夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

你地信唔信有七年之癢? 有冇遇過? 係[七年]喎~

我已經結左婚11年~ 係第7年時, c6真係有遇上[七年之癢], 需然最後我發現得早, 第三者自動消失, 但以後日子, 心裹總有條刺~

水晶宮

畀面勳章

我覺得個男人係要"癢"(身痕)嘅, 就算
結左婚幾多年都會發出黎, 唔一定七年,
都唔知有幾多結婚第2~3年已經有婚外情,
有d就幾十年都無風無浪

我都就黎踏入第二個"七年"喇, 希望老公
繼續聽聽話話, 安份守己啦 ..........

原帖由 Siuchoi 於 09-1-21 09:57 發表

我已經結左婚11年~ 係第7年時, c6真係有遇上[七年之癢], 需然最後我發現得早, 第三者自動消失, 但以後日子, 心裹總有條刺~ ...

禁止訪問

伯爵府

I believe, as I read entertainment news that some actors do have this problem.

But surely this will not apply to my husband/myself.

禁止訪問

洋房

我唔信, 要變幾時都可以變, 唔一定系七年, 慶幸地自己及身邊幾個好朋友都過左七年之癢.

原帖由 Siuchoi 於 09-1-21 09:57 發表

我已經結左婚11年~ 係第7年時, c6真係有遇上[七年之癢], 需然最後我發現得早, 第三者自動消失, 但以後日子, 心裹總有條刺~ ...

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都唔信~~要變幾時都可,我識有人一年就變了~~我自己個隻就十二年~~我亦識得人幾十年都冇癢~~其實七年之癢,都只係外國一d統計數字o者~~
眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!
生死有命,富貴由天

大宅

好媽媽勳章

我都唔信...要變任何時候都變, 不管男定女!

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

由幾時開始計先,,,,我拍咗拖十幾年,,,但結婚就差不多七年
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

大宅

邊個見到靚仔靚女唔望多幾下. 唔想識佢丫. 不過最緊要係自己同c6既關係好. 夠定力. 如果唔係真出事. 唔好講7年, 一年都係出事, 我條pk大伯同大嫂就係甘.

洋房

我都唔信.... 有時... 你以為佢唔會變.... 原來佢靜雞雞已經變左我都唔知.... 好可怕...

別墅

你哋會唔check 下佢啲email ar, msn history,mobile咁嘎

珍珠宮

原帖由 豬豬狹83 於 09-1-22 01:03 發表
你哋會唔check 下佢啲email ar, msn history,mobile咁嘎

女人真係有第六感架....我一直都唔會check佢email, msn, mobile等等, 但當心血來潮時.....就會發現一D令自己毛管棟既事.....我就係咁....才知道左....

侯爵府

好媽媽勳章

I am sorry to hear that.....

Luckly, I haven't got this problem until now. We get marry for the 8th year.

原帖由 Siuchoi 於 09-1-22 17:51 發表

女人真係有第六感架....我一直都唔會check佢email, msn, mobile等等, 但當心血來潮時.....就會發現一D令自己毛管棟既事.....我就係咁....才知道左....

伯爵府

我信架,不過係睇下係對咩人囉,係對老婆定出面既女人姐。

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 Siuchoi 於 09-1-22 17:51 發表

me too~~
眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!
生死有命,富貴由天

水晶宮

2018復活節勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章

七年之癢

'七年之癢' 是否代表雙方想作反呢?

我結婚剛好七年, 別人眼中看我一家也很和諧幸福.

我和老公一向都盡忠職守, 做好家庭每個角色,

不過, 我對婚姻的看法是 ~ '都幾悶' o架!

唔知呢個會唔會變成 '七年之癢' 的危機?

複式洋房

要癢o既, 駛乜7年, 1年都可以癢~~~
呢o的根本係心態問題~~~~:;pppp:

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

Agree. 要變嘅結婚後一個月都可以變

男爵府

一個人要變, 可以變得好快, 好快......
沒錯, 癢唔癢, 不在於時間, 而是在於心態, 在於道德觀念......

首頁

尾頁

跳至