自由報料

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

本人係信緯傢私買左張本梳化幾個月發現有蟲 木梳化有蟲蛀
打番去信緯 果個職員話唔關佢地事
唔會賠償 亦唔保 態度非常惡劣
枉佢個網仲標榜自己專業經營
大家千祈唔好幫襯
唔好再受騙
傢具質素差

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

上網一search就見呢間好多劣評

複式洋房

我就係冇做research中左招
希望黎宣揚下呢件事
唔好再有人中招
大家如果想買傢私都留意下

複式洋房

依家除左試下向消委會投訴都唔知可以點

複式洋房

俾蟲蛀都唔知點算 想去消委會投訴完先掉張梳化 大家真係要宣揚下 等唔好有其他受害人

珍珠宮

2024年龍年勳章 玩具勳章 冬日勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

Babysakura 發表於 17-5-21 00:56
俾蟲蛀都唔知點算 想去消委會投訴完先掉張梳化 大家真係要宣揚下 等唔好有其他受害人:na ...

係咪要快點掉左張椅,
怕 蔓延其他地方

子爵府

我本來都諗住幫佢買張椅, 後尾又係見劣評如潮同打電話去又冇乜禮貌,
所以冇去佢度買.
怎麼你會聽一個心理唔平衡既人所說, 去對付一個已被佢騒擾欺凌十幾年, 束手無策既病人?? 將來有一日, 佢亦都可以同樣心狠手辣地對付並趕絕一個曾經係朋友既你. Good Luck!

複式洋房

MRS.KAREN 發表於 17-5-21 01:50
係咪要快點掉左張椅,
怕 蔓延其他地方

唔知去投訴消委會洗唔洗留低做證據

複式洋房

踩玻璃朋友 發表於 17-5-21 05:16
我本來都諗住幫佢買張椅, 後尾又係見劣評如潮同打電話去又冇乜禮貌,
所以冇去佢度買. ...

好醒目呀你
真係寧願去返大型傢私店買
有保障

子爵府

Babysakura 發表於 17-5-21 09:06
好醒目呀你
真係寧願去返大型傢私店買
有保障
可以去香港某D好評可以訂造既傢俬舖或深圳訂造既都得.而家送埋黎香港都係好平常, 只要有時間, 快靚正, 又多款.
你張SOFA係咁偶虫, 最好即掉, 不過記住影低相,
就算比消委會佢都唔會親身去你度睇, 不過要有証據

怎麼你會聽一個心理唔平衡既人所說, 去對付一個已被佢騒擾欺凌十幾年, 束手無策既病人?? 將來有一日, 佢亦都可以同樣心狠手辣地對付並趕絕一個曾經係朋友既你. Good Luck!

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章

回覆樓主:

我屋企兩張床,一個衣櫃,一鞋櫃,一電視組合櫃都係信緯買,荔枝角個職員好好,有同我講清楚入面邊間品牌嘅傢俬質量係比較好嘅!

複式洋房

但我今次呢件事問番佢地
佢地態度非常差
完全冇意欲跟進
我簡直係投訴無門
我覺得只係你幫襯時佢地態度咪好囉
有咩事咪推卸同唔負責
我冇覺得買既時候佢地態度有問題
係買完之後有事時佢地既態度先有問題
咁就夠死啦

我冇可能直接搵到供應商
而佢其實作為中介
知道供應商貨品質素有問題時
完全冇諗過處理
咁其他客再買時又會有損失
呢個就係佢地最大問題
標榜專業
專業係邊度?

公爵府

踩玻璃朋友 發表於 17-5-21 13:08
可以去香港某D好評可以訂造既傢俬舖或深圳訂造既都得.而家送埋黎香港都係好平常, 只要有時間, 快靚正, 又多 ...
深圳好多間,邊間信得過,做矮櫃 4尺高,幾錢尺

子爵府

yk8ky 發表於 17-5-22 00:25
深圳好多間,邊間信得過,做矮櫃 4尺高,幾錢尺
可去田貝四路有一大傢俬商場, 入面有好多層, 間間唔同STYLE, 我以前係果度(唔記得邊層, 好似低層訂造過)
好滿意, 個女人老細又好, 包埋哂運輸唔駛擔心.

可以去睇下, 不過若你只造個矮櫃, 建議係返香港造,
價錢可能貴少少, 但幫你設計埋, 安裝埋, 運輸,
比較安心D. 大批傢俬造梗係上深圳啦, 抵D.

公爵府

踩玻璃朋友 發表於 17-5-22 00:36
可去田貝四路有一大傢俬商場, 入面有好多層, 間間唔同STYLE, 我以前係果度(唔記得邊層, 好似低層訂造過)
好 ...

田貝四路 去過,全部無標價,吾知邊間好,矮櫃想做十幾尺長,吾使設計,放雜物

首頁

尾頁

跳至