自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

男爵府

如題

用戶要求終止服務

waynewon 發表於 17-9-17 21:28
好多仲係手抱大,原本冇留意,行緊Megabox不停聽到小朋友喊聲,望下個錶九點幾,但周圍仲有好多一家大細, ...

以前小朋友幼稚園時 ,好多同學都11,12點訓放假早上11點幾起身。
我哋呢啲朝6晚9嘅生活,對佢哋嚟講覺得好驚訝。
我啲小朋友讀小學,都仲要9點訓,第朝6點要起身

wcpcelia    發表於 17-9-18 11:41

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

咁都要話人有病……

用戶要求終止服務

Sumyeema1 發表於 17-9-17 21:32
咁都要話人有病……

可能佢哋都覺得我哋有病放假玩夜啲都唔得咁

子爵府

回覆樓主:

每個人生活方式都不同

公爵府

回覆樓主:

佢地唔會理㗎。覺得小朋友同大人一樣㗎邊方面都係

子爵府

2023年兔年勳章

回覆樓主:

周不時好夜仲見到啲細路跟住大人喺街上面,我都覺得唔應該
畢竟,唔係個個父母都將早睡早起睇得咁重要。

wcpcelia    發表於 17-9-18 11:42

子爵府

香港家長絕大部份都係咁。
我屋企樓下公園,好多時都有d 細路玩到十點十一點,特別係星期五、六晚同公眾假期前... 佢地本來玩我都唔會知,但佢地係狂嗌!夜晚在大聲嗌,我住高層都聽到!

我有一個小朋友一個BB,小朋友上小學,九點半就訓 (當然有時會失眠),雖然功課多但佢做得算快。BB 以前十點幾訓,但睇外國兒科醫生寫的書,人地那些B 夜晚六七點就訓,要早訓身體先好。我於是慢慢調校BB 訓覺時間,而家佢八點半至九點就會訓著架啦。自從BB 早訓左,佢訓覺同平日作息都變得規律左,個人都精神!

所以BB 同小朋友係真係需要早睡。

公爵府

回覆樓主:

放假我地都會去街去到10點幾,每年中秋節同年三十晚一定超過12點,我家小朋友有得玩到幾點訓都捱得住,我攰佢地都唔攰。但返學日子一定9點上床

象牙宮

2024年龍年勳章

happybebebe 發表於 17-9-17 21:34
可能佢哋都覺得我哋有病放假玩夜啲都唔得咁

我D細路都係早睡早起,但我尊重個個家庭生活習慣唔同……

babymama07    發表於 17-9-18 15:07

伯爵府

回覆樓主:

你就有病!痴根!

侯爵府

人地個仔幾點訓都要管?話時話,我讀小學嗰陣都係11點幾先訓,宜家咪又係讀完大學啲神科打緊份荀工同埋正正常常健康一個人

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

回覆樓主

小朋友唔去得夜街架?1個人就話啫,一家大細有咩問題?

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

回覆樓主:

bb攰自然會訓著,讀書前問題不大。我個仔10個月大,last一餐奶10點3食,訓到第2日7點(夾雜幾次喊要哄),冇計我都想佢時鐘早啲。

禁止訪問

男爵府

回覆樓主:

人地習慣係點其實關你咩事呢?做咩話人有病,放假出街食完個晚餐都隨時係你講緊個個時間囉!

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

waynewon 發表於 17-9-17 21:28
好多仲係手抱大,原本冇留意,行緊Megabox不停聽到小朋友喊聲,望下個錶九點幾,但周圍仲有好多一家大細, ...
有幾間酒樓,可能去飲。

ferrari2007    發表於 17-9-17 23:05

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆樓主:

咁都要話人有病人地有人地作息時間

男爵府

回覆樓主:

幾點訓,你理得人,
我仔小學,
平時返學日子8點半訓,
但放假前一晚,我地好隨意架,
眼訓先訓,
暑假聖誕呢啲長假更加日夜顛倒,
其實,我又唔覺有啲咩問題。。。
返學時已可以調返好米得囉。

首頁
12345...11

尾頁

跳至