夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

個小三聲稱同我老公有了個兒子,亦曾經要脅要錢。先講講背景,老公同小三分手幾個月後有一天突然要求去我老公宿舍借宿,當日主動勾引我老公(我當然知道老公是賤男),之後離開了,中途經常叫我老公江湖救急,一千,幾千的拿錢,我老公越來越不想比錢。過了九個月後,個女人同我老公講為他生下了一個男孩(我老公完全唔知佢有bb, 而由第一日同個小三一齊就講明不會離婚,不要bb,個女人為錢同我老公一齊,這點他們好清楚。),並要求我老公比撫養費,否則把事情告訴我。

紙包不火,老公比了十個月撫養費後終於比我知道了,我要求他們永遠終止往來,我亦同小三講數,佢自己都話好清楚我老公不會要這bb,她亦知道生下來的後果要自己承擔。最終我給她一年生活費去解決這事情。

老公要求留下和我一起生活,而我不會容忍或容許我老公同任何女性再有曖昧關係或比錢任何女人,否則我一定離婚,絕無妥協餘地。

我想講「卓琳」無錯,成龍和吳有錯,而最錯的吳,無論現在有多痛苦,這條路是她自己要承擔的後果。成龍要比錢與唔比錢都是錯。身為大婆的我支持成龍分毫不付吳,因為他對小三的無情才可以給想做或已經成為小三的女人一最真實的警告,做得小三就要預備有自己不可承受的後果,這絕對是反面教材。

P.S.我幾乎可以肯定我老公小三的兒子不是我老公的,無恥女人為求騙財不擇手段,在此亦奉勸啲男人不要咁蠢以為自己又老又比不到名分個女人,個女人會同你講心唔金,日日比綠帽你戴你都懵下懵下。

子爵府

你老公比錢之前有冇驗dna??

子爵府

小小bb 發表於 17-4-2 16:04
個小三聲稱同我老公有了個兒子,亦曾經要脅要錢。先講講背景,老公同小三分手幾個月後有一天突然要求去我老 ...

只能說一個願打一個願捱。人性本貪婪,得一總是想二,如果不是親生孩子為何要始一年撫養費?為何不驗清楚先?正如病毒爆發,不是因爲人們不小心染上,而是要找到始作俑者,小三的出現就正因為男人的自私自利,以為只是玩玩,誰知後患無窮。如果仍然屢錯下去,相信也不用再對這男人有期望。
mc <()>

公爵府

skac 發表於 17-4-2 16:54
你老公比錢之前有冇驗dna??

無驗。

一來我老公絕對唔承認這個bb是他的,只因為個女人拿出我、62和99的電話號碼要脅要爆大鑊,所以才付佢生活費。既然我和99已經知道了,99表明她只承認我的兩個兒子是她的孫兒,她的要脅變得無意義了。

二來我看過bb的照片與小三的男人相似,同我老公家族的樣貌完全不像,看到都知道是什麼一回事,不需要驗DNA 都明白了。

公爵府

mc 發表於 17-4-2 17:00
只能說一個願打一個願捱。人性本貪婪,得一總是想二,如果不是親生孩子為何要始一年撫養費?為何不驗清楚 ...

一年前我真是好天真地相信自己好幸福,老公是萬中無一的好男人,直至知道真相後真是晴天霹靂。我唔會再相信一生一世,我在身心上都再無籌碼去賭了。這一年我學懂保護自己,愛自己,和清醒去觀察一個人的行為多過他的說話承諾。

侯爵府

BK Milk勳章

我覺得你好勇敢同堅強!俾我真係唔可以原諒又一次嘅背叛!

公爵府

heiheikwok 發表於 17-4-2 17:28
我覺得你好勇敢同堅強!俾我真係唔可以原諒又一次嘅背叛!

我無一次又一次原諒。因為老公長期在國內工作,男人滿以為老婆唔知,所以一直玩到唔停手,我知道時才知他玩了很久,由我知道那刻起他才坦白自己以前的所作所為(其實我知佢還是有隱瞞),我以一次性撇帳式計算,我從來沒有說過會原諒佢,亦永遠唔會原諒佢,這點他很明白的。只是日子還是要過的,現在當他是男友身份,好好對自己愛自己,得閑扮靚心情好是我現在獎勵自己的生活,我唔會好似以前把他成為自己的中心圍著他轉。如果我從來唔知道這些事情,就沒有今天的自我,我要為自己好好的活一場。

子爵府

回覆 小小bb 的帖子

妳好勁

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

大陸雞個仔肯定唔係你C6嘅,
如果係,大陸雞唔會咁順攤,
肯定晨早抱埋個仔去你C6公司嘈。
所以你C6個case同成蟲唔同,
唔係自己個仔,
根本一毫子都唔應該俾隻大陸雞。
越來越覺得男人冇專一嘅基因,
未到死嗰刻,都唔敢講自己係身邊人嘅唯一,
男人冇小三或未有小三,係佢地未有「機會」。

公爵府

soso1227 發表於 17-4-2 20:37
大陸雞個仔肯定唔係你C6嘅,
如果係,大陸雞唔會咁順攤,
肯定晨早抱埋個仔去你C6公司嘈。

都同意,但做得小三就不要扮可憐了。還要選擇做成龍應該知後果自負這道理。

男爵府

根本唔能夠一齊講,
成蟲絕對賤,
而吳易唔係要錢,
吳18歲被追,
女人有時就係咁傻
,佢而家也不是要錢,佢只係澄清事件。為了女兒才出來澄清。

公爵府

sssssssss 發表於 17-4-2 21:01
根本唔能夠一齊講,
成蟲絕對賤,
而吳易唔係要錢,

成蟲一定是賤人。吳小姐亦太天真,完全應驗左一失足成千古恨。不吳小姐生卓琳時亦已經28歲。

如果有女初長成真是擔心遇著這些賤男。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

小小bb 發表於 17-4-2 20:52
都同意,但做得小三就不要扮可憐了。還要選擇做成龍應該知後果自負這道理。
...

只能話吳小姐蠢,
在電視上見佢搞到自己殘到阿婆咁,
為乜呢,唔通成蟲會內疚丶會可憐佢咩?
正所謂條路自己揀,XX唔好喊。

見到吳小姐丶永安太子前妻呢D case,
就知道男人靠不住,
女人點都要有準備,要自己打算。

子爵府

小小bb 發表於 17-4-2 17:12
一年前我真是好天真地相信自己好幸福,老公是萬中無一的好男人,直至知道真相後真是晴天霹靂。我唔會再相 ...

保護自己,愛自己,
你講得好啱

公爵府

soso1227 發表於 17-4-2 21:21
只能話吳小姐蠢,
在電視上見佢搞到自己殘到阿婆咁,
為乜呢,唔通成蟲會內疚丶會可憐佢咩?

我永遠相信活得比佢好,行出來見人時比人話佢老婆咁正唔識寶,揀個小三差咁遠,這樣我就心涼快。朋友外人講一句勝過千言萬語。

男爵府

成蟲賤,吳小姐又蠢又傻,選美出身有錢女攪到自己今日又殘個女又唔聽話只可以話為當初付出代價,卓林無得選擇自己出世,成長過程承受太多壓力了,唯一係個男人happy完又唔需要負責任
女人何必為難女人,幾時都要為自己留後路。

公爵府

ricky0223 發表於 17-4-2 22:06
成蟲賤,吳小姐又蠢又傻,選美出身有錢女攪到自己今日又殘個女又唔聽話只可以話為當初付出代價,卓林無得選 ...

唔好俾啲賤男得逞,女人自己就要自強有原則唔好俾人呃,唔好自己犯賤後話俾人呃,成年人要負返自己應有嘅責任。

子爵府

畀面勳章

回覆 小小bb 的帖子

其實有無必要响吳綺莉小姐E個咁艱難既時間抽人水,落井下石呢?講自已好啦又要拉人去比較一下,何必呢?
Kirsten born at 31/12/2003 N/B Weight = 3.33 kg One Month = 4.6 kg Two Month = 5.37 kg Three Month = 6.11 kg Four Month = 7.3 kg (70cm long) Five Month = 8.11kg Six Month = 9.37kg (72cm long) 7.5Month = 10.9kg (24 lbs) 8 Months = 11.1 kg (24.4 lbs) 9.5 Months = 11.5kg (25.3 lbs) 10.5 Months = 11.8kg (26 lbs) 12 Months = 11.4 (25 lbs) 16.5 Months = 30 lbs 20 Months = 16kg (35.2 lbs)

男爵府

小小bb 發表於 17-4-2 17:52
我無一次又一次原諒。因為老公長期在國內工作,男人滿以為老婆唔知,所以一直玩到唔停手,我知道時才知他 ...

你好型呀
真心佩服你

公爵府

Kirsten 發表於 17-4-2 22:44
回覆 小小bb 的帖子

其實有無必要响吳綺莉小姐E個咁艱難既時間抽人水,落井下石呢?講自已好啦又要拉人去 ...

無想過要抽水,只是想起第三者的問題!社會一面倒駡成蟲賤的時候,點解唔想想男人出軌都要有對手。而個對手是否咁值得同情?這是否為當小三的女人開脫?

同時亦真是認為卓琳好無辜,就算阿爸賤,如果阿媽好都不至於攪到今時今日的局面。做人阿媽真是要想清楚什麼才是對女兒好,不停接受周刊嘅訪問去談女兒談成蟲有意思嗎?.......唉!

珠媽    發表於 17-4-2 23:12

首頁

尾頁

跳至