論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

第一個就放飛機 之後換左第二個 又話唔黎 頭尾等左幾個月

象牙宮

google 【人肉睇辦●奇景】
有好多片。不妒看。

【人肉睇辦●奇景】提供獨立睡房都唔制招積印傭:唔想湊細路|壹週Plus
nextplus.nextmedia.com/news/mosthit/20170608/517757

... 一眾僱主對「搶人」奇景亦似乎見怪不怪,每當有家傭剛抵達,僱主們便夾道歡迎並 追問「係咪揾工?」。...

【人肉睇辦●奇景】印傭要求奇高冇獨立房瞓唔肯簽約|壹週Plus
nextplus.nextmedia.com/news/mosthit/20170608/517891

... 即使僱主在現場斟掂外傭,也未算完全成功。僱傭中心老闆Johnny表示,為免傭工 上班後「反約」,僱主需帶同傭工一起回家視察環境,傭工「家訪」後 ...

【人肉睇辦●奇景】印傭貨不對辦仲要踢狗受害人:返工十日就損失1萬 ...
nextplus.nextmedia.com/news/mosthit/20170608/517975

... Yvonne在去年十月透過新地僱傭中心找不到合適的現成家傭,及後經Johnny落力 遊說下,改為聘用海外傭工,「佢話400驗身費,收費12000元,當中 ...

【人肉睇辦●奇景】請錯印傭好大鑊三日就控訴僱主淋滾水|壹週Plus
nextplus.nextmedia.com/news/mosthit/20170608/518263

... 香港外傭僱主關注組政策研究幹事梁敏寧指出,關注組過去曾接獲數宗投訴「新地 僱傭中心」的個案,通常是以低廉的中介費去吸引僱主,但當揀選 ...
【獨家片●人肉睇辦】僱主塞爆走廊圍搶1姐姐:風水輪流轉工人揀僱主 ...
nextplus.nextmedia.com/news/時事要聞/20170608/517593

... 【獨家片○人肉睇辦】僱主塞爆走廊圍搶1姐姐:風水輪流轉工人揀僱主 ... 大批即將完 約或「斷約」的外傭,每逢週日設有「人肉睇辦市場」,僱主可以即場跟外傭面試了解。

.... 【人肉睇辦○奇景】請錯印傭好大鑊三日就控訴僱主淋滾水

三日就控訴僱主淋滾水

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

大宅

你兩個算少,見過好多case系請三四個都係話臨時黎唔到
有興趣請PM

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

shekmeishan 發表於 17-6-15 10:48
你兩個算少,見過好多case系請三四個都係話臨時黎唔到

嘩! 咁玩野! 真係折磨人! 唔黎就咪應承人喇

放下自在

子爵府

回覆 noryhui 的帖子

我都試過,因為d姐姐係香港做過,怕辛苦唔做,唔黎又唔早講, 好嬲架,建議你請海外。

wcpcelia    發表於 17-6-17 17:47

大宅

回覆 cattz288 的帖子

佢地好搞笑嫁,成日話老公有事 屋企人瓜左

有興趣請PM

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

shekmeishan 發表於 17-6-15 13:08
回覆 cattz288 的帖子

佢地好搞笑嫁,成日話老公有事 屋企人瓜左

我之前試過一個, 上機前先話大肚
放下自在

子爵府

我請左半年,等緊第三個....

子爵府

回覆 noryhui 的帖子

計錯左....應該係第四個

大宅

甘嚴重......
有興趣請PM

大宅

回覆樓主:

我都是等簽第三個。。第一個簽約完話無錢黎,俾唔到training fee...第二個m期遲左驚佢懷孕。。。

男爵府

noryhui 發表於 17-6-14 21:03
第一個就放飛機 之後換左第二個 又話唔黎 頭尾等左幾個月

本地定海外?

大宅

其實真係唔好信AGENT, 幾多聽落好似合理既理由, 最終結果又係姐姐唔黎, 不如你試下同佢講今次呢個姐姐再黎唔到, 就要退錢, 睇下今次姐姐仲會唔會唔黎.....

不過如果係呢D玩野AGENT, 姐姐到左香港, 佢都有機會教姐姐斷約簽另一個僱主, 咁又賺多次AGENT FEE

所以一間新AGENT, 我會要求姐姐黎唔到可以退錢, 咁先唔會比AGENT玩

首頁

尾頁

跳至