跳至

首頁

尾頁

大宅

今日肥淇去開partyo既時候就poo poo咗一次,我都覺得D Poo Poo有D唔同返到屋企每隔兩個半鐘就poo一次(好似水o甘),就帶咗肥淇去睇醫生,我o念可能係食手指o既問題啦(因為呢排出大牙,成日”發肉緊“),不過阿咗三次後就俾白粥肥淇食就無再阿,今晚仲無食到支訓覺奶就訓咗,本來o聽日(29號)去迪士尼依o家都cancel喇。

[ 本文章最後由 Smallpigbb 於 08-12-29 01:20 編輯 ]

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

小心小心, 祝肥淇快d 好番 !

原文章由 Smallpigbb 於 08-12-29 01:18 發表
今日肥淇去開partyo既時候就poo poo咗一次,我都覺得D Poo Poo有D唔同返到屋企每隔兩個半鐘就poo一次(好似水o甘),就帶咗肥淇去睇醫生,我o念可能係食手指o既問題啦(因為呢排出大牙,成日”發肉緊“),不過阿咗三次後就俾白粥肥淇 ...

男爵府

肥淇好番未呀? 唔緊要啦, 好番下次再去過囉

大宅

Hope she is ok and recover already !
Hoi Yau is look forward to meeting her in the playgroup tomorrow

原文章由 Smallpigbb 於 29/12/08 01:18 AM 發表
今日肥淇去開partyo既時候就poo poo咗一次,我都覺得D Poo Poo有D唔同返到屋企每隔兩個半鐘就poo一次(好似水o甘),就帶咗肥淇去睇醫生,我o念可能係食手指o既問題啦(因為呢排出大牙,成日”發肉緊“),不過阿咗三次後就俾白粥肥淇 ...

大宅

哎吔,肥淇好番未呀?呢排哲哲都係成日食手或放野入口咬,唔知係咪出牙,真係要小心啲呀~

肥淇好番再去過廸士尼啦~
[link=http://www.TickerFactory.com/][image noborder]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10051;29/st/20101228/dt/14/k/e4b9/preg.png[/image]
[/link]

大宅

ISAAC 都係發牙"行" 咬到個奶咀"支支" 聲, 祝肥淇早D好番

原文章由 Smallpigbb 於 08-12-29 01:18 發表

大宅

肥淇早D好番
woody

大宅

isaac ma ,
isaac 好番未呀?

原文章由 isaacim 於 08-12-29 11:43 發表
ISAAC 都係發牙"行" 咬到個奶咀"支支" 聲, 祝肥淇早D好番

大宅

肥淇仲有無事呀?
哈哈~! 我要揍好呢隻妹~

大宅

其實我都係估肥淇可能食手指o家咋,因為之前有個friend個女都係o甘搞到腸胃炎,o尋日阿咗三次,今日就得兩次,但就見肥淇照玩照食照訓精神唔錯(第時大個咗返工take sick俾人話扮病o個D囉),應該問題不大,但個pat pat就紅咗醫生都有俾藥膏搽都好返好多喇。

Ling,

肥淇出緊大牙,已經出咗上下四邊頭一只,依o家見到後面o個只又想出o甘,成日篤D手指入口,唔俾就係塊面到篤o個個位,仲有就係咬奶樽咀。

[ 本文章最後由 Smallpigbb 於 08-12-29 23:15 編輯 ]

男爵府

BK猜猜猜慶中秋

咁惨呀 肥淇有冇瘦晒呀?

快D好返, 下次樂樂陪你去的的尼吓

男爵府

BK猜猜猜慶中秋

我老細咬爛左3個啜啜呀

原文章由 isaacim 於 08-12-29 11:43 發表

男爵府

畀面勳章

好慘呀...希望肥淇快D好番啦, 而家D菌好勁。

之前有媽咪教我燉蘋果比MORAINE食, 可以止痾。MORAINE勁鍾意食, 可能因為食白粥食到口WHERE..

同埋小心D便便抹得唔乾淨(有時會SIP左入去), 好容易感易前面。所以最好用暖水洗, 用毛巾印乾, 之後先搽藥膏。
祝早日康復, 下次再去過廸廸尼!!

原文章由 Smallpigbb 於 08-12-29 23:08 發表
其實我都係估肥淇可能食手指o家咋,因為之前有個friend個女都係o甘搞到腸胃炎,o尋日阿咗三次,今日就得兩次,但就見肥淇照玩照食照訓精神唔錯(第時大個咗返工take sick俾人話扮病o個D囉),應該問題不大,但個pat pat就紅咗醫生都 ...

男爵府

畀面勳章

仲有呀, D人咪話出牙會痾既...原來係出牙D牙肉發炎, D菌吞左入吐會易痾。醫生之前教話用小小鹽水同佢按摩牙肉, 一來令佢舒服D, 二來幫佢消炎。

原文章由 DalaDala 於 08-12-30 00:05 發表
好慘呀...希望肥淇快D好番啦, 而家D菌好勁。

之前有媽咪教我燉蘋果比MORAINE食, 可以止痾。MORAINE勁鍾意食, 可能因為食白粥食到口WHERE..

同埋小心D便便抹得唔乾淨(有時會SIP左入去), 好容易感易前面。所以最好用 ...

大宅

原文章由 DalaDala 於 08-12-30 00:09 發表
仲有呀, D人咪話出牙會痾既...原來係出牙D牙肉發炎, D菌吞左入吐會易痾。醫生之前教話用小小鹽水同佢按摩牙肉, 一來令佢舒服D, 二來幫佢消炎。

DalaDala,

我又無聽過呢個方法,等肥淇好D我幫佢試o下先。

大宅

原文章由 Smallpigbb 於 08-12-30 09:02 發表

DalaDala,

希望肥淇快D好番啦, 呢家D菌真係好勁呀。
天生一對大電眼,仲有立體 4D 勁長鬈捷毛 HAHA  ~
Welcome to PY's Blog      

大宅

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 爸B勳章

肥淇快d好番呀

別墅

肥淇咁可愛, 病咗要快快好番呀

大宅

Fat Kee Mama,

Is she ok now? Yuet Yuet Pig had 腸炎few weeks ago also...The doctor said she have to skip milk ... as she "all" water.... only congee water is allowed....So poor only drink congee water for four days....Hope Fat Kee can get well soon...

原文章由 Smallpigbb 於 08-12-30 09:02 發表

DalaDala,

大宅

肥淇, hope you get well soon!

首頁

尾頁

跳至