親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

公爵府

我下年暑假會有5大1細去東京,有3個大人會一間房,另外我一家3口會一間房,平時去旅行會book大床房同小朋友一齊瞓,但上酒店網睇好多東京酒店都寫5歲或6歲以下先當小童可一齊入住,一揀咗小童歲數係8歲就話超出限定人數,唔俾book雙人大床房,可以點做?
因為第一次去東京,真係唔識,去其他國家暫時未試過咁嘅情況…………thanks!

大宅

回覆樓主

暫時睇新宿區,歌師奶同世界南悅都係12 歳以下free 的
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

侯爵府

iceicedog 發表於 17-9-6 22:33
我下年暑假會有5大1細去東京,有3個大人會一間房,另外我一家3口會一間房,平時去旅行會book大床房同小朋友 ...

日本酒店一向規矩都唔同,好多6歲開始當大人計,所以要做功課睇酒店policy,搵間可以唔洗當大人計

wcpcelia    發表於 17-9-7 11:26

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

每間酒店唔同,有d 6歲以上當大人,有d 12,
東京酒店房多數好細,可能直接入3大人搵3張單人床會瞓得舒服d

wcpcelia    發表於 17-9-7 09:30

水晶宮

iceicedog 發表於 17-9-6 22:33
我下年暑假會有5大1細去東京,有3個大人會一間房,另外我一家3口會一間房,平時去旅行會book大床房同小朋友 ...
如果妳揀嗰間酒店6歲以上當大人....咁就要charge三人個價囉...一係就BOOK間12歲以下都係當小朋友嘅酒店 !!

公爵府

pbpk03845784 發表於 17-9-7 08:59
如果妳揀嗰間酒店6歲以上當大人....咁就要charge三人個價囉...一係就BOOK間12歲以下都係當小朋友嘅酒店 !!
...

同意
我將這事告訴你們,是叫你們在我裡面有平安.在世上你們有苦難,但你們可以放心,我已經勝了世界. (約16:33)Born 3.02kg/1m 4.52kg/2m 6.06kg/3m10d 7.19kg/4m25d 8.38kg/6m 8.79kg/7m 9kg/8m 9.6kg/10m3w 10.2kg/12m 10.2kg/13m 10.8kg/16m 11.2kg

首頁

尾頁

跳至