親子旅遊

跳至
[韓國] 崟山包車

首頁

尾頁

男爵府

我打算7月去崟山玩。請問各位有無崟山包車可以介紹?

禁止訪問

伯爵府

2021勳章

回覆樓主:

4月包過車去鎮海賞櫻,佢開價230000won包9小時再加8000won 司機飯錢,因為零晨機諗住一落機即入鎮海,點知前一天落了一場大雨打落好多櫻花我出發去時都落緊大雨,下午先開始好天去到真係冇咩野睇,司機話櫻花大多都掉哂我就轉左去海雲台迎月路、行沙灘、食過午飯再去五六島空中步道之後返酒店,佢會待我check in 完先走,最後佢話收左190000won 仲吾收我8000won 食飯費用.

只想給你作參考
在我的字典裡,只有歡樂而沒有憂愁,小人們做什麼都影響唔到我  

男爵府

hhmum 發表於 17-6-5 17:34
4月包過車去鎮海賞櫻,佢開價230000won包9小時再加8000won 司機飯錢,因為零晨機諗住一落機即入鎮海,點知 ...

你好,請問佢識唔識講英文或國語?可以 PM 資料俾我嗎?謝。

Ding

瑪瑙宮

2021勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

上年8月去, 周街大把的士, 又唔貴.

伯爵府

2021勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 親子王國15週年勳章

回覆 Ding 的帖子

我五月頭去完, 釜山交通都方便, 地鐵、巴士、的士乜都得, 真係覺得唔洗包車。

伯爵府

2021勳章

Ding 發表於 17-6-6 15:34
你好,請問佢識唔識講英文或國語?可以 PM 資料俾我嗎?謝。

我講左只供參考比吾到包車聯絡你,我都係周圍search 釜山包車搵既其實淘寶都有自己搵下,樓上jm 講左搭的士真係吾貴。

男爵府

hhmum 發表於 17-6-6 18:55
我講左只供參考比吾到包車聯絡你,我都係周圍search 釜山包車搵既其實淘寶都有自己搵下,樓上jm 講左搭的 ...

明白,如果的士容易搵到嘅,咁我就唔洗擔心。Thanks
Ding

伯爵府

2021勳章

Ding 發表於 17-6-6 19:10
明白,如果的士容易搵到嘅,咁我就唔洗擔心。Thanks

一街都係

男爵府

多謝分享

男爵府

2021勳章

Ding 發表於 17-6-5 16:33
我打算7月去崟山玩。請問各位有無崟山包車可以介紹?

我4月去完釜山,join咗一日city tour bus 每人HK$99,其他全部搭的士,6日共17程的士,都係大約$1500,真係好平。

男爵府

ruby 發表於 17-6-11 23:19
我4月去完釜山,join咗一日city tour bus 每人HK$99,其他全部搭的士,6日共17程的士,都係大約$1500, ...

真係好平喎,唔該晒。因為聽有同事講話啲司機可能會呃錢,而家我唔洗擔心。
Ding

伯爵府

2021勳章

Ding 發表於 17-6-12 17:01
真係好平喎,唔該晒。因為聽有同事講話啲司機可能會呃錢,而家我唔洗擔心。
...

我搭左幾程都冇被呃,網友分享由西面搭去甘村文化村、西面去機場佢地講既價錢我都平過哂佢地講既你最好預備定地址給司機看佢up頭你先好上車,我遇過司機吾識路佢叫我地落車

男爵府

2021勳章

...

你記住上網搵晒目的地的韓文,俾司機睇咗先上車,佢地好多時都會用導航,我試過司機行錯路,到目的地時他自動減價。

男爵府

2021勳章

...

感覺釜山的士司機好老實有禮又好好傾,與首爾完全不同。

男爵府

ruby 發表於 17-6-12 20:03
感覺釜山的士司機好老實有禮又好好傾,與首爾完全不同。

唔該晒各位意見,我都印晒啲韓文地方名出嚟,預備俾司機睇。
Ding

首頁

尾頁

跳至