美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

別墅

懷孕用邊個牌子啲護膚品好?

大宅

熱血勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

selinayy 發表於 17-8-27 11:19

我都有同樣問題,而家塊面油得好緊要,又容易出豆豆,用外嘅嘢完全唔啱用。。。投降

子爵府

selinayy 發表於 17-8-27 11:19

juice beauty嘅野好多都係孕婦適用呀,佢有官網㗎,你入去望吓丫,佢d skin care偏向清爽d,我近期開始用佢某d skin care,感覺幾好!

複式洋房

回覆樓主:

我都想知!

別墅

3488b 發表於 17-8-28 18:23
我都有同樣問題,而家塊面油得好緊要,又容易出豆豆,用外嘅嘢完全唔啱用。。。投降
...

你試下買支純淨水放係冰箱等佢凍,用壓縮面膜濕水敷面,有鎮定作用,我塊面都好容易出油,生痘痘

別墅

cameo 發表於 17-8-28 18:57
juice beauty嘅野好多都係孕婦適用呀,佢有官網㗎,你入去望吓丫,佢d skin care偏向清爽d,我近期開始用 ...

thanks

禁止訪問

大宅

selinayy 發表於 17-8-28 21:54

你試下買支純淨水放係冰箱等佢凍,用壓縮面膜濕水敷面,有 ...

唔該晒,等我試下先

大宅

cameo 發表於 17-8-28 18:57
juice beauty嘅野好多都係孕婦適用呀,佢有官網㗎,你入去望吓丫,佢d skin care偏向清爽d,我近期開始用 ...

因為未用過,想問你而家用緊邊款?

子爵府

3488b 發表於 17-8-28 22:50

我唔係大肚呀,所以冇特別揀佢孕婦嗰d product
我用緊低敏Apple peel mask,eye cream都幾好,剛買左一set控油祛印kit,未開嚟試⋯
我朋友係準媽咪,佢用緊JB抗皺嗰條line,佢話成set都可以孕婦用,佢話呢條line比一般去皺嘅brand爽好多,因為佢之前用開都係偏潤嘅skin care,陀B之後賀爾蒙影響好易谷粒粒,但普通補濕line又唔啱,所以佢而家就太讚JB抗皺line⋯

子爵府

3488b 發表於 17-8-28 22:50

你上去代理門市試吓先囉,我自己係網購,因為平d。我朋友開頭都係代理門市買一樣、再買sample/現場試taster,之後肯定邊款ok就網購⋯

大宅

cameo 發表於 17-8-28 23:13
你上去代理門市試吓先囉,我自己係網購,因為平d。我朋友開頭都係代理門市買一樣、再買sample/現場試taste ...

明白晒thx

禁止訪問

子爵府

重量級Hush 發表於 17-8-28 23:31
回覆 selinayy 的帖子

我有用juice beauty, 我而家準備陀b, 未知成唔成功, 但唔想咁多chemical 野留係體內 ...

因為juice beauty嘅創辦人,就係當年因爲自己大肚搵唔到理想嘅skin care,由此佢就創辦左呢個牌子!
我覺得佢價錢唔貴,都值得試,但如果用開勁滋潤類嘅skin care,多數覺得佢唔夠潤,佢嘅野真係偏向爽身d⋯⋯甚至出左d標明冇油份嘅product!

水晶宮

cameo 發表於 17-8-29 01:08
因為juice beauty嘅創辦人,就係當年因爲自己大肚搵唔到理想嘅skin care,由此佢就創辦左呢個牌子!
我覺 ...

我今年都用多左Juice Beauty, 之前幾年只用green apple peel。我又好suprised佢隻stem cellular cream好夠潤,仲有cc cream都好潤,唔會好似一般純物理防曬補搽時更乾,佢隻cc cream似moisturizer 多過防曬,好好用!

水晶宮

cameo 發表於 17-8-28 23:13
你上去代理門市試吓先囉,我自己係網購,因為平d。我朋友開頭都係代理門市買一樣、再買sample/現場試taste ...

我買開果間送samples, Juice Beauty和Epionce都有,真心讚
我見fb有店擺明賣samples, 唔係話有問題,明買明賣,想賺盡無可厚非。所以肯送samples好難得。

子爵府

Elenalan 發表於 17-8-29 09:52
我買開果間送samples, Juice Beauty和Epionce都有,真心讚
我見fb有店擺明賣samples, 唔係話有問題 ...

我朋友係上番juice beauty代理買sample呀,好似四五十。其實佢d野唔貴,兼有kit set幾扺

子爵府

Elenalan 發表於 17-8-29 09:34
我今年都用多左Juice Beauty, 之前幾年只用green apple peel。我又好suprised佢隻stem cellular cream好夠 ...

stem cellular 我淨係試用過佢個serum咋,質地好爽!

水晶宮

cameo 發表於 17-8-29 12:31
我朋友係上番juice beauty代理買sample呀,好似四五十。其實佢d野唔貴,兼有kit set幾扺
...
係呀, 個d kit sets好抵, 我今年都入左2個Stem Cellular Kit, 剛想買多個Daily Hydrating kit, 但連代理都冇貨, 要等。

水晶宮

cameo 發表於 17-8-29 12:38
stem cellular 我淨係試用過佢個serum咋,質地好爽!
Stem Cellular eye treatment質地好爽, 夏天都夠補濕, 因為我唔鍾意搽好厚的eye cream。Stem Cellular booster serum都好水潤, 都係o岩夏天。
但Stem Cellular Moisturizer好潤澤, 吹冷氣用都好夠補濕, 全日冇乾到T zone標油, 我乾肌都覺得好用, 不過陣citrus味都幾strong。
三百幾買個kit好抵玩。Eye treatment都有7.5ml, 等於半支貨size。

首頁

尾頁

跳至