自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

複式洋房

我本身已經有一個兩歲小朋友,而家有左幾個月,遲d 請工人本身住果度太細,諗住搬大d,又要近我6299 方便照顧,於是搵左葵興某地鐵上蓋物業十樓以下單位,因為d 盤實在太小,樓齡都有三十年,但諗住都係地鐵沿線物業管理,樓下又無食肆,衛生應該ok,所以簽左一年生一年死約住,點知剛搬入去就發現屋內大量蟑螂螞蟻,呢d 都算,我可以搵方法滅佢地,但住左一個月之後發現有老鼠係廚房爬入來,嚇到我死下死下!
我屋企有小朋友,仲要我岩岩先有左幾個月,搞完好耐先搬完而家發生d 咁ge 事,搵左滅老鼠公司,我一講住邊區佢就問我係咪xxx 花園,佢講呢排呢個屋苑爆老鼠疫,使左4 位數字錢佢地都捉唔到,只係擺左d 老鼠膠 ,毒藥, call 埋管理處都只係放個籠係度,入面d 花生醬餅乾條老鼠咬左邊位就勁快走返出來,困佢唔住,d 老鼠好醒目,根本咩方法試哂都捉唔到佢,屋企封哂d lone 唔想有第二隻入來繁殖,但就繼續周屋發現老鼠屎繼續捉唔到!
我本身係有潔癖ge c9, 成日清潔清毒居住環境,有老鼠我真係接受唔到,半夜聽到佢叫,又希個兩歲仔,又操身大細,我好崩潰喊左出黎,業主講唔關佢地事,叫我搵管理處搞,我好想搬走呢到,日日係度住困獸之鬥,我要保護我個仔,唔想佢比老鼠咬,自己又驚又激動,試過喊到肚痛,真係好驚!
同業主講我地想搬走,因為就算得一隻老鼠入來,遲d 都會有同類再入,好怕再受呢d 困擾 , 但業主講要我地賠返筆死約租金先得,我地之前買哂傢c 使左好多錢,你估我真係玩野唔想住落去?但我日日返到來成日諗我食野會唔會又引到佢出來,半夜又聽到吱吱叫 ,我唔想佢搞到我小朋友,有老鼠疫病毒,我自己又未陀得隱,又要搵新地方再搬又要再使錢!
因為呢年事我地使左差唔多六位數字,我地都係打工仔,辛辛苦苦諗住有個安樂地方住,點知而家貼錢買難受,我曾經連屋企都唔敢返,住係我6299 到,但長期係咁都無法!
已經山窮水盡,放工已經很累,比差唔多每月二萬蚊租換來只有唔想返去家ge 感覺,已經開始抑鬱!我都係想呻下!

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

搵專家都攪唔掂?

男爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

戥你慘!希望惡夢快d過去!暫時唔好在屋企食嘢可以嗎?

侯爵府

hoarmkey 發表於 17-9-3 12:54
我本身已經有一個兩歲小朋友,而家有左幾個月,遲d 請工人本身住果度太細,諗住搬大d,又要近我6299 方便照 ...

係咪新x興花園?

大宅

回覆樓主:

隔離 鄰居 有冇呢d情況

複式洋房

回覆 cy101 的帖子

所謂d 專家都係講老鼠好難捉,不停要你搵佢呃你錢但又捉唔到

wcpcelia    發表於 17-9-3 19:44

複式洋房

回覆 steplyl 的帖子

佢地講間中都有

男爵府

2024勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

可以裝窗網,去水位加個有格嘅防再比老鼠入。
至於入咗屋果隻,就要搵辦法捉。

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

我本身已經有一個兩歲小朋友,而家有左幾個月,遲d 請工人本身住果度太細,諗住搬大d,又要近我6299 方便照 ...
叫你老公同佢傾, 話發現你有抑鬱症, 怕你會自殺, 睇下佢怕吾怕變凶宅, 提早同你解約

複式洋房

回覆 flori 的帖子

係 😭😭😭

珍珠宮

回覆樓主:

同業主講咁嘅情形,提前解約可以嗎?

男爵府

渠口位都可以爬到老鼠入屋,所以要有隔網。

有左幾個月唔好搬來搬去了,可不可有網圍住所有渠位,同埋整窗網

一係養隻貓?可唔可行?

村姑 亞Bee

男爵府

回覆樓主

同埋call政府部門,滅鼠
村姑 亞Bee

複式洋房

回覆 cakii 的帖子

佢死都要我賠筆大錢 如果唔係出律師信告我違約

nieualma    發表於 17-9-5 09:19

複式洋房

村姑 發表於 17-9-3 13:08
同埋call政府部門,滅鼠
私人屋苑食環唔理

子爵府

畀面勳章

回覆樓主

養隻貓啦

男爵府

回覆樓主

有無朋友養猫 有就叫佢儲D猫毛猫用過的毛巾 放係屋企 非常有效的

男爵府

搵大台幫手推一推啦.
屋苑爆老鼠疫夠juicy 佢地應該會跟進

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

搞大佢扮跳樓,call埋蘋果!

男爵府

睛靈勳章

回覆樓主:

深表同情,call 食環署得唔得? 試下同業主講,聲淚俱下,罰兩個月按金,斷約早走。

首頁
12345...9

尾頁

跳至