親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

有冇jm將會/已去了夏威夷,大家分享吓行程或收穫呀?

男爵府

2024年龍年勳章

幫手推

男爵府

回覆樓主:

我大約計劃了1天珍珠港+oulet, 一天恐龍灣,一天上north coast睇海龜!其余系維基基海灘!

吾知仲有冇其他提議?

仲有唔知第1日,去嗰嘅有冇jetlag? 系吾系第一日hea吓就算?

另,有乜必食?(emoji)

伯爵府

畀面勳章

回覆樓主

我舊年十二月去完,唔係自駕,所以參加左兩個local tour 環島遊和去左big island ,其他景點搭巴士,我諗自駕會方便同flexible 一些。夏威夷都幾好玩呀,風景好靚好舒服,非常多日本人,洗費會較貴,因為當地大部分物資都係進口。

wcpcelia    發表於 17-8-2 11:48

男爵府

cheechi 發表於 17-7-28 17:12
我舊年十二月去完,唔係自駕,所以參加左兩個local tour 環島遊和去左big island ,其他景點搭巴士,我諗自 ...

請問你跟了什麼Local tour? 食,又有什麼推介?

複式洋房

回覆樓主:

9月中我爸爸媽媽會去夏威夷,替父母安排行程中,不見有當地旅遊書,會報專業旅遊的local tour(希望有中文導遊)

複式洋房

cheechi 發表於 17-7-28 17:12
我舊年十二月去完,唔係自駕,所以參加左兩個local tour 環島遊和去左big island ,其他景點搭巴士,我諗自 ...

請問local tour說中文/英文?thanks

伯爵府

畀面勳章

kiki91420 發表於 17-8-4 13:07
9月中我爸爸媽媽會去夏威夷,替父母安排行程中,不見有當地旅遊書,會報專業旅遊的local tour(希望有中文導 ...

其實網上有很多說中文(普通話)的local tour 供選擇。我自己去多次美加夏威夷,參加不同的local tour 都係幫襯途風(tourforfun) ,係一間travel agency 幫當地旅行社接客。

伯爵府

畀面勳章

bc558 發表於 17-8-2 06:12
請問你跟了什麼Local tour? 食,又有什麼推介?

其實網上有很多說中文(普通話)的local tour 供選擇。我自己去多次美加夏威夷,參加不同地方的local tour 都係幫襯途風(tourforfun) ,係一間travel agency 幫當地旅行社接客。

so far 經驗都唔錯,導遊通常都係賺外快的大學生(中國人)或移居多年的華僑。團友和導遊都說普通話,出國的內地人水準很高,守時有禮,大家相處愉快。食方面我自己唔太鐘意,所以無好深究,夏威夷食物都係以米飯為主,記得有一次去夏威夷傳統餐廳,當地人推薦我地食loco moco, 我地滿心期待,點知送黎係一碟茶餐廳碟頭飯,煎蛋加漢堡肉和幾條菜心,自此我地就對夏威夷菜無期待了

男爵府

cheechi 發表於 17-8-4 16:39
其實網上有很多說中文(普通話)的local tour 供選擇。我自己去多次美加夏威夷,參加不同地方的local tour ...

多謝回覆

請問搭巴士方便嗎?

伯爵府

畀面勳章

bc558 發表於 17-8-4 21:32
多謝回覆

請問搭巴士方便嗎?

搭巴士都方便,但班次唔算多,要夾啱時間。去珍珠港、outlet、diamond head 同恐龍灣 ,自己夾啱時間搭巴士係ok 的。

複式洋房

cheechi 發表於 17-8-4 16:30
其實網上有很多說中文(普通話)的local tour 供選擇。我自己去多次美加夏威夷,參加不同的local tour 都 ...

thank you

男爵府

cheechi 發表於 17-8-4 22:36

搭巴士都方便,但班次唔算多,要夾啱時間。去珍珠港、outlet ...

請問去恐龍灣落巴士后,駛唔駛行好耐先去到門口?睇書話仲要行20分鐘?

男爵府

bc558 發表於 17-8-5 14:57
請問去恐龍灣落巴士后,駛唔駛行好耐先去到門口?睇書話仲要行20分鐘?
我都想知, 因為3月去. 有無人近來去過可以上來答下. THANK YOU!

首頁

尾頁

跳至