親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

BK Milk勳章

今年暑假揀左去清邁,因為上年Airasia promo時見有一日清邁好平又未去過,就買左去程但回程時間唔好,所以等HK Express,最後係promo時買埋回程,2大2小來回加埋行李不用$3000

男爵府

ccyin 發表於 17-5-6 19:29
今年暑假揀左去清邁,因為上年Airasia promo時見有一日清邁好平又未去過,就買左去程但回程時間唔 ...
你買得好抵!我每次都買來回不敢分開買,怕另一程等不到特價要被迫買貴票。請問你兩次特價是幾時,買7月還是8月暑假?

珍珠宮

BK Milk勳章

20080909 發表於 17-5-6 21:32
你買得好抵!我每次都買來回不敢分開買,怕另一程等不到特價要被迫買貴票。請問你兩次特價是幾時,買7月還 ...

係17年8月既機票,Airasia 去程係上年9月big sale 時買,HK Express回程係12月買

伯爵府

ccyin 發表於 17-5-6 19:29
今年暑假揀左去清邁,因為上年Airasia promo時見有一日清邁好平又未去過,就買左去程但回程時間唔 ...

好平呀

你好勁

珍珠宮

BK Milk勳章

pat2331 發表於 17-5-7 02:04
好平呀

你好勁

要敢等先咁平

上次試過分開買CNY去布吉,等來等去都唔太平,最後要$2000/人

珍珠宮

BK Milk勳章

有無jm暑假去清邁 一齊傾下

我行程大約都編好 (跟呢到jm提供既資料,好有用) 已找包車去清萊2日1夜

大宅

打算住邊間酒店?

珍珠宮

BK Milk勳章

MAYHO23 發表於 17-5-7 09:42
打算住邊間酒店?

清邁book左Cmor同香格里拉
清萊book左間近夜市既平價hostal,Na Pak O Resort

暫定hold左係咁

男爵府

ccyin 發表於 17-5-6 22:14

係17年8月既機票,Airasia 去程係上年9月big sale 時買,HK Ex ...
謝謝你。回程要相距3個月才買,我下次也想試分開買希望成功啦。

男爵府

ccyin 發表於 17-5-7 11:53
清萊book左間近夜市既平價hostal,Na Pak O Resort
我都係8月去清邁呀, 請問你香格里拉經邊間BOOK, 幾錢同包唔包早餐? 因為我搵來搵去都係得2大1小既 THANKS

珍珠宮

BK Milk勳章

BEBIBE 發表於 17-5-8 17:31
我都係8月去清邁呀, 請問你香格里拉經邊間BOOK, 幾錢同包唔包早餐? 因為我搵來搵去都係得2大1小既 TH ...

我直接打去訂,$1100 Deluxe Pool View 唔包早,因為我係佢地會員,希望到時佢地有promotion有積分儲

我問左2大2小可住普通房喎,仲會加張床,你小朋友好大?

男爵府

ccyin 發表於 17-5-8 17:36
我直接打去訂,因為我係佢地會員,希望到時佢地有promotion有積分儲

我問左2大2小可住普通房喎, ...
一個7YRS 一個2YRS. 都唔係好大咋. 你係咪BOOK HORIZON CLUB房呀? 我見D人舊年分享都係1K左右一晚HORIZON CLUB DELUXE. 我見而家要HKD1600一晚. 貴左好多

大宅

ccyin 發表於 17-5-7 09:41
有無jm暑假去清邁 一齊傾下

我行程大約都編好 (跟呢到jm提供既資料,好有用) ...

想問下如果座HK Express 你地有無劃位?另外2大2小買30kg夠唔夠呢?

珍珠宮

BK Milk勳章

sy.baby 發表於 17-5-9 18:26
想問下如果座HK Express 你地有無劃位?另外2大2小買30kg夠唔夠呢?

我好少劃位,但我會早2個半鐘到機場的,因為要預時間入plaza premium lounge食嘢

2大2小正常黎講6-7日30kg好足夠呀 我地去程20kg,回程30kg

珍珠宮

BK Milk勳章

BEBIBE 發表於 17-5-8 17:38
一個7YRS 一個2YRS. 都唔係好大咋. 你係咪BOOK HORIZON CLUB房呀? 我見D人舊年分享都係1K左右一晚HORIZON C ...

我而家係普通房咋,諗住到時check in時睇下有無club房,當日upgrade會平d,但當然視乎當日房間情況

子爵府

畀面勳章

ccyin 發表於 17-5-9 18:30
我好少劃位,但我會早2個半鐘到機場的,因為要預時間入plaza premium lounge食嘢

2大2小正常黎講 ...
請問入plaza premium lounge, 要預約嗎? 有咩信用咭可以免費入?

珍珠宮

BK Milk勳章

Aidenc 發表於 17-5-10 17:56
請問入plaza premium lounge, 要預約嗎? 有咩信用咭可以免費入?

銀聯鑽石卡要上網登記左先入得
AE CX, Citi PremierMiles..... free

子爵府

畀面勳章

回覆 ccyin 的帖子

我見網上寫, 是否花旗銀行(香港發行)和匯豐銀行(香港發行), 都可以FREE?
禮遇適用於以下銀行發的信用卡:

美國運通(香港發行)

美國運通國泰航空尊尚信用卡

美國運通 Charter卡

美國運通商務金卡

美國運通半島白金卡

美國運通 Centurion卡

美國運通白金簽賬卡

中國銀行(香港發行)

中銀Visa Infinite卡

中銀商務卡

中信銀行(香港發行)

中國國航雙幣信用卡

信銀國際 CITICfirst 白金卡

私人銀行白金卡

鑽石提款卡

花旗銀行(香港發行)

花旗銀行 PremierMiles 信用卡

花旗銀行 Ultima 信用卡

花旗銀行商務卡

大來信用証(海外發行)

匯豐銀行(香港發行)

商務卡

大宅

ccyin 發表於 17-5-7 11:53

想問住香格黎啦方便嗎?附近有無商場和食市?

珍珠宮

BK Milk勳章

Aidenc 發表於 17-5-10 18:26
回覆 ccyin 的帖子

我見網上寫, 是否花旗銀行(香港發行)和匯豐銀行(香港發行), 都可以FREE?

其他卡我不太清楚,因為我地用黎用去嗰幾張

你可上網睇下"小斯"資訊

首頁

尾頁

跳至