義工

母乳餵哺 今日: 2|主題: 84542

第十三日奶量

複式洋房

國民生產總值:222

泵完兩邊反複兩次,都係勉強有30ml⋯但仔仔已經係每餐食80-90ml了,有努力埋身但都沒奶所以吃到一半都會紋爭,有點氣餒呢⋯想請問第十三日左右大家的奶量去到幾多左右丫?

王國熱話
Bingo接好孕
你地係我,仲做唔做腹腔鏡同宮腔鏡,懷...
有冇人過晒DD, 驗唔到中, 但又唔來M
22/7due day可以入來傾下計嗎?

別墅

國民生產總值:763

同你差不多,30-40, 諗住泵到坐完月就停。太累同無時間湊b......個人好謝同緊張

大宅

國民生產總值:4080

回覆樓主:

初初埋身會上奶好啲,我都係努力埋身放題先上奶上得快。

複式洋房

國民生產總值:361

safiya917 發表於 17-8-13 12:08
泵完兩邊反複兩次,都係勉強有30ml⋯但仔仔已經係每餐食80-90ml了,有努力埋身但都沒奶所以吃到一半都會紋 ...

頭兩個月追奶最易,記住要每两至三小時就泵奶及埋身,咁身體先知你要多d奶。每邊泵一轉二十分鐘每就夠了,否則會泵損乳頭,所以雙泵最慳時間。
生完,食薑醋飯,三文魚飯,黑豆茶都可多奶。more milk plus加埋goats rue,我食了好快多左奶柱同奶陣,好快就每邊泵多成安。
媽咪們,努力!初頭係會好累,但好快習慣的,到時你唔泵唔安樂

男爵府

國民生產總值:9035

熱血勳章 好媽媽勳章

泵完兩邊反複兩次,都係勉強有30ml⋯但仔仔已經係每餐食80-90ml了,有努力埋身但都沒奶所以吃到一半都會紋 ...

我今日12朝,前日開始泵8分鐘一邊有60-80

別墅

國民生產總值:675

我都係差不多,而家20幾日,呢幾日又埋身又泵一日8次,泵個次都係得30-40ml
同樣氣餒,諗緊究竟繼續努力泵定放棄

複式洋房

國民生產總值:127

回覆樓主

我唔敢泵呀,驚太小,更加想放棄!

子爵府

國民生產總值:11583

我bb 今日第11日
我一日泵4次
每次total 有250-290ml 到夠食2餐有多少少

大宅

國民生產總值:1978

2018勳章

回覆樓主:

個人意見,我第二胎, 細B3個月,你BB現在都未滿月,唔建議未埋身食就泵奶,想上奶快,一定要搞醒BB埋身食,瞓住食,食唔到幾多,泵只可以埋身食夠,才泵出來儲存,而且咁快泵奶出來餵,BB會鍾意用奶咀,唔想咁辛苦食媽媽乳頭,新手媽媽咁快就泵奶,見到泵出來得咁少,好快會冇心機餵

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.