家事百科

跳至

首頁

尾頁

男爵府

屋企部洗衣機用左一年就排唔到水,仲有一年保養期,打左幾日日立維修熱線都係電話錄音話線路繁忙cut埋線…D服務仲衰過啲電訊商…
保養期內冇服務點算好?搵消委會投訴?

大宅

三十歲男人 發表於 17-6-19 11:53
屋企部洗衣機用左一年就排唔到水,仲有一年保養期,打左幾日日立維修熱線都係電話錄音話線路繁忙cut埋線…D ...

你打總機再叫佢轉駁啦

http://www.hitachi-hk.com.hk/tc/customer_service/repair_service/index.html

男爵府

fafamama123 發表於 17-6-19 12:42
你打總機再叫佢轉駁啦

http://www.hitachi-hk.com.hk/tc/customer_service/repair_service/index.html
試過唔Work....琴日終於打到,上午打到下午三點幾,又再等左一個鐘頭電話waiting list...,唉…最快下星期三有師傅上門睇…睇黎下次都係唔揀日立…

大宅

三十歲男人 發表於 17-6-20 08:37
試過唔Work....琴日終於打到,上午打到下午三點幾,又再等左一個鐘頭電話waiting list...,唉…最快下星期 ...

之前我打去搵佢整冷氣機出風那搖擺都好易,可能呢排係旺季

伯爵府

我上星期都試過, 我投訴, 佢話在網上登記左先,
有專人回覆的.

男爵府

其實都預左佢有好多維修order, 不過唔滿意佢地冇電話錄音俾人留低資料等回覆姐…講完電話錄音就cut人線…

男爵府

等唔切日立師傅黎……自己搞掂整左~

大宅

回覆樓主

我試過打,揀語言係英文係會有人接

男爵府

pptomoko 發表於 17-7-1 08:17
我試過打,揀語言係英文係會有人接
好建議~

複式洋房

回覆樓主:

唔好選維修, 揀安裝佢俾你排隊, 有人聽照約師傅來維修

水晶宮

水晶宮

2024勳章

回覆樓主

我都係日立洗衣機,使用一年後門柄壞,都打了電話等十幾分鐘waiting list,好彩兩三日后就有師傅來修好。
點知唔到兩個月部機又壞,呢次係開機唔運轉,打了幾次電話,第一次話星期日唔係辦公時間,第二次早上9點10分打又唔係辦公時間,第三次9點半打話線太忙cut了,第四次等了20分鐘waiting list話最快一個星期後才可上門。現在呢一個星期我要日日手洗衣服,好煩!
以後唔會再揀日立洗衣機了。之前用西門子好地地用了5年幾

男爵府

czl115 發表於 17-8-15 12:43
我都係日立洗衣機,使用一年後門柄壞,都打了電話等十幾分鐘waiting list,好彩兩三日后就有師傅來修好。
...
我之前用三洋,信興代理,維修熱線好快有人接聽,隔日就有師傳上門搞掂~反而日立就……唉…

大宅

試過打日立冷氣維修部電話,直接電腦錄音話線路繁忙,叫你電郵去佢度,一send完email,5分鐘內有人打番俾你約日子,不過通常都1星期後,跟住仲要當日等師傅電話,完全唔知佢丫幾點黎,試過約左等一日無到

首頁

尾頁

跳至