美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

7月份$180 Beauty Box買左呢支注氧mask, 都幾大支有97ml。沖涼時massage再敷5min, 期間真係好似汽水咁爆泡泡,有dd吉,感覺唔算舒服,但就幾得意。敷完即時好白滑,有d似用完酵素產品但再白d。半小時後滑嘅感覺仲有,但白嘅感覺已9成打回原形。不過之後搽serum好快吸收。我完全唔明注氧原理,但覺得呢類產品幾得意,用完係有乾淨和revitalized效果。趁$180咁平訂來試下係幾好,打算搵屋企人幫手訂多支

男爵府

我一敷好''拿'', 唔舒服

水晶宮

becky_green 發表於 17-7-21 09:25
我一敷好''拿'', 唔舒服

我又ok, 只係少少吉

大宅

又幾得意

男爵府

我訂左兩支

水晶宮

kk121290 發表於 17-7-21 10:17
我訂左兩支

你有用開?你覺得好用嗎?

我勁白痴, 本來收到貨後就取消訂購, 我冇諗住長訂Beauty Box (心態都係諗住趁平價試新野, 對Exuviance又有信心), 點知尋晚用完, 又覺得幾好, 想回購, 就上網試下再按訂7月份Beauty Box, 以為仲係7月, 可以俾我訂多次, 等佢出貨後再取消...點知...係唔得o既, 只係當我繼續訂8月份個Box!

現在唯有叫屋企人訂...
又掙扎緊要唔要8月果個Box...Endocare Gel Light Touch....諗多幾日先。

大宅

回覆樓主

噤,乾性皮膚用吾用得架? Thx

珍珠宮

abiabi 發表於 17-7-21 15:03

敏感皮膚勿用

正常皮膚用左都無受益

最受益係創傷皮膚,例如做完果酸換膚、磨皮、激光之後

水晶宮

greentea000 發表於 17-7-21 15:24
敏感皮膚勿用

正常皮膚用左都無受益

點解"正常皮膚用左都無受益"?

水晶宮

abiabi 發表於 17-7-21 15:03

佢同好多Neostrata/ Exuviance產品一樣都有PHA (i.e. Gluconolactone, Lactobionic Acid), PHA作用類似AHA, 但因為分子大吸收率慢d, 所以作用會慢d溫和d, 佢係聲稱比敏感皮膚用唔到AHA的人用。
但如果你從來冇用過PHA, 就唔知你會否敏感。

所有acids產品(去角質)都唔會有補濕作用, 反而因為去角質, 皮膚會即時乾左(但更容易吸收skincare), 要即時做好補濕。我用完佢唔覺補濕, 反而係似用完酵素洗面粉果種乾淨平滑效果。之後我會敷補濕mask。

珍珠宮

Elenalan 發表於 17-7-21 15:56
點解"正常皮膚用左都無受益"?

益係指氧

氧唔係求其都入到皮膚,需要特定條件,例如高壓/有傷口。美容院有封閉高壓氧氣倉療程,燒傷燙傷亦有利用高壓氧氣幫助傷口癒合。

水晶宮

greentea000 發表於 17-7-21 16:07
益係指氧

氧唔係求其都入到皮膚,需要特定條件,例如高壓/有傷口。美容院有封閉高壓氧氣倉療程,燒傷燙傷 ...

所以我話我完全唔明注氧原理, 我以前都用過會出bubbles的CO2 mask (Noble和Mediplorer), 又係唔明個原理, 但用完又真即時白左(只係即時), 同有降紅效果。

當個bubbles係gimmick, 不過PHA效果仍然見到, 用完係幾乾淨同滑。

男爵府

Elenalan 發表於 17-7-21 10:22

我勁白痴, 本來收到貨後就取消訂購, 我冇諗住長訂Beauty Box (心態都係諗住趁平 ...
我無用開架,係朋友介紹話好抵,叫我試下,如果試左唔啱都可以讓比佢,所以我先訂咋,用左覺得都唔錯,好似幾乾淨,所以開多個account買多支
反而Gel Light Touch我有用開,所以會等8月尾先cut

水晶宮

kk121290 發表於 17-7-21 17:03
我無用開架,係朋友介紹話好抵,叫我試下,如果試左唔啱都可以讓比佢,所以我先訂咋,用左覺得都唔錯,好似 ...

Gel Light Touch好用嗎? 夏天用夠補濕?

男爵府

Elenalan 發表於 17-7-21 17:19
Gel Light Touch好用嗎? 夏天用夠補濕?

我覺得好用呀,吸收得好快同埋唔會笠

水晶宮

kk121290 發表於 17-7-21 17:50
我覺得好用呀,吸收得好快同埋唔會笠

多謝分享咁我唔cut單住!

大宅

Elenalan 發表於 17-7-21 10:22

我勁白痴, 本來收到貨後就取消訂購, 我冇諗住長訂Beauty Box (心態都係諗住趁平 ...

我都買左,用左兩次,好似即時白滑左。
我經佢個app訂再平幾十蚊。

首頁

尾頁

跳至