親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

我四月底會去大阪,準備book酒店, 想間酒店近住機場巴士站,又近心齊橋同埋地鐵站,主要想去京都同埋環球影城, 價錢1,500蚊左右一晚,請問有咩心水推介?
thanks!

禁止訪問

水晶宮

LoPin 發表於 17-3-27 11:44
如果四月底, 係指連住五月初, 咁就恭喜了.

老友, 你好矛盾下喎
我主要想近機場巴士站,主要去環球影城同京都,行街食野,請問住邊交通方便?thanks!

男爵府

我住近JR難波的民宿,吾識介紹酒店,有行程跟你一樣,覺得難波方便。
去京都:地鉄難波到梅田出閘,轉乘阪急鉄到河原町
去環球影城:JR難波一個站到今宮轉環狀線到西九条,到就在對面月台轉櫻島方向2個站就到University City站,廿分鐘到,好快

禁止訪問

水晶宮

LoPin 發表於 17-3-27 12:49
你咁既要求, 其實梅田 Umeda 至適合你, 但同級酒店, 梅田比難波、心齋橋貴 15-25%. ...
請問難波有冇機場巴士? 附近邊間酒店方便去京都同環球影城?
thanks!

男爵府

Wronglover1 發表於 17-3-27 12:42
我住近JR難波的民宿,吾識介紹酒店,有行程跟你一樣,覺得難波方便。
去京都:地鉄難波到梅田出閘,轉乘阪 ...

吾記得提機場巴士有到難波OCAT,地庫下面接連難波地鉄,JR,南海鉄,但難波站大到嘔,站口由1至2x,OCAT同JR近2x出口

男爵府

whywhite22 發表於 17-3-27 12:56
請問難波有冇機場巴士? 附近邊間酒店方便去京都同環球影城?
thanks!
點解咁想坐機場巴士? 住難波坐南海電鐵去關空好方便, 我剛回來, 住難波Fraser超正

水晶宮

Streetboy 發表於 17-3-27 13:26
點解咁想坐機場巴士? 住難波坐南海電鐵去關空好方便, 我剛回來, 住難波Fraser超正 ...
我唔係一定要坐機場巴士,坐其他交通工具都可以,因為走個日坐十點機,要八點到機場,諗住坐機場巴士會快d.
請問坐南海電鐵去到機場需時幾耐同埋一程大概要幾錢? 我住酒店首選要出入機場快快同方便, 去京都同環球影城都想方便,thanks!

男爵府

南海電鐵去關西機場40分鐘, 出入機場快快加超方便, 住Swissotel囉, 酒店可以直接落係南海電鐵月台果層, 一落樓就拖喼上車

whywhite22    發表於 17-3-27 14:05

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

whywhite22 發表於 17-3-27 13:44
我唔係一定要坐機場巴士,坐其他交通工具都可以,因為走個日坐十點機,要八點到機場,諗住坐機場巴士會快d.
請 ...

坐南海電鐵出入機場, 大約40分鐘, 點對點, 八點到機場無問題,
住宿1500蚊, 可以睇下fraser, 南海電鐵過條馬路就到

http://osaka.frasershospitality.com/zh

如果遠少少就cross,

http://www.crosshotel.com/eng_osaka/

最方便係swissotel , 不過就貴d, 正正南海電鐵上面

http://www.swissotel.com/hotels/nankai-osaka/

京都同環球影城都可以搭御堂筋線 / JR 去, download 個案內轉乘app, 會教你點搭, 有埋列車時間價錢, , 呢幾間酒店行去心齋橋都方便

南海電鐵

http://www.howto-osaka.com/tc/ticket/ticket/rapitEconomy.html

whywhite22    發表於 17-3-27 16:07

大宅

回覆樓主:

梅田地區比較難波高檔,乾淨整齊,坐 JR 又方便,所以住宿較貴,等於台北西門町,又雜又污糟又唔係特别方便,一樣好多香港人要去住

whywhite22    發表於 17-3-27 16:07

複式洋房

非常同意10樓嘅意見,Swissotel非常方便,房大,價錢亦在$1500左右,出入機場坐電鐵,每程只需¥910

whywhite22    發表於 17-3-27 16:08

首頁

尾頁

跳至