跳至
[2004年或之前] ◎03年1月

首頁

尾頁

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

◎03年1月

大宅

Re: ◎03年1月靚B及靚媽《中秋節快樂》

e... 開左新版喎...

各位, 中秋節快樂呀 !

複式洋房

各位靚B及靚媽, 中秋節快樂 !!!

瑤瑤媽媽,

kung hei! kung hei!
我會叫工人姐姐勤d拖地ga la, 小寶都會講, 但有時太慢, 一講完就痾, 有時就呃我 (只係想去洗手, 而唔係要 pee pee), 我同小寶都會努力ga la. 多謝支持 :mrgreen:

Amy,

小寶係囡來, 叫scarlet.
佢係獨女, 所以比較霸道囉 :evil:
你哋全部都係NZ返來ga? 我係Aust返來ga, 都好多年冇返去囉........

Ming2,

我都希望快d介到片, 可以慳返d吖, 小寶同迦迦都要努力呀 :mrgreen:

兔兔,

你係邊道返來呀? NZ also????

禁止訪問

複式洋房

等我又霸番個位先!
bird-bird,
no ar...花旗国呀。
曲曲,
辛苦哂你啦,希望朗澄快D適應啦。我上次係bk見到有D媽咪話,當細嗰個扭計時,會特登係個大既面前鬧,等大嗰個知媽媽唔係剩係錫晒細路/妹,乜都唔鬧。你試下咁得唔得呀?!又或者(我睇書講既)叫朗澄都幫手凑阿妹,eg.叫佢幫手攞片、叫佢幫手抱抱妹妹(係咁倚)、佢幫手望住妹妹呀,媽媽要去洗手間、同埋妹妹3個人一齊唱下歌、玩下...而佢做到就贊下佢叻叻大個仔,等佢知道妹妹佢都有份,佢都有能力幫手照顧妹妹,咁可能佢會分散佢注意力,同埋習慣下同妹妹相處,等冇咁扭計。仲有,你可以送份小禮物比佢既同時,亦都代妹妹送份比佢,等佢知道原來唔單止你,連妹妹都好錫佢架。佢下次呷醋扭計個陣,你可以提番你同阿妹份小禮物,話佢知你同阿妹都好錫佢,我諗你講多几次朗澄會明白。
mandy,
冇咁嘔就好啦。我記得我20週照先知咋!
Hi! 你好嗎 ? 我叫樂樂呀.....英文名係 Horace呀..... 臭小B (Horace) 的相簿

男爵府

好媽媽勳章

haha, 等我都黎霸番個位先.
中秋節快樂呀!

曲曲,
我未睇妳既message, 但朗澄扭計可以真係想爭竉呀!妳試下同佢講話妳地兩公婆唔係唔錫佢, 只係細妹係細bb, 要人照顧多d咁呀!亦試下讚讚做哥哥做得好好, 睇下有無用呀!

rleung,
thx呀!臭b好鍾意食d牛乳片呀!

ming2,
hehe, 我星期六入左荃灣搵rleung呀!重傾左成粒鍾添呀!

mandy,
舒服既日子來臨啦!好好享受大肚既感覺呀!記得多d休息呀!

bird_bird,
遲來既welcome. 希望妳唔好介意呀!

瑤媽,
恭喜晒呀!過程雖然辛苦, 但成功時就真係好開心嫁.

別墅

搬新屋等我報下到先!

amy,唔記得補祝zac仔四歲日生添!
生日會有無相睇呀?

兔兔,補祝哩妳考車牌成功!

昨日中秋你們去邊樹玩呀?
我們响屋企賞月,采怡見到大月光時隱時現,不知幾開心,不時大叫!
我們有食美心月餅,我只係食左四分之一個,唔咁食太多。采怡有玩電燈爖,佢成鬼日將個燈爖fing來fing去,好似好好玩咁。

男爵府

[size=medium]中秋節快樂呀~~~各位點過中秋節呢? 我地去左個中秋晚會, Zac 食左一大個moon cake 呀...Vienna 食左half...(真係估唔到呀! )

Mandy,
Thanks for your birthday greeting to Zac 呀! It was ashame that Janice couldn't make it. Here is a pic of Bella at the party for you to look at. Bella 盛裝出席Zac 既party, 係咪好cute 呢? 佢仲要走黎同我地講" I am going to marry Zachary"...哈哈..
其實個helmet 係Zac 個日著Buzz Lightyear 既dress-up 黎架~~

bird-bird,
我是係NZ的....你以前在Aussie 哪? 喜歡住HK 還是Aussie 呢? 奧運係SYD 舉辦時你有回去睇嗎?
你女女叫Scarlet, 咁你係咪喜歡同佢著紅色呢? 你post 你女女既相片比我睇下好嗎? 佢幾號出世? 你是full time working mum or full time stay-home mum ?

曲曲,
Thanks for making a new page ....中秋節快樂呀~~~

瑤瑤媽,
真係好呀, 瑤瑤而家唔使用片, 真係乾淨又企理呢!! GREAT!!

CCW,
How are you and Kylie? Are you still around? 中秋節快樂呀~~~

別墅

amy,我睇唔到張相喎!?其實我地想參加zac個party,耐可自己一早book咗話要去toy library on duty,唉...

zac仔咁細就有女朋友,大個肯定大把女追囉,呵呵呵...

妳果邊有無燈籠賣呀?嘩...妳d小朋友咁鐘意食月餅,采怡食少少就唔食囉。

係呢...你地定左幾時搬返auckland呀?决定住邊區未呀?今個星期日轉夏令時間,到時同香港時差五個鐘囉。我地nz夏天要成九點先天黑,到時唔可以同采怡講天黑要瞓覺囉!(佢通常7-8pm落牀瞓覺)

大宅

各位雖然遲左d但都祝各位
[size=x-large]中秋節快樂

男爵府

Mandy,
如果張相睇唔到, 你試下click 入去我既簽名處(The Vienna Collection) 去睇...最後個張就係喇!

我地仲未搵到地方呀~~ 我地最想住係Mt Wellington or Albany..應該係11 月左右就搬架喇!

係呀, 我都好鐘意呢邊既summer, 因為天氣好好, 好多野玩, 我地又鐘意去beaches especially Mission Bay or Long Bay, 到時Janice 同 Vienna 都可以去beach 一齋玩囉! 去beach BBQ 或 picnic 好嗎?

男爵府

好媽媽勳章

尋晚將臭b帶番去婆婆度, 平日我地走時, 公公就會將佢引入房, 但尋晚我就同佢講媽媽要返工呀!叫佢同我講bye-bye, 佢真係講呀!但跟住就指住自己係咁講 "我""我""我", 然後就攞埋佢個背bag仔, 咁我就同佢講媽媽要返工, 唔帶得妳走嫁. 妳乖乖地向婆婆屋企等我, 我一放工即刻返黎接妳. 佢起初都有扮喊嫁. 但只係幾秒左右, 就點頭表示ok, 而且重同我say bye 同錫我添. 最後我同老公就走左啦!真係估唔到臭b原來已經向不知不覺間大個左咁多, 識諗左咁多.

兔兔,
祝妳考牌成功呀!

曲曲,
朗澄點呢?妹妹好嗎?

ming2,
德德同迦迦近況如何呢?

rleung,
小b喜歡嗎?

mandy,
臭b都係呀!係咪將個燈籠fing黎fing去, 一係就熄下開下, 真係比佢激水呀! :evil: :evil:

amy,
zac既女朋友仔真係打扮得好靚呀!咁妳咪好快有新抱茶飲囉? :mrgreen: :mrgreen:
vienna近況如何呀?妳搬左之後咪同mandy好近囉?

大宅

Hiiiiiiiiiii, 好耐無上黎, 因為呢個月實在非常忙, 月初忙
完搬屋, 就要準備月中去泰國旅行, 返到香港三日又去
番禺3日兩夜玩, 星期一先返, 帶bb去旅行真係好累, 但
好好玩, 嘉意都好開心, 仲有我發覺嘉意去完旅行返黎
好似醒左d....唔再只係成日講bb話, 會跟我地講野喇
開始, 不過我估比起你地d bb佢都係講野慢ga la, 希望
快d可以追番啦~~
我仲放緊long vocation, 因為奶奶去左旅行, 11/10先
返工呀我, 好enjoy 呢論做全職媽咪...
瑤瑤媽 :好叻呀你,我都想趁呢段時間同嘉意介片, 不過
我估未必有你咁好耐性....
AMY : 多謝問候, 放假我可以多D上黎BK....
MING2 : 我想睇下迦迦有幾大隻呀依家....輕嘉意兩
磅o乍.....勁~~
得閒去嘉意豬相簿睇下我地旅行D相啦~~ :-P

複式洋房

Hi Irene,

多謝哂呀, 好開心因為呢道真係好多friends呀, 希望我都可以好似你哋咁friend啦 :mrgreen:

Amy,

我以前係melbourne住ga, 返來好耐lu, 不過next March會返去飲,我個friend wedding. 到時會同埋scarlet去,等佢見吓d natural life, 睇 penguin, dolphin之類, 香港冇吖嗎

scarlet 13號出生,佢個中文名同紅色都有關ga,所以我哋都有好多紅色嘢,包括佢ga stroller :lol:

我份工經常要出差,真正倍女嘅時間都唔多,唯有盡量每個 weekend 都同佢去睇bird bird啦, 呢個係佢最喜愛嘅節目..... :mrgreen: :mrgreen:

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

大宅

CCW,birdbird:
我覺得你地想同bb介片最好趁而家,如果唔係就要等出年!因為就黎冬天喇!到左冬天就好難因為到時會著好多衫又驚bb凍親!

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

男爵府

好媽媽勳章

ccw,
換轉係我就好啦!不過我上個星期都做左一個星期全職媽媽, 真係好enjoy呀!
係呀, 而家係戒片好時機, 再遲d天氣凍就難攪d嫁啦!因為怕佢地會凍親嘛!加油呀!嘉意咁乖, 一定好快戒到既.

bird_bird,
hehe, 咁我地就友誼永固啦!

曲曲,
辛苦晒!不過朗澄識去大家樂就可以輕鬆d啦!妳要小心身體呀!佢地兩個靠晒妳嫁.

ming2,
hehe, 就係知妳唔得閒先捉妳吹水嘛~~hoho. 講笑咋.
臭b又係好鍾意 "bit"百達通, 佢見到車就 "bit" "bit" "bit"嫁啦!激水!!!!
點解迦迦見到德德妹就叫救命呀? ?-( ?-(

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

別墅

amy,睇咗張相啦,點解佢個頭成個太空人look,今年興架!?

十一月搬咪好似好快咁,我想妳住Mt Wellington,近我屋企嘛。bbq當然好啦,妳唔記得我話過我老公"葉"香式bbq野食真係好好味架。

ccw,妳就好啦有得去旅行,我都想....發緊夢....
好好enjoy妳的全職媽媽!

ming2,有無迦迦近照睇下,肥嘟嘟好可愛!

曲曲,妳媽媽現在仲有冇過來幫妳手呀?
一個揍兩個真係好幸苦,我都唔知到時揍唔揍到囉!
我無親人/好朋友幫手/陪月,到時只有老公幫手,佢負責烹補品我食咋。我最擔心到我生時,若晚上作動,我應唔應該叫醒采怡一齊去e院?定係話call朋友來我屋企睇住采怡?若日間作動,我可放佢去childcare,佢去慣去熟的地方唔會驚,到時我生都生得放心d。

首頁

尾頁

跳至