論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

淨係留喺房,到時到候出嚟煮嘢比自己食,去廁所,其實我係唔想連放假都要見到佢囉!比你會唔會出聲叫佢出街?

子爵府

danmama 發表於 17-4-9 09:54
淨係留喺房,到時到候出嚟煮嘢比自己食,去廁所,其實我係唔想連放假都要見到佢囉!比你會唔會出聲叫佢出街 ...
唔會話佢
佢唔出街係房,由佢啦!

可能工作疲累,真係想瞓吓,休息吓,等佢抖夠,瞓夠,聽日開工都醒神d 啦!

出街,識埋d唔知乜嘢人,真係冇乜益㗎!

有人可能又彈出嚟話,係好人唔會俾人教壞,用個電話都可以學壞!

水晶宮

2020勳章

無所謂。唔會迫人出街。

大宅

其實有時都好矛盾,放假唔想見到佢,想有返自己屋企,佢出去又怕佢學壞,不過你姐姐算少有,通常都趕住晨早出去玩...
可能等佢遲D習慣左,識到多D朋友,你要催佢返屋企喇=p

翡翠宮

2020勳章

無錢吾出街

如吾想見到佢。我会比一百元她出去找朋友
玩具萬歲!

別墅

搞到想趁星期日冇人,同c6睇吓四仔都唔敢!

公爵府

danmama 發表於 17-4-9 10:45
搞到想趁星期日冇人,同c6睇吓四仔都唔敢!

, 原來係咁, 有啲姐姐係唔想出街洗錢 ,你試下醒兩舊水畀佢出去玩啦

大宅

2020勳章

淨係留喺房,到時到候出嚟煮嘢比自己食,去廁所,其實我係唔想連放假都要見到佢囉!比你會唔會出聲叫佢出街 ...

我會了解下佢點解唔出街先?
不過我都唔鍾意工人放假留響屋企, 好似放假都包埋佢三餐。 而且佢響屋企休息, 而我又去洗碗, 洗廁所, 執屋。 感覺怪怪哋。

禁止訪問

男爵府

小猴子兒 發表於 17-4-9 23:25
佢唔出街,小心佢第時告你唔放佢假,因為無證據話你有放假給佢,佢都無出街,我個朋友都係這樣被人告,賠錢 ...

係,真係要小心。ㄧ定要佢出街!

珊瑚宮

2020勳章

工人想放假係房休息都唔得?迫佢出街好唔合理亦唔人道!

伯爵府

其實你屋企= 你姐姐而家係香港既屋企,你企硬放假趕佢出去好易令佢無哂歸屬感覺得自己無家可歸,應該會幾影響佢對呢份工既睇法
優悠在澳洲

大宅

回覆樓主:

如果俾錢佢,佢喺屋企照做嘢呢?咁係咪合法?

男爵府

我個姐姐唔係全日留屋企,鍾意就間中出去。一放假就不停咁出出入入,又唔知佢幾時出幾時入,我個廳睇唔到大門,每次聽到度門無啦啦開閂個心都離一離

最麻煩係我想屋企in 新工人,條友仔成日失驚無神咁返黎,都唔知點搞

侯爵府

2020勳章

my one also 淨係留喺房,到時到候出嚟煮嘢比自己食

男爵府

請得姐姐預左,想佢全日消失定講定指定時間唔想佢係屋企,開心見誠講

翡翠宮

精叻鼠年勳章 2020勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

我姐姐放假有時都係唔願出街,佢多數全日留在房。
當然,假期我都希望佢出下街,但佢唔出都無法,我唔理佢架~

翡翠宮

精叻鼠年勳章 2020勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

小猴子兒 發表於 17-4-9 23:25
佢唔出街,小心佢第時告你唔放佢假,因為無證據話你有放假給佢,佢都無出街,我個朋友都係這樣被人告,賠錢 ...
所以我俾姐姐簽出糧收據時,要佢簽名確認埋佢放咗的假期,話之佢出唔出街。

翡翠宮

2020勳章

唔出街都唔得? 唔係卦?
點解呢度特別多古怪主銀

珍珠宮

2020勳章

回覆樓主:

咁唯有自己出街
我又無所謂呀
起碼難d學壞

首頁

尾頁