親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

太遲決定玩泰國,現訂机票酒店(5日)都要$3000一個,早去晚返仲貴,如不是報個團都係$3仟多,也化算!有小孩同行,有冇jm介紹?

男爵府

hee20060114 發表於 17-6-16 10:25
太遲決定玩泰國,現訂机票酒店(5日)都要$3000一個,早去晚返仲貴,如不是報個團都係$3仟多,也化算!有小孩 ...

你打算暑假咩日子去?
我啱啱上星期book咗暑假尾package,每人3000左右。
泰國團去嘅景點未必啱小朋友

wcpcelia    發表於 17-6-17 10:21

瑪瑙宮

大廚勳章

太遲決定玩泰國,現訂机票酒店(5日)都要$3000一個,早去晚返仲貴,如不是報個團都係$3仟多,也化算!有小孩 ...

曼谷五天團我唔會去囉。。。多數又要去買芭提雅,又限死晒啲時間,仲要去啲購物點,酒店有偏僻。。都唔近啲地鐵站。。。

喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

象牙宮

回覆樓主:

你想玩水定行街? 其實自己去都唔太貴,旅行社有package,岩岩知香港航空都搞優惠,可以睇下喎! 幾年前跟過星晨都還可以,不過唔知搞咩要遲一日出發,話機位問題喎!

象牙宮

seaheart88 發表於 17-6-16 13:49
曼谷五天團我唔會去囉。。。多數又要去買芭提雅,又限死晒啲時間,仲要去啲購物點,酒店有偏僻。。都唔近 ...

有大有細,如果第一次去跟團係安全D既!我幾年前都係跟團咋,果陣阿仔細,唔夠膽自己帶佢去東南亞

大宅

akicherry 發表於 17-6-16 13:37
你打算暑假咩日子去?
我啱啱上星期book咗暑假尾package,每人3000左右。
泰國團去嘅景點未必啱小朋友

係呀,睇左要3仟幾,我應該7月尾
全職媽媽技超流(水皮)家務一般(ok)為了亞仔頂硬上!

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章

價錢差不多,跟團堅悶呀。。
Bkk 自由行,揼骨, shopping 。食下,hea 下,正

大宅

seaheart88 發表於 17-6-16 13:49
曼谷五天團我唔會去囉。。。多數又要去買芭提雅,又限死晒啲時間,仲要去啲購物點,酒店有偏僻。。都唔近 ...

我都知,不過我唔熟泰國,考完試,唔想再趴文,想輕輕鬆鬆去玩

大宅

無話可說 發表於 17-6-16 14:13
你想玩水定行街? 其實自己去都唔太貴,旅行社有package,岩岩知香港航空都搞優惠,可以睇下喎! 幾年前跟 ...

會玩水,有小朋友

大宅

無話可說 發表於 17-6-16 14:15
有大有細,如果第一次去跟團係安全D既!我幾年前都係跟團咋,果陣阿仔細,唔夠膽自己帶佢去東南亞
...

還有另外一家朋友,一齊去

象牙宮

hee20060114 發表於 17-6-16 18:33
還有另外一家朋友,一齊去

咁就包車遊仲好啦!星期日去旅遊展睇下有無平package

大宅

無話可說 發表於 17-6-16 19:22
咁就包車遊仲好啦!星期日去旅遊展睇下有無平package

都好喎(emoji)

別墅

我今日睇過康X, 去曼谷、芭堤雅5天,住3 晚芭堤雅,玩埋 cartoon network, 好似幾正
考慮緊呢個定去華欣5天團玩水上樂園,但華欣有1 日free day

男爵府

我剛JOIN左康X去曼谷,芭堤雅5天團, 本來係想自由行, 但同行朋友不斷叫呢個果個朋友一齊參加, 由原本兩家庭6人, 加到4個家庭12人, 仲要有大有細, 咁不如參加團好過啦, 我怕人多意見多, 一陣帶佢地去既景點或坐車轉黎轉去, 又多意見, 可能到頭來吃力不討好~
因為暑假關係, 就算自由行酒店機票都要3千鬆D, 咁我地參加團包晒搭車食飯, 連導遊費都係5千左右, 咁就唔洗煩~
不過, 個團就有1日係曼谷自由時間, 睇下如時間啱就去JJ Market睇下野, 如太熱都係行商場, 去做下spa~
依家係諗下參加團, 有無時間俾我地去換泰幣啫~

男爵府

回覆樓主:

我星期六,响永安訂 package,香港航空,八同廿四日,星期四晚十点機,廿九日,星期二,早上八点半返,$7500 三大人,包埋早餐

大宅

我join康X, 去曼谷、芭堤雅5天,住3 晚芭堤雅,玩埋 cartoon network

大宅

回覆樓主:

最後都係join團,因我有遲慢的隊友,時間可以準確d

首頁

尾頁

跳至