親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

認識瑞士牛牛第一回

暑假想同個仔去,多嘢玩嗎?酒店設施如何,酒店內食店多元化嗎?若跟團多數下午到,明日中午走,有小朋友夠唔夠時間玩呢?好似唔太多人分享呢間酒店

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

上年暑假跟團去過,撞岩落雨樓下個泳池無開、有比小朋友(3-5歲)玩既playground ,夜晚花園有個所謂5/6D嘅激光表演,睇到恰眼訓。

但整體都ok,房好靚,花園幾大,去影下相行下都唔錯、樓下餐廳食buffet 都OK,但唔好要求同香港5星酒店比。

大宅

認識瑞士牛牛第一回

c.vieri 發表於 17-5-20 23:55
上年暑假跟團去過,撞岩落雨樓下個泳池無開、有比小朋友(3-5歲)玩既playground ,夜晚花園有個所謂5/6D嘅 ...

請問除咗playground之外,仲有冇其他嘢啱四、五年级嘅小朋友玩,有冇機動遊戲呀?泳池有冇滑梯?

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

terrylyy 發表於 17-5-21 00:55
請問除咗playground之外,仲有冇其他嘢啱四、五年级嘅小朋友玩,有冇機動遊戲呀?泳池有冇滑梯?
...

無機動遊戲,有電影院之類(但無去睇過)

花園另一邊有少少類似遊樂場咁

游池果日落雨無開,所以唔清楚。

大宅

terrylyy 發表於 17-5-10 19:31
暑假想同個仔去,多嘢玩嗎?酒店設施如何,酒店內食店多元化嗎?若跟團多數下午到,明日中午走,有小朋友夠 ...

遊樂場~展館~小動物,酒店好舒適,值得去。

大宅

認識瑞士牛牛第一回

ly083 發表於 17-5-25 00:47
遊樂場~展館~小動物,酒店好舒適,值得去。

謝謝回覆,等我睇睇自己book 要幾$先!

大宅

我舊年去過.房和自助餐OK的.我女11歲,她便很喜歡.但泳池便很細,我沒有游水.

珍珠宮

熱血金章 睛靈勳章 BK Milk勳章

回覆:百萬葵園花之戀酒店多嘢玩嗎?

房同自助餐唔錯。泳池唔大,但有個好高嘅滑梯,兩層樓高咁上下,我第一次爬上去玩都好緊張,好好玩~

最簡潔的一個抱擁, 也覺熱烘

珍珠宮

熱血金章 睛靈勳章 BK Milk勳章

回覆:百萬葵園花之戀酒店多嘢玩嗎?

我哋上次去,未搭正花季,所以團費冇咁貴,但其實都有好多花睇。如果搭正花季嘅話,價錢又會貴啲。

最簡潔的一個抱擁, 也覺熱烘

伯爵府

回覆樓主

自己去難唔難呢

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

間酒店超正,有幾款以唔同花為主題的房間,服務又超好,有賓至如歸的感覺,係我住過大陸酒店唯一一間留有印象的。酒店隔離的百萬葵園好靚,坐下火車仔、閒逛睇吓花影吓相一流,有一D小朋友機動遊戲、繩索、滑梯... 之類,仲有個松鼠樂園,松鼠仔好可愛
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

伯爵府

Giant 發表於 17-6-29 11:42
間酒店超正,有幾款以唔同花為主題的房間,服務又超好,有賓至如歸的感覺,係我住過大陸酒店唯一一間留有印 ...

你是跟團的嗎

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

花花b 發表於 17-6-30 00:58
你是跟團的嗎

係呀,跟美食之旅,仲平過自己去,佢附近有個市場好似叫“九沖”,好多南沙一點紅蕃薯賣,好正架
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

伯爵府

Giant 發表於 17-6-30 09:26
係呀,跟美食之旅,仲平過自己去,佢附近有個市場好似叫“九沖”,好多南沙一點紅蕃薯賣,好正架
...

因為我一家四口呀 一個兩歲另一個五歲
所以計落4個團費都唔算平呀

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

花花b 發表於 17-6-28 00:06
自己去難唔難呢

之前搵過路線自己去,覺得唔方便,最後自駕去嘅~ 通常都係廣州坐 4 號線到南沙再轉 2 號巴士,轉咁多次車,我無細心研究啦!可以考慮坐船到南沙港,轉坐的士去百萬葵園,約半個鐘車程。

伯爵府

pauline_c 發表於 17-6-30 11:03
之前搵過路線自己去,覺得唔方便,最後自駕去嘅~ 通常都係廣州坐 4 號線到南沙再轉 2 號巴士,轉咁多次車 ...

坐船呢個我有睇到 我都知。但我住係新界 近羅湖
坐返出TST又好似浪費時間
我地無中港車呀國內有冇租車?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

花花b 發表於 17-6-30 11:25
坐船呢個我有睇到 我都知。但我住係新界 近羅湖
坐返出TST又好似浪費時間
我地無中港車呀國內有 ...

如果有國內車牌打算自駕,可以搵吓神州,深圳攞車。包車可以搵吓皇包車。

子爵府

Giant 發表於 17-6-30 09:26
...

美食之旅要多少$?

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 fatboyL2 的帖子

我記得係$1200左右(復活節紅日價錢),玩3日2夜,2間都係5星酒店,早、晚餐係自助餐,午餐就圍餐。所以我覺得平過自己去,因交通費計埋計埋都唔平。

子爵府

Giant 發表於 17-6-30 12:00
回覆 fatboyL2 的帖子

我記得係$1200左右(復活節紅日價錢),玩3日2夜,2間都係5星酒店,早、晚餐係自助餐 ...

是每人頭$6oo?

首頁

尾頁

跳至