自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

有冇人試過啪骨整背脊正骨 , 係未咁暴力 ? 試左4次 , 佢會叫徒弟捉實你對腳,或者用鐵鍊鎖實你對腳 , 佢係對面快速力扯頸骨 , 扯到個人彈起 , CHOK到你眼水都出埋,用力扯啪坳你啲脊骨, 尾龍骨 , 頸骨啪個下好鬼痛 , 佢話長期咁做先有效,可改善我錯位 , 隔日密密做先有效果 , 屋企人覺得長期咁CHOK骨會唔會磨損之類 , 就算有效果,都擔心 , 唔長久 , 做開就長久做 ? 有冇人試過 , 有呢方面資心料 ,定自己太己人憂天 ? 謝謝 !

象牙宮

YKU_123 發表於 17-9-9 10:38
啪骨師父話小事有節骨鬆左 , 開頭話10次內斷尾 , 頭3次仲話我進展好好 , 6次包斷尾咁, 但過程暴力 , 一個人 ...

你感覺啲要長期做 ! 老點 ? 屋企人覺得太暴力,長期咁做啪骨會唔會磨損果啲 , 啪開要長期啪咁話 ?
还是不要去。

拍打。

https://read01.com/G3O0A4.html#.WbNi0MgjHmY
http://www.cw.com.tw/article/article.action?id=5012945

88muimui    發表於 17-9-30 19:17
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

大宅

回覆樓主

有啪過,但唔會鎖唔會又鐵鏈個啲。啪完好爽個人仲高咗Tim, 但非長遠之計,因啲骨又慢慢去返錯既位。最好都係行得正企得正唔橋腳先好

啪時係痛到流眼淚同會尖叫既,都係心態問題

水晶宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

有冇人試過啪骨整背脊正骨之煩 , 係未咁暴力 ? 佢會叫徒弟捉實你對腳,或者用鐵鍊鎖實你對腳 , 佢係對面快速 ...

試過,有時會叫徒弟捉實我對腳有時唔會,但唔會用鎖鏈囉,嚴重時係要隔日做,因為初時啪完啲骨無咁快固定到係正確位置

伯爵府

angelacch 發表於 17-9-9 17:01
試過,有時會叫徒弟捉實我對腳有時唔會,但唔會用鎖鏈囉,嚴重時係要隔日做,因為初時啪完啲骨無咁快固定 ...
你啪咗幾耐見到效果?而家骨的情況點樣?有無固定留去適當位置?

水晶宮

回覆樓主:

我定期做正骨當保健,但我個ec唔會啪和chok(我估唔同派別手法唔同),只係用手法理療推正復位,整頸和脊唔痛,我試過跳舞傷左整足踝和小腿就好痛,但絕不及整面骨咁痛到叫,可能神經線多痛覺敏銳。但整完真係面形尖哂對稱番,因我之前歪頸導致大細面大細眼。

伯爵府

Elenalan 發表於 17-9-9 20:07
我定期做正骨當保健,但我個ec唔會啪和chok(我估唔同派別手法唔同),只係用手法理療推正復位,整頸和脊唔痛 ...
點解會「歪頸」?復位後,有無再移離原位?位置可長期固定?

現在,仍有定期做「正骨」作保健?目的避免再次移位?

男爵府

有冇人試過啪骨整背脊正骨 , 係未咁暴力 ? 試左4次 , 佢會叫徒弟捉實你對腳,或者用鐵鍊鎖實你對腳 , 佢係對 ...

我做開個師傅叫我唔好長期做,除非好有問題,否則d關節會鬆,我去做完1次問駛唔駛覆診,佢都話再冇痛就唔駛,你係咪有長期痛症? 我唸你睇多個醫師好d

公爵府

有冇人試過啪骨整背脊正骨 , 係未咁暴力 ? 試左4次 , 佢會叫徒弟捉實你對腳,或者用鐵鍊鎖實你對腳 , 佢係對 ...

我做開個啪骨唔係咁暴力,都介紹左不少jm去睇

都係瞓係床到,左啪右啪就復位,全程一個女師傅做,啪骨係無痛,師傅出既力係唔會令你想反抗。

反而刮沙就會痛,視乎你問題有幾嚴重。

公爵府

隔日做太密

初期都係一個星期一次,去得七次到,就一個月一次,什至有痛先再去。

大宅

Dragonmama2012 發表於 17-9-9 23:06

都係瞓係床到,左啪右啪就復位,全程一個女師傅做 ...

邊度做呀介紹下我的頸 成日都好痛

男爵府

littlecake 發表於 17-9-9 22:08
我做開個師傅叫我唔好長期做,除非好有問題,否則d關節會鬆,我去做完1次問駛唔駛覆診,佢都話再冇痛就唔 ...

佢話我因坐姿唔好有節骨鬆左,我而家不能坐軟椅及靠椅背坐 , 師父就話起馬做10次先有感覺, 而家第5次 , 佢話身體有記憶 , 唔密密做 , 骨又會還原, 佢話就算好返 , 呢世人都只可以坐硬野 , 呢世人搭巴士都要企 , 呢世人唔可以靠椅背坐 , 唔係啲骨又會還原錯位痛返 ! 我都好煩惱 , 雖然感覺好啲 , 但長期暴力對待啲頸骨脊骨 , 都擔心日後有唔好既手尾 !

男爵府

YKU_123 發表於 17-9-9 23:26
佢話我因坐姿唔好有節骨鬆左,我而家不能坐軟椅及靠椅背坐 , 師父就話起馬做10次先有感覺, 而家第5次 , 佢 ...

我師傅話係身體肌肉將d骨拉返去錯位,所以佢提點我覆好位要搵方法放鬆d肌肉,同每日恒常做矯正姿勢的運動或伸展,唔好撓腳坐等

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我老公以前同99去大陸整過,好痛架

男爵府

littlecake 發表於 17-9-9 23:31
我師傅話係身體肌肉將d骨拉返去錯位,所以佢提點我覆好位要搵方法放鬆d肌肉,同每日恒常做矯正姿勢的運動 ...
請問 , 可唔可以pm我 , 係邊個師父 , 我想睇多個醫生了解 ! 謝謝

男爵府

Dragonmama2012 發表於 17-9-9 23:06

可唔可以介紹我邊位女師父 , 十分謝謝

男爵府

YKU_123 發表於 17-9-9 23:35
請問 , 可唔可以pm我 , 係邊個師父 , 我想睇多個醫生了解 ! 謝謝

我要搵搵先,我兩三年前做咗幾次,好耐冇去,不過個阿伯伯已好老,但佢好有經驗,好多水吹

男爵府

回覆樓主:

我做推拿,啪頸骨完全唔會痛喎。

男爵府

littlecake 發表於 17-9-9 23:39
我要搵搵先,我兩三年前做咗幾次,好耐冇去,不過個阿伯伯已好老,但佢好有經驗,好多水吹
...

如找到、可順便pm我嗎?

男爵府

可分享資料嗎?

首頁

尾頁

跳至