想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我追二胎追咗3年,今年年頭終於中咗因為針灸,但可能高齡所以2個月就小產咗,要做人流。其實一直有子宮內膜異位症但不是好嚴重,但生完第一胎就以為完全斷尾,所以冇理,三年後仍然等梗二胎來臨,所以把心一橫去做ivf,去ivf 前兩個月就去做針灸因為上網話有助ivf成功率,結果向一個半月內做咗5次,然後bingo,所以我相信針炙有用!今個月食完中藥調理就重新開始針灸治療,我個中醫話針灸會幫我再次中獎,改善我子宮內膜異位嘅問題,唔使再食藥同埋應該可以自然受孕,黃金時期只剩兩個月咋,希望可以快點上嚟再報喜⋯⋯祝各jm一樣!

別墅

祝你好快bingo要放鬆心情

大宅

回覆樓主

你係邊做?同針邊?

男爵府

回覆 letsee 的帖子

Thanks!

男爵府

回覆 Dalkishan 的帖子

我向澳洲住㗎,sorry can't help u with this! 主要針腹部同腳,中醫師會知如果你要生B!

子爵府

引用:我追二胎追咗3年,今年年頭終於中咗因為針

原帖由 Jasper911 於 17-07-21 發表
我追二胎追咗3年,今年年頭終於中咗因為針灸,但可能高齡所以2個月就小產咗,要做人流。其實一直有子宮內膜 ...
係咪即係朱古力瘤?

男爵府

回覆 LC116 的帖子

我未至於嘅因為之前有照過,中醫畀我嘅葯已經幫我排返之前D瘀血,所以有瘤嘅機會不太。不過你擔心就照下會安心D。我醫師話西醫會要求我再刮宮去瘀血,會好難再有所以做針灸就夠~

複式洋房

回覆樓主:

樓主你好啊,我住悉尼,請問你的針灸醫師是否在悉尼?如果是的話,可否PM他的資料给我?謝謝!

男爵府

回覆 potatobmama 的帖子

已PM

首頁

尾頁

跳至