論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我姐姐今晚突然同我講佢要release letter,要我星期日好準備比佢。之前已經比咗Reference letter佢搵工

佢7月19日完約

我一定要咁早比嗎?我怕比咗佢之後會變臉

大宅

jumug 發表於 17-6-16 22:25
我姐姐今晚突然同我講佢要release letter,要我星期日好準備比佢。之前已經比咗Reference letter佢搵工

佢 ...

我工人都叫我比,我最終冇比。 我扮晒野同佢講,咩係release letter? 我未聽過,有d咁既野? 要㴝做咩? 我都唔識寫,要咩內容? 話幾時會 release 你? 我要問下agent 先。再覆你
最後agent 同我講唔駛比release,letter ,只係比send 去入境處嗰份form 比個copy 佢。 份form有埋release date and employer and employee both need sign.佢話有呢份野就冇release letter

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

jumug 發表於 17-6-16 22:25

佢 ...

其實release letter係方便佢去搞新約, 你會早release佢?
放下自在

男爵府

cattz288 發表於 17-6-17 11:26
其實release letter係方便佢去搞新約, 你會早release佢?

唔會早release係咪就唔使?

男爵府

sarahyou 發表於 17-6-17 09:53

我工人都叫我比,我最終冇比。 我扮晒野同佢講,咩係relea ...

即係比張form佢就得

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

jumug 發表於 17-6-17 11:42
唔會早release係咪就唔使?

我自己都搞緊完約工人手續, 所以都有問清楚工人如果早release有無信, 不過其實工人自己簽immi果份野已經夠! 反而你reference letter都比左佢, 如果要玩野都可以玩喇
放下自在

大宅

jumug 發表於 17-6-17 11:43
即係比張form佢就得

我agent係咁講,因為我工人又話要我簽嗰張form ,又1話要release letter. 我梗係扮唔知唔識,因為重有個多星期佢要揍我個仔,費事即刻拒絕,話要問agent,好彩佢又ok. agent話佢地要份release form 加快批新visa喎

男爵府

cattz288 發表於 17-6-17 11:47
我自己都搞緊完約工人手續, 所以都有問清楚工人如果早release有無信, 不過其實工人自己簽immi果份野已經夠 ...

佢自己簽無僱主簽名都可以嗎?

象牙宮

jumug 發表於 17-6-17 11:50
佢自己簽無僱主簽名都可以嗎?

係!問過immi

wcpcelia    發表於 17-6-17 17:50
放下自在

子爵府

i told my helper that she will only get it on the last day

男爵府

PonyMom 發表於 17-6-17 22:07
i told my helper that she will only get it on the last day

因為佢要簽新工,張ID407E佢要黎申請新Visa用。我今日比咗佢

我都希望有咗呢張form ,之後send加快信(新姐姐)俾入境處時候可以證明我真係趕住要姐姐用

首頁

尾頁

跳至