自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

想請問獅子山公園是否有馬騮,因為明天去BBQ,
怕有馬騮.
thank you!

禁止訪問

好媽媽勳章

男爵府

原帖由 8331 於 09-1-11 22:11 發表
怕有馬騮.
thank you!

上次出現過野豬添.........

伯爵府

獅子山郊野公園BBQ場,不是山上都有猴子?

瑪瑙宮

好媽媽勳章

有架, 我上次 11/23 去都有幾隻 !

我 fd 係 8:30 am 去等, 個時無咩人真係好多
不過唔會點出黎, 係欄入面睇你有咩食 !

到我地個晚 5:30 到, 又有 4 - 5 隻出黎....
佢地想偷最入個 d 人既生命面包 !

佢地好認 DUCK D 面包袋, 明天真係去唔去
甘入既爐同埋 BREAD 唔好放出黎, 佢地好
鐘意食架 !!

原帖由 8331 於 09-1-11 22:11 發表
怕有馬騮.
thank you!

複式洋房

有,佢地原來已經識去獅子山BBQ場搵食,d晨運auntie話班馬騮醒到係假期先係金山過泥……

子爵府

報紙話佢地專搶可樂飲呀!
千其唔好拎罐可樂出黎飲

大宅

點止呀...
我試過 10+ 年前幾個女仔去金山 BBQ,
俾過百隻馬騮圍, 就係為左個百佳膠袋,
(佢地認得個袋就圍我地根本睇唔到有咩野),
跟住最大隻個隻搶左袋住只有一支 1.25 COLA 個袋就走左, 其他細嘅就繼續圍 & 慢慢行近 (又唔敢出手), 赫到我地 9 秒9 走番出路口, 但其實我地只係由路邊計行左入去 5 個鋪位到...
驚到我上年在 C6 講左多次後, 先敢帶呀仔坐車入金山睇馬騮, 但全程唔準又唔敢落車

原帖由 JJA 於 09-1-12 22:22 發表
報紙話佢地專搶可樂飲呀!
千其唔好拎罐可樂出黎飲

子爵府

係ga, 我以前學校旅行去金山郊野公園, 有隻馬騮走出黎想搶我同學個惠康袋, 我同學避開佢, 佢竟然攬住我同學隻腳唔比佢行, 仲用抓 "where" 佢 tim ar!

原帖由 xoboy1125 於 09-1-12 22:40 發表
點止呀...
我試過 10+ 年前幾個女仔去金山 BBQ,
俾過百隻馬騮圍, 就係為左個百佳膠袋,
(佢地認得個袋就圍我地根本睇唔到有咩野),
跟住最大隻個隻搶左袋住只有一支 1.25 COLA 個袋就走左, 其他細嘅就繼續圍 & 慢慢 ...

伯爵府

多謝各位媽媽回應,昨天已經去了獅子山公園BBQ,
一隻馬騮都無,可能真的是在假期先出現啦!

男爵府

During x'mas holidays when we went there, we saw a family of monkeys coming out to find food, they chased after people to get the bags! It was quite scaring but memorable for us!

首頁

尾頁

跳至