義工

想生BB 今日: 14|主題: 97120

綠d愈黎愈淡,但Clear blue 愈黎愈深色?

別墅

國民生產總值:592

驗孕棒驗到有,但照唔到,依家等緊驗血結果同2星期後再照陰超..

開始成日亂諗,怕化學...怕宮外...
Lee3日keep住驗紅d綠d 同clear blue
不過綠d愈黎愈淡
但Clear blue 愈黎愈深色....

即係點...?

王國熱話
勁厚格仔餅
米芝蓮真係信唔過
邊度有多熱盤既自助餐?
土瓜灣譚公道馬頭角道水果黑店!要小心...

別墅

國民生產總值:579

回覆樓主

我記得我第一胎、攞咗懷孕證明之後(5wks+)、再手多去驗6d,係會變返淺色㗎

別墅

回覆 pigpigchun 的帖子

咁得意😹😹我係尋日照陰超 醫生話未見到有
佢係印左張相上面有粒泡

依家半天吊好難受

伯爵府

國民生產總值:16849

Don't test la. It is called ceiling effect, when the HCG level is too high to be measured, it outgrows the limit of the test strip and causes incorrect result. U may confirm this effect by diluting your urine and taking the test again, it will become strong positive again.
Rest more, don't think unnecessary stuff la

子爵府

國民生產總值:14279

回覆樓主

當綠d去到好深就唔駛再驗啦、太高會變番淺架、唔駛咁心急去照喎,我果陣都近8w先一次過照埋胎心

別墅

國民生產總值:581

回覆樓主

將vv 用水溝淡, 6D 會變返深色架, 因為濃度太高, 6D 反而會越來越淺色。 我第一次有bb 嗰時都試過,嚇到半死

別墅

Thanks all~~
6D從未深過,一直都係好淡
我都係唔睇6d啦
順其自然啦
運動唔做力量/ Fat burn...改晒去做快走/ yoga / pilate先..

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.