跳至

首頁

尾頁

男爵府

我的育兒心得勳章 環保接龍勳章

妹妹個仔現在發高燒, 雖然已經看了醫生, 但都唔多好,醫生新年又放假, 可能要新年要入院,

請問各位法國醫院兒科邊個好 OR 邊個唔好?

別墅

我個囝囝兩個幾月大都係因為發高燒入左法國睇江俊達醫生

佢幾好人又細心,有問必答,而d答案仲好firm,唔會好似政府咁模棱兩可

原帖由 SALLY媽媽 於 09-1-23 17:01 發表
妹妹個仔現在發高燒, 雖然已經看了醫生, 但都唔多好,醫生新年又放假, 可能要新年要入院,

請問各位法國醫院兒科邊個好 OR 邊個唔好?

子爵府

葉健星是不錯.

子爵府

原帖由 Chunyan 於 09-1-29 11:02 發表
葉健星是不錯.

係呀,我阿仔都係睇佢架.

Code snippet: PseudoHTML, UBBCode™ and BBCode. Used on most forums.

男爵府

我的育兒心得勳章 環保接龍勳章

多謝各位的資料,

我妹妹個仔仔食足五日藥後,
在年初一終於退燒,唔駛入院啦。 :loveliness: :loveliness:

大宅

江俊達醫生和葉健星醫生都看過,比較下覺得江醫生比較可靠和有醫德。葉醫生無論大人或BB他都會開很多藥給你,同樣的病同樣的情況(傷風感冒),江醫生開的藥只是葉醫生的一半,這樣收費自然相差很遠,但復原的進度卻是一樣的。現在新聞常說很多藥都含“抗組織胺”幼兒多服有危險,所以一般傷風感冒無必要開那麽多鍾藥,所以個人不會再看葉醫生。

原帖由 cutiyuki 於 09-1-25 11:35 發表
我個囝囝兩個幾月大都係因為發高燒入左法國睇江俊達醫生

佢幾好人又細心,有問必答,而d答案仲好firm,唔會好似政府咁模棱兩可

洋房

DR. CHoi wing Ho, i saw all the pediatrics in st.teresa already, after comparing, Dr. Choi is the best!!
he will even take into consideration of the taste of the medicine, really caring! and he is fast in spotting the illness!! touch wood, so far, never made any mistake, and won't delay in treatment!!!
highly highly recommended!!!

首頁

尾頁

跳至