論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

賓賓本身細粒,42左右,食誇張的少,我有啲擔心。只食菜同飯,份量如一個FUJI APPLE

別墅

Elefant老婆 發表於 17-7-11 20:20
賓賓本身細粒,42左右,食誇張的少,我有啲擔心。只食菜同飯,份量如一個FUJI APPLE
...

你地係咪同臺食飯?因為我見佢地同臺食飯真係好細食,后黎佢自己提出入廚房食,份量會多接近一倍。

珍珠宮

YeungHT 發表於 17-7-11 20:46
你地係咪同臺食飯?因為我見佢地同臺食飯真係好細食,后黎佢自己提出入廚房食,份量會多接近一倍。
...

我拎起啲餸比佢,然後我哋食先佢洗廚房,佢自己再攞飯食,基本之後係得佢一個人食架啦,但係電飯煲入邊個飯都食唔晒。雖然我算比得多,但係其實佢真係好細食。我有啲驚,我怕佢唔知搞啲乜。

子爵府

可能唔啱口味,她們多自備零食。

大宅

回覆樓主

佢地有d鍾意炒格夜飯食。

男爵府

回覆樓主

細食唔緊要,最緊要夠力做嘢

wcpcelia    發表於 17-7-13 12:08

大宅

回覆樓主

我姐姐都食好少,我成日叫佢食多D...怕佢無力湊我仔。

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

大宅

Elefant老婆 發表於 17-7-11 22:12
我拎起啲餸比佢,然後我哋食先佢洗廚房,佢自己再攞飯食,基本之後係得佢一個人食架啦,但係電飯煲入邊個 ...

我件菲姐又係食得吾多,問過佢又話夠食,雪櫃長期有菜有肉,冇啦啦有日發老脾話我要俾food allowance,話always not enough food ....
頂佢,明明有food係佢自己吾食ja wo

公爵府

回覆樓主:

我姐姐超細食,lunch有時煮半個烏冬,加隻煎蛋就話飽,比可樂佢都話飽到飲吾落

珍珠宮

回覆 Lazycat128 的帖子

我試過畀湯佢,佢唔要,食麵又係唔要湯。唔知佢想點,岩岩喊住話要call屋企。今日佢要自己煮自己食,我見啲嘢無乜郁過,同佢講我唔可能煮畀佢食(我平時屋企大廚)我覺得佢幾倚賴。
尋晚我地出街口食,食完之候唔知佢做乜,想撟我手,然後又話我覺得你的衫好靚。(我當然打嗰特)

所以今日我話你自己顧自己我唔得閑。

別墅

回覆樓主

我兩個工人都細食,我覺得我嘅食量有佢4,5倍多我由得佢,不過有同佢講可以買啲自己鍾意嘅嘢煮食

首頁

尾頁

跳至