係零交流, 係咪真係七年之癢呢?

洋房

我同你都一樣,拍拖到結婚,都有十年啦!我有兩個小朋友,個老公一點優點感都無,只係返工﹑放工﹑同望住部腦。
我是一個傳統的女人,唔會離婚,有時想都幾悶下,咁又一世,不過,這一個思想想了一段時間就同自己講要stop,,我地要改變思想才可以為係這家,
佢唔係只是,瞓埋同一張床,一起食飯的老公,佢都可以比到一個開心的家比我同過小朋友,比啲內性同時間你老公,好快就有果實。
生活愉快!
得閒最講!

洋房

十年之癢

我同你都一樣,拍拖到結婚,都有十年啦!我有兩個小朋友,個老公一點優點感都無,只係返工﹑放工﹑同望住部腦。
我是一個傳統的女人,唔會離婚,有時想都幾悶下,咁又一世,不過,這一個思想想了一段時間就同自己講要stop,,我地要改變思想才可以為係這家,
佢唔係只是,瞓埋同一張床,一起食飯的老公,佢都可以比到一個開心的家比我同過小朋友,比啲內性同時間你老公,好快就有果實。
生活愉快!
得閒最講!

大宅

我同老公結婚七年時都曾經有咁0既感覺,但我唔甘心......我覺得自己要改變,由於我生了大仔時,身型走晒樣,自己看見自己都冇晒自信,更何況要老公對你有興趣,我決定的起心肝,每天送完仔仔返學後,都去跑步一個鐘,風雨無阻,半年後足足瘦了10磅,雖然未夠最瘦的時候瘦,但起碼外形及面色精神都比以前靚好多,著衫都靚好多,有很多以前唔敢著的衫,現在都有信心穿得漂亮,對自己當堂有返自信,不知為何老公很自然的對自己也好了,可能你會覺得為何我老公只看外表,其實不是,有時結婚耐了,加上有了小朋友,可能大家都把心機和時間放在小朋友身上,如果在這時有一些沖激,或給他一些新鮮感,會或破那些沉悶的感覺.......現在我們結婚已十年啦!都好幸福!

[ 本文章最後由 juliet 於 08-12-29 00:45 編輯 ]

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作.

大宅

唉,我只係覺得愈來愈悶,加上老公失咗業幾個月啦... 日對夜對,佢年紀唔細,40幾,加上又冇野做,個人唔多唔少都變咗...又易發脾氣,其實我都好難受... 雖然我冇做野,係全職主婦,但好多時我都覺得自己似個'姐姐'多過似佢老婆! 只係湊住個乖仔,我先有满足感... 如果再係咁,我真係唔知同佢可以維持幾耐... 有時容忍係有個限度...
我知佢大男人,冇咗份工佢好唔開心,同佢分擔,我己經唔煩佢,有時諗吓d節目,整吓好野比佢食,想佢cheer up,但佢都好似木無表情咁...真係好唔開心呀...
對唔住,我都係想呻吓者...呢個時候同佢嘈,唔會有好結果...

洋房

回覆 #1 ckbee 的文章

其實,我同你都好相似,個老公好大男人,
樣樣事都要good,係這個時候同佢嘈是沒有意思,只會令到家嘈屋閉,同時會傷害大家的感情,其實,到這時候不要再想一些不開心的事情,因為越想就越唔開心,有時都要回頭一望,你老公都有好的一面。

子爵府

原帖由 ckbee 於 08-12-28 23:20 發表
由拍拖到結婚,都有七年啦,仔都生埋,識佢時都知佢係悶蛋一名,但起碼以前都有d幽默感,而家...唉..只係對住部腦....又唔同個囝玩,真係唔知佢點做人老豆!今日問呀囝鍾唔鍾意爸爸,(佢3歲),佢話唔鍾意....
其實好心淡呀.. ...

我老公係仔仔細個嘅時候都唔識同佢玩;但到仔仔上到小學就開始同他玩砌puzzle、模型車及lego;現在仔仔中學了,就時常同佢一切踢波、打籃球及放模型飛機哩!俾d時間你先生吧!你仔仔還細,相信這應該是過度期而已。

複式洋房

我同C6一齊到而家9年~
佢而家成日串我囉~
火都黎,日日都係度頂咀囉~
火火地果陣就唔同佢講野~:;pppp:
@__@  華華豬媽  ^__^

伯爵府

我都覺得拍拖同結咗婚真係天同地, 雖然唔係話e+關係好差, 但就無咗sweet既感覺.

每次諗番起以前, 個心都會一沉, 若果未結婚佢會唔會咁講野或咁既反應呢, 一定唔會啦. 又唔會咁多唔順眼, 起碼唔會一句"得" 埋黎, 如果佢果時咁講野咁既態度, 搵亞水嫁佢啦.

複式洋房

原帖由 ckbee 於 08-12-28 23:20 發表
其實好心淡呀.. ...

我同你差吾多,但係我c6因爲話呀仔嘈住他訓 (我地同呀仔一閒房),所以吾同我訓同一張床。。。

首頁

尾頁

跳至