親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

我想一日係沙灘酒店去水族館玩大半日 跟著回酒店 唔知搭的士大約要幾錢 包車只去一個點太貴太浪費 本身我和朋友一行10人去 但有2個有事不能去 剩下的朋友自己一架車 剩下我一家四口 唔想日日包車太貴啦 希望有jm 比比意見

禁止訪問

大宅

KoKoJin 發表於 17-4-27 13:36
例如恩納巴士站去美麗水族館, 的士單程距離大約 45Km ...... 多謝大約 Yen 10,xxx

沖繩的士, 首 1750m Yen ...

恩納去水族館都要萬幾日元 兩程仲貴過包車 好貴呀!send email 問酒店又冇覆 住兩晚恩納酒店 諗住最後一日先包車順便去民宿 頭一日可能stay 係酒店唔出去啦!本來自架變包車 失哂預算

禁止訪問

大宅

KoKoJin 發表於 17-4-27 15:16
剰下八個人, 但只得一人有車牌, 咁冇辦法

搭巴士 ? 大約 Yen 1500 一個人, 都係冇 So.

其實仲有個fd有車牌 但新手唔夠膽揸 冇計啦!你知唔知恩納搭巴士d路線 我找唔到 如果可以搭巴士去都會諗下 因我兩小3和5歲 應該唔駛比錢

禁止訪問

大宅

KoKoJin 發表於 17-4-27 15:53
以我所知, 恩納冇直接巴士去水族館、海洋博公園, 全部都要在名護巴士站轉車. ...

冇計啦 如果係搭巴士去名護巴士總站再去 好似都要1個鐘多d 想平玩唯有係這樣做 最驚酒店去附近巴士站都好遠

珍珠宮

好媽媽勳章

你住恩納邊間酒店?我之前去住Rizza, 酒店外行前5分鐘左右有巴士去名護,再轉巴士去水族館,但出發果日響巴士站有的士響度,問我地去邊,冇睇裱開左10000yen.我就上左的士直去,但回程唔趕時間,所以坐巴士走!不過留意,巴士班次一小時只有一班!

大宅

annawing 發表於 17-4-27 12:44
我想一日係沙灘酒店去水族館玩大半日 跟著回酒店 唔知搭的士大約要幾錢 包車只去一個點太貴太浪費 本身我和 ...

或者睇下有無 1 Day local tour, 我覺得水族館只夠玩半日

大宅

maggielau0705 發表於 17-5-4 01:21
你住恩納邊間酒店?我之前去住Rizza, 酒店外行前5分鐘左右有巴士去名護,再轉巴士去水族館,但出發果日響巴 ...

問左酒店去水族館如果搭的士約¥6080 如果來回都搭就好貴啦 酒店都好好 話可以車我們去附近巴士站 暫時可以解決左去水族館的問題了 謝謝你

大宅

藍藍媽 發表於 17-5-4 09:02
或者睇下有無 1 Day local tour, 我覺得水族館只夠玩半日

酒店覆左冇local tour 所以都係係水族館玩半日再回酒店玩沙灘

伯爵府

annawing 發表於 17-4-27 15:26
其實仲有個fd有車牌 但新手唔夠膽揸 冇計啦!你知唔知恩納搭巴士d路線 我找唔到 如果可以搭巴士去都會諗下 ...

因為水族館真係好逺,新手其實我吾建議自駕遊。老公香港都成日揸車,有GPS都好,反應要快,坐隔離個個都好重要,幫手睇路!

王國會長

王國會長

annawing 發表於 17-4-27 12:44
我想一日係沙灘酒店去水族館玩大半日 跟著回酒店 唔知搭的士大約要幾錢 包車只去一個點太貴太浪費 本身我和 ...

本來10人少左兩個即係8個人? 點解唔租8人車坐晒?

大宅

瑩瑩老豆 發表於 17-5-4 13:56
本來10人少左兩個即係8個人? 點解唔租8人車坐晒?

朋友話一人揸車好辛苦 所以另一新手可替更 但新手又不能揸7、8人車 同埋唔夠放行李 一車過又焗限玩法 所以咪叫我包車

王國會長

王國會長

annawing 發表於 17-5-4 14:52
朋友話一人揸車好辛苦 所以另一新手可替更 但新手又不能揸7、8人車 同埋唔夠放行李 一車過又焗限玩法 所以 ...

聽落似係你朋友想各自玩, 沖繩唔算好大應冇乜長途要揸一個人唔會辛苦, 同埋國際牌最少係可揸8人車的.如你一家不懂自駕, 長途的士很貴, 那只好找巴士了, 網上有不少非自駕玩法.

禁止訪問

大宅

瑩瑩老豆 發表於 17-5-4 15:58
聽落似係你朋友想各自玩, 沖繩唔算好大應冇乜長途要揸一個人唔會辛苦, 同埋國際牌最少係可揸8人車的.如你 ...

冇辦法啦!有一個單身的,如果太多親子活動 可能佢唔想 想去shopping 唯有靠自己啦

大宅

KoKoJin 發表於 17-5-4 16:06
恩納去水族館, 單程 Yen 6,000 左右 ?
我好有保留.

酒店講¥6080 其實我都覺得貴 如果再高我都唔會搭 捉緊時間搭巴士算啦 因為往後幾日係民宿仲難搵車 應該要搭幾程的士

王國會長

王國會長

annawing 發表於 17-5-4 20:57
酒店講¥6080 其實我都覺得貴 如果再高我都唔會搭 捉緊時間搭巴士算啦 因為往後幾日係民宿仲難搵車 應該要 ...

思納住那間酒店? 思納北同南都有段距離. ¥6080去到水族館應好接近名護. 不過來回¥12000 仲貴過入場

子爵府

annawing 發表於 17-5-4 13:48
酒店覆左冇local tour 所以都係係水族館玩半日再回酒店玩沙灘

自己join local tour , 我個時住美國村都係咁join
http://okinawatravelinfo.com/zh-hant/tour/rado-churaumi/

首頁

尾頁

跳至