跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: ◎03年1月靚B及靚媽《中秋節快樂》

我返黎喇~~~

amy
我地去左japan 玩左1 week, 食左好多野, 返黎肥左3磅, yoki就慘d, 好多野都唔o岩佢食, 佢唯有成日都食蛋糕, 餅餅.

ming2
係呀, 我都係去油麻地健康院架! 快d post 迦迦d相黎睇啦~

ccw
做全職媽咪係咪好開心哩?? 不如你都唔好做, enjoy下啦! 哈哈, 得閒出黎high 下tea, 正呀!!
[size=medium]Photos of Yoki & Marco[size=x-small]Member Name: kathypcw[size=x-small]Password: yoki

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

大宅

多謝各位我已經無事喇!第二朝訓醒都狂踢返瑤瑤,不過佢都唔記得左我鬧過佢 ?-(

講d菸野你地知吖!話說我琴日同老公上深圳玩!過大陸關時我先發現我竟然帶錯左瑤瑤張回鄉咭去 我老公仲要過左關潻!跟住我地攪左好耐先走到咋!我一路都唔知幾驚我老公發脾氣好彩無咋!跟住我地一齊搭車返屋企拎完再去過∼哈哈∼

大宅

hi ming2,
I always c message ga...but no leave message tse...u ask me i will come ga la....
Wingwing enjoys to play and learn in playgroup...its one of the reason why i spend so many time and $ to go playgroup with her

bird-bird,
welcome ar...say hello sin....

ar yiu ma,
ho yu ar lay...

男爵府

瑤瑤媽媽 寫道:
多謝各位我已經無事喇!第二朝訓醒都狂踢返瑤瑤,不過佢都唔記得左我鬧過佢 ?-(

:mrgreen: :mrgreen: o下? 你鬧完瑤瑤唔夠仲要"狂踢" 佢? 哈哈~~~ 我都知係typing error...你想講"錫" 佢係咪呢? 哈哈....希望你唔好介意我借題笑下你啦! Good to hear that you are feeling better now...

男爵府

Kat媽,
嘩~~ 我都想去Japan 玩呢, 你地一定玩得好開心喇!! 快d 比d 相片我睇下先! 你肥3 lbs...唔係好多, 你要食多d, 肥多d 添bor...衰野, 你個PM 真係嚇親我呀...but a good surprise...睇你第時驚唔驚我, I know everything..哈哈 (其實我都唔知點解會咁架....funny huh?) :mrgreen: :mrgreen: Anyway, check your PM 喇~~

Ming2,
嘩~~ Cassandra 大左好多呀, 特別係the family pic 處...你都瘦左好多添bor....我估唔到佢咁快著到件green 衫, 佢真係幾big wor... :lol: 我覺得妹妹女仔樣d 呀, 你有冇咁諗呢? 嘩~~ Devina 識得用chopsticks already??? 很棒呢! 我仲未教Zac 用呀...請問有冇買"學習chopsticks" 比Devina 來學用呢? 我見BK 有人講過呢類chopsticks...我都想係HK 買幾對, 但唔知係邊處有得賣, 係website 訂要訂at least 6 pairs and 都幾貴添bor...你知唔知HK 邊處有售呢? Anyway,it was a good pic of Devina using the shopsticks...YEAH~~

5354,
Thanks for sharing the playgroup pics with us, they are great. I could tell that you are very much enjoying the playgroups too..

Mandy and Irene,
How are you guys doing recently?

CCW,
好呀, 第時我返黎我地一齋去玩啦~~ 你要睇住我地呀!

bird-bird,
彤彤係相好似好大個女咁呀~~ she is so cute with the pretty dress...好,等你回來整下張相喇! Hay...hope you enjoy working even you are away from home...everybody is busy in different ways...it is important to enjoy what you have daily.... God bless...加油呀! ,
你而家同我地咪幾closed 囉~~ thanks for joing us 呀! 其實你同她們仲closed 呢, 因為你地都住係HK 嘛! 你有時間可以約呢度d 媽媽 去tea 呢~~ 佢地個個都好好傾架 !

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

男爵府

好媽媽勳章

amy,
thks呀!臭b呢排都係越黎越洩, 而家講多左好多野, 所以就更煩呀! btw, 佢成功戒左片片啦!但有時都因為玩得太癲而唔記得叫 she she囉! :mrgreen:
vienna 同 zac又點呢?

ming2,
平日就真係唔得啦!星期六得唔得呢?其實我同rleung 都好想黎探妳...............................兩個囡同好屋企樓下個兒童遊戲室嫁. 所以如果妳唔嫌臭b洩既話, 就一於個時間見下啦喂!
妳真係收身得好成功呀!咁妳d低胸吊帶超短裙都係時候攞番出黎啦, 老友!:mrgreen: :mrgreen:
我都覺得迦迦好女仔呀!但德德妹就越大越靚. 德德妹真係好勁呀!連筷子都識用. 希望下次見佢時, 佢可以幫我教教臭b就好啦!

rleung,
咁妳快d比個期我同妳一齊去ming2屋企..........................樓下個遊戲室玩啦!

瑤媽,
haha, 如果係我, 實比人炳水都似呀!

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

男爵府

好媽媽勳章

ming2,
唔得呀!見唔到兩位公主, 咁我地兩位公子點算呀?

btw, 咁妳到時係咪都會著熱褲背心招呼我地嫁?hehe

禁止訪問

禁止訪問

大宅

rleung,
aiya...yau yuen bor...why dont u say hi to me ar?? Where u see me ga?? I go with 44 and hoichun ga bor...u see ma??

ming2,
kaka super like u ar...ho duck e ar....

複式洋房

rleung,

多謝哂, 你好細心呀, 而家仲有2.5 日....

曲曲,

我都明有時d細嘅真係可以激到你彈起...彤彤都係咁. 最鐘意坐人哋舖頭d"登", 每張都要坐過至安樂.. :evil: 不過你一拖二, 真係小d心血同精神都唔掂呀, 一定要補一補, 同老公講要血燕啦......

kat媽,

我都想做全職媽咪呀,但係睇$$$份上........連出差都要做啦.....唉,仲有2.5日....

Ming2,

年尾算好啦,年頭仲慘,閒閒哋一個月去咗兩三個星期ga,.....冇法啦,兩個人搵錢點都好使d嘅

瑤瑤媽媽,

經典呀你........回鄉証都攞錯.........好彩冇野咋......我係話你哋兩公婆呀.....個老公咁識大睇,有冇奬勵吓佢呀????

5354,

thank you.  要多d傾計啦. 聽講你返好多playgroup,邊區呀?可以share啲料嗎?

Amy,

彤彤真人都好老積ga, 試過有一次佢比我閙完,然後自己同自己講:媽媽閙,爸爸閙,公公閙, 婆婆閙,......(全部佢識嘅都數哂)....好似全部人都”吓”佢咁.......真係比佢激死 :-x

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

複式洋房

各位,呢几日好忙呀!weekends要作最後衝次...去街(5354咪心邪呀),呢幾日要執喼呀!
ming2,
迦迦又係同家姐一樣冇乜頭髮呀,有張唔笑真係似男仔呀,双皮眼好靚呀。我話佢似....德德妹細個嗰時,哈哈! :lol: :lol: 德德妹好勁呀識揸筷子!!話時話我見過有個鬼妹bb女講野仲勁過德德妹呀,個時佢只係18mths大(同我吔Dbb一樣大,係1月出世),識得講好多完整句子,eg.where are U going?my father is in library, what're U doing...etc同記得晒屋企人呀(好長架...咪好似你2個女D英文名咁長囉)同其他一齊玩嘅bb嘅名~10個。咁我個次講完阿仔個名係乜,咁過咗一陣我問佢啦,佢諗咗一陣,期間個褓姆間佢係咪諗緊,佢話係仲跟住講番阿仔個名呀!仲有呀,佢個時己經識得去厠所啦,仲係自學--佢見人去得多就想自己學去下,咁個褓姆教下教下佢,就掂咗!真係几嚇人呀!
katma,
你就好啦,去日本!!係日本咁凱晴既正餐係食乜呀?
amy,
我對甜品麻麻地咋,所以冇乜研究呀,我返去幫你問下啦。
5354,
你果真係一個好媽媽呀,我依家先知道原來要希望子女將來出色,父母自己首先都出唔少力($+精力)架。放心啦,wingwing將來會好有前途架。
Ok la,實call你!!
Hi! 你好嗎 ? 我叫樂樂呀.....英文名係 Horace呀..... 臭小B (Horace) 的相簿

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章

rleung,
老友, 妳竟然將我既秘密講出黎(放大假), 我要殺人滅口啦!哈哈

ming2,
hehe,我地怕妳老公到時拉我地告我地謀殺呀!哈哈

rleung, ming2,
有德德公主在, 咁都好d, 但我諗我都時都係要諗d計仔使開小b公子先得. 唔係我怕德德公主鍾意左小b公子咪水. :mrgreen: :mrgreen: 好, 一於暫約 17/10先啦!

bird_bird,
重有2日咋. 比心機呀!

曲曲,
係呀!佢地而家好多時都失控嫁. 所以妳一定要小心呀!一個湊兩個真係好辛苦嫁. 加油呀!

兔兔,
17/10有無機會見到妳呢? :mrgreen:

禁止訪問

男爵府

rleung 寫道:
amy:
你都好留心姐.....同埋中文無退步吖.係咪多得我地呢
我想問你好耐.諗野係用中文先定用英文呢?

係呀, 上左BK 後中文不但沒有退步, 仲進步添呀, 最主要原因係我平日除左上BK 外係用唔到中文, 冇睇又冇講, 對住Zac 同 vienna 呢兩隻野就好似我自己同自已講中文咁, 所以上左BK 後都記得番好多中文字, 又學左d新既廣東話新字 e.g. "o波" ...

至於諗野時, 同中文人講時就諗中文, 同英文人講時就諗英文, 同講國語人講野就諗國語"音" 既中文 (即係HK 人既國語音..哈哈)... 同我啊"女麻" 講咪用Poon Yu 話諗...我都識我既鄉下話架, 第時講d 比你聽下呀"o下" ? 如果我自已諗野就睇下諗d咩野, 有關中文既, 就好自然用中文諗e.g. HK 既野, HK 既朋友...etc.. 有關英文既野諗用英文諗...如似類推喇!

試過讀書時有一排識左好多台灣同學, 時時同佢地一齋, 所以諗野同發夢都係國語...哈哈!

我husband 好耐之前試過有一次發夢講中文, 仲要好流利, 第朝我同佢講番, 佢問我佢講左d 咩, 我唔係好記得, 但好記得佢講 "走呀, 走呀!" 仲要推開我! 佢話一d都唔記得wor.., 可能佢個日有"Chinese anxiety attack symptom" 呀! 哈哈

請問Jusco 既chopsticks 幾錢一對呢? 唔該你呀!

首頁

尾頁

跳至