親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

懷孕7個月,可以去邊呀?

洋房

儘量選短線和較清潔的地方..例如:日本,新加坡,台灣,..等等.減低舟車勞動,水肚不服的風險!!我肚7個月時也是去日本
原帖由 yyyokehk 於 09-1-22 01:06 發表
懷孕7個月,可以去邊呀?

侯爵府

畀面勳章

Better stay in HK.  That's my doctor's advice to me that travel should take place in between 5-7 months period.  However, if you decide to go, choose a place where you are able to communicate well and it's clean and politically safe.
daisy17772

大宅

咁爛玩. 如果bb早產, 你會好論盡. 乖乖地係屋企啦.

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

早產點算呀?乘乘地留係屋企啦。

子爵府

好媽媽勳章

千其吾好返大陸呀, 7個月隨時生得架!

大宅

我知,我都係打算去1-2日澳門算啦!

原帖由 chunheimama 於 09-1-22 21:31 發表
千其吾好返大陸呀, 7個月隨時生得架!

水晶宮

畀面勳章

邊樹都唔好去, 乖乖地留晌香港啦

大宅

stay at home. good for you and good for her/him

侯爵府

I went to Phuket to swim when I was 7 months pregnant.
行到水窮處 坐看雲起時

子爵府

我都讚成乖乖地留在香港喇~~

大宅

你應該先作最壞打算
你想個bb晌邊度出生先

子爵府

好媽媽勳章

去亞媽度最好

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

i just went to osaka in 5 months...7 months is a bit risky, but u won't go to travel in another year or so....

difficult decision....

what does ur husband say? how about ur doctor?

if they are okay with it, japan is the safest place to go...personally speaking of course!

大宅

你想去邊度生咪去邊lor (講笑咋), 7個月除時生得架喇. 咁大個肚, 航空公司未必出票比你或比你上機架. 生完先去玩啦 :)
原帖由 petit_etoile 於 09-1-29 16:47 發表
i just went to osaka in 5 months...7 months is a bit risky, but u won't go to travel in another year or so....

difficult decision....

what does ur husband say? how about ur doctor?

if they are okay ...

別墅

在香港啦!去大陸,萬一早產就不得了,你美加澳新西蘭又唔同姐.

珍珠宮

原帖由 loy211 於 09-1-31 19:19 發表
在香港啦!去大陸,萬一早產就不得了,你美加澳新西蘭又唔同姐.

講得冇錯, 真係不得了呀, 留o係香港好啦.
希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

首頁

尾頁

跳至