親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

幫幫手睇下順唔順,11月出發,2大一小
Day1-名古屋-高山-飛驒牛午餐-老街-睇松鼠-民宿check in晚餐
Day2-宮川朝市-白川鄉-金澤mystay
Day3-金澤-兼六園睇紅葉-近江町午餐-東茶屋街-富山(御宿乃野/dormy inn)
Day4-富山-新湊市場-新穗高溫泉旅館一泊二食
Day5-新穗高-鍾乳洞-高山-名古屋

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

回覆樓主

我無去富山同新穗高,Day 1 至 Day 3 都順路

wcpcelia    發表於 17-9-11 11:29

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

你搭幾點機?全程自駕?第一日同第五日應該好趕,名古屋去高山要三個幾鐘,自駕會好辛苦,你search 下路程先
I 大蚊豬   

男爵府

好媽媽勳章

fionlei88 發表於 17-9-9 22:51
你搭幾點機?全程自駕?第一日同第五日應該好趕,名古屋去高山要三個幾鐘,自駕會好辛苦,你search 下路程 ...

唔系自駕呀,諗住買巴士pass,呢5日系用pass既中間5日,頭尾會住系名古屋幾日

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

che9 發表於 17-9-9 23:17
唔系自駕呀,諗住買巴士pass,呢5日系用pass既中間5日,頭尾會住系名古屋幾日
...

全程搭巴士都可行嘅,時間表一定要好清楚,
I 大蚊豬   

大宅

che9 發表於 17-9-9 16:18
幫幫手睇下順唔順,11月出發,2大一小
Day1-名古屋-高山-飛驒牛午餐-老街-睇松鼠-民宿check in晚餐
Day2-宮 ...
請問在高山那裡可看松鼠?

首頁

尾頁

跳至